ÖSYM Sınav Görevleri..

Kodla Büyü

bas_kan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Mebbise girdiğimizde ösym sınavlarında görev almak istiyorum diye bir seçenek var.. Örnek vererek anlatayım.. Konyanın ösym sınavları yapılmayan bir yerinde çalışan bir öğretmen görev almak istese en yakın merkezdemi görevledirilir yoksa il içerisinde rastgele bir merkezdemi görevlendirilir? Eğerki rastgeleyse ankara-konya-erzurum-sivas gibi memleketlerde iki ilçe arası bazen 5-6 saate kadar uzayabiliyor?
Bilgisi olan veya bilgi alabileceğimiz bir yer bilen birisi varsa yardım edebilirse sevinirim. Teşekkürler..

once gorevli islemleri sistemi yani gis sifresi aliyorsunuz ve osym sinavlarinda gorev almak icin okullari siz tercih ediyorsunuz dolayisi ile yakin yerleri secersiniz. sansiniz varsa cikar. ama saolsunlar üniversite hocalari ve asistanlar ambargo koymus, onlardan sira gelmedigi gibi müdür ve müdür yardimcilari ve en son bos okul kalirsa ogretmenlere cikiyor sinavlar. yani düsük ihtimalli bir olay.

Her ilde uygulama aynı mıdır bilmiyorum ama,
mebbis'te yapacağınız işlem tek başına bir anlam ifade etmiyor.
Okulunuzun görevli işlemleri sistemine kayıtlı olması gerekiyor.
Bulunduğum ilde sadece merkez okulları sisteme kayıtlı, ilçe okulları sisteme kayıt olamıyor.
Sizi ayrıca okulunuz görevli işlemleri sistemine kayıt ediyor.
Daha sonra siz ara ara görevli işlemleri sistemine giriş yaparak, sınav başvurusu var mı yok mu görebiliyorsunuz
ve listeden görev almak istediğiniz sınav ve görev istediğiniz kurumları seçebiliyorsunuz.

BBNET
Geri