Resmî Gazete'de 11 Temmuz 2026 tarihinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Görevleri Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar No: 11517) ile MADDE 8 olarak yer alan düzenleme şöyle:
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanı ilgili ek ders hükümlerine dahil edildi.
Bu Değişiklik Ne Anlama Geliyor?
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri (BÖTE) öğretmenleri, daha önce sınırlı olan bazı ek ders ve geçici görevlendirme haklarından artık Bilişim Teknolojileri öğretmenleriyle aynı kapsamda yararlanabilecek.
Özellikle geçici görevlendirmelerde (örneğin Bakanlık birimlerinde, YEĞİTEK ile ilgili görevlerde) haftada 27 saat ve 36 saate kadar ek ders ücreti alma imkânı bu alana da açıldı.
Bu, BÖTE branşındaki öğretmenlerin ek ders saat limitlerinin genişletilmesi ve mali haklarda iyileştirme anlamına geliyor.
Bu düzenleme, öğretmenlerin ek ders ücretleri, nöbet, kulüp ve benzeri görevlerde daha adil bir kapsama alınmasını sağlıyor. Özellikle YEĞİTEK okul sorumlusu gibi görevlerde BÖTE öğretmenlerine öncelik veriliyor. Bu tam bu anlama mi geliyor