ekonomide yapilan iyilestirme! gibi bu da lehimize! olacak emin olun...artikok yaydan cikmis durumda erken secimi ilk kim agzina dolayacak ben onu merak ediyorumİyi de meslek kanunundan ümitli misiniz acaba?
Ben bizim lehimizde bir şey olacağını hiç sanmıyorum. Aksini düşünüyorum nedense.
İyi de meslek kanunundan ümitli misiniz acaba?
Ben bizim lehimizde bir şey olacağını hiç sanmıyorum. Aksini düşünüyorum nedense.
Şimdiden söyleyeyim hocam o zaman bu cümlenin üzerinde yazdıklarınızı boşa yazmışsınız. Güzel ülkemde kendimi bildim bileli öğretmenden, eğitimden yana çıkan olumlu bir şey görmedim maalesef...tabi bu söylediklerim saçma sapan bişey çıkarmaz, işi hakkıyla yaparlarsa.
Nasıl bilginiz oldu hocam ? Doğrudan MEB'den mi bilgi aldınız? Şu ana kadar hiçbir bilgi verilmedi.Tam mesai(Sabah 8 akşam 5), eşit ücret(ek dersin kaldırılması), boş gün uygulamasının kaldırılması gibi bir takım çalışmaların olduğunu biliyorum. Bu çalışmalar okullarda çalışma barışını ciddi anlamda bozacaktır. Mesela bir öğretmen çok sayıda derse bir diğeri az sayıda derse girecek ve aynı ücreti alacak, bu durum okullarla idareler arasında sorunlara neden olacak. Ayrıca ekders maaşa dahil edilerek olası zam talepleri karşılanmış gibi gösterilecek ya da ciddi zam yapıldığı algısı yürütülecek. Tüm bu uygulamalar öğretmen açısından olumsuzluklar meydana getirecek.
Bu çalışma içerisinde hayatında öğretmenler odasında oturmamış, derse girmemiş insanlar karar verici noktada. Bu nedenle yapılacak olan çalışmanın faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum.
Hocamızın dediği ve sizin nasıl haberiniz oldu dediğiniz hususlar bu meslek kanununda var mı bilmiyorum ama 4-5 yıldır gündeme getirilen ve önceki taslak çalışmalarda olan konular. Ben de duydum çok kez bunlarıNasıl bilginiz oldu hocam ? Doğrudan MEB'den mi bilgi aldınız? Şu ana kadar hiçbir bilgi verilmedi.
Hocam hangi kanun bugüne kadar tartışıldı? Ya da hangi düzenlemeden ya evet biz yanlış yapıyormuşuz diyerek vazgeçildi? Bizimle zaten kimse paylaşmaz da sendikalara paylaşsa ne olacak? Sizin sendikalardan hala öğretmen lehine beklentiniz var mı? Eğitim birsen başkanı Ali Yalçın bakan ziyaretinde idarecilerin görev süresinin 8 yıldan 12 yıla çıkması gerektiğini konuşuyor. Sizce bu mu sorunumuz? Hocam siyasetin arka bahçesi hatta tabiri caizse stepnesi olan sendikal anlayış memura en çok zararı veriyor. Ha buna zemin hazırlayan meslektaşlarım da şapkalarını önlerine koyup ayrıca düşünmeliler.Kanun içeriğini bilmeden varsayımlarla felaket mesajları atmak da , çok güzel olacak demek de aynı şey asıl üzerinde durulması gereken bu kanun meclise girmeden bizimle ve tüm sendikalarla paylaşılması gerektiğidir.
Hocam tartışılmadığı için tartışılması yönünde görüşlerimi dile getirdim ve dikkat edin tüm sendikalarla paylaşılmalı dedim fakat siz bu yorumumu yanlış anladınız sanırım ki tek bir sendika özelinde mesajımı alıntılayarak cevap verdiniz.Hocam hangi kanun bugüne kadar tartışıldı? Ya da hangi düzenlemeden ya evet biz yanlış yapıyormuşuz diyerek vazgeçildi? Bizimle zaten kimse paylaşmaz da sendikalara paylaşsa ne olacak? Sizin sendikalardan hala öğretmen lehine beklentiniz var mı? Eğitim birsen başkanı Ali Yalçın bakan ziyaretinde idarecilerin görev süresinin 8 yıldan 12 yıla çıkması gerektiğini konuşuyor. Sizce bu mu sorunumuz? Hocam siyasetin arka bahçesi hatta tabiri caizse stepnesi olan sendikal anlayış memura en çok zararı veriyor. Ha buna zemin hazırlayan meslektaşlarım da şapkalarını önlerine koyup ayrıca düşünmeliler.
Ülkede hiç sendika olmasa ne olacak asgari ücretten daha mı düşük maaş alacaktık. Kimin için ne kazanımları elde etmiş.
Acaba çalışmanın içeriğiyle alakalı bir bilgi var mı Hocam?Öğretmen meslek kanunu ile ilgili bakanlık değişiklikler için çalışma yapıyormuş.
Sendikalarda da görüş talep edilmiş.
Acaba çalışmanın içeriğiyle alakalı bir bilgi var mı Hocam?