Öğretmenlerin Şifreli olarak Fişlenmesi Talimatı

Kodla Büyü

hipopotam

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okul müdürlerine şifre dağıtan Milli Eğitim Bakanlığı, “Geç gelen, kavga eden kim varsa” internet üzerinden bildirilmesini istedi. “Basit nitelikli olaylar dahil” denerek okullarda olan biten her şeyin iletilmesi istenen genelgenin gerekçesi de “Eğitimin olumsuz davranışlardan etkilenmemesi”...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenleri ilginç bir yöntemle izlemeye aldı. Bakanlık, “Olumsuz davranışlardan eğitimin etkilenmemesi” amacıyla internet üzerinde bir ortam kurarak, okul müdür ve yöneticilere dağıttığı şifrelerle, “Geç gelen, kavga eden kim varsa” bildirilmesini istedi. Bakanlığın “şifreli gözetleme” genelgesinde, “basit nitelikli olaylar dahil” ifadesi de kullanıldı. İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından okul yönetimlerine gönderilen genelgede, şöyle denildi:

Eğitimin sağlığı için

“... Okullarda standart dışı her türlü olayın değerlendirilmesi ve gerektiğinde üst makamlara iletilmesi gerekmektedir. Basit nitelikli olaylar da dahil olmak üzere, her türlü olayın, öğretmen ve öğrencinin okula geç gelmesi, derse geç girmesi, tartışma, kavga, kaza, yaralama, taciz, vefat, hırsızlık gibi durumları, okullarda konu ile ilgili görevliler, düzenli olarak her iş günü gönderilmesi, konu ile ilgili sürekliliğin sağlanması ve azami özenin gösterilmesi gerekmektedir. Söz konusu çalışmanın başlatılabilmesi için okul sorumlularının forma ulaşmalarını sağlayacak şifreleri......’den imza karşılığında elden alınacaktır.”

Öğretmenler tedirgin

1 Kasım’da okullara gönderilen genelgenin ardından, 18 Kasım’da okul yönetimlerine imza karşılığında şifreleri verildi. Uygulama, öğretmenlerde tedirginlik yarattı. Öğretmenler, yasak nedeniyle “Dedikodu, kişisel menfaat ve siyasi yakınlık” gözetilerek ispiyonculuk yapılacağı kaygısı taşıyorlar.

MEB: İyi niyetli

Genelgenin devamsız öğrencilere yönelik “iyi niyetli” bir uygulama olduğunu söyleyen Bakanlık, öğretmenlerin izlenebilmesine olanak sağlayan ifadelerle ilgili yorum yapmadı.

Şifre sadece müdür ve yöneticiye

ŞİFRE Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul müdürlerine, müdür başyardımcılarına, müdür yardımcılarına ve diğer yöneticilere veriliyor. Bu yöneticiler, okullarındaki öğretmen ve öğrencileri hakkında her gün düzenli olarak bakanlığı bilgilendirecek. Öğretmenler ise okulu, yöneticisi, öğrencisi hakkındaki şikayetlerini, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden bakanlığa iletilebiliyor.

Kaynak: http://www.memurlar.net/haber/211247/

Alla alla. İlk defa duydum.. Bizim müdüre şifre verseler direkt bana gelirdi zaten, gel nasıl girecez bu şifreyi diye.. :mrgreen:

Vay be daha neler olacak neler. Bu gidiş nereye doğru bilmiyorum. iyi bakalım fişlesinler. Bu MEB'da öğrenci merkezli herşey öğrenciye güzel. Öğretmene kötü..

biride yazmış ben hergün fişliyorum iyide oluyor vs vs.. angutun babası angutbab olacak oda galiba.

jetcool' Alıntı:
amip33' Alıntı:
Alla alla. İlk defa duydum.. Bizim müdüre şifre verseler direkt bana gelirdi zaten, gel nasıl girecez bu şifreyi diye.. :mrgreen:
hahahahhaaaa...
:D :D Şaka bi yana ben de ilk defa duyuyorum böyle bişeyi..Uygulamaya başlandı mı acaba..Gerçekten kötü..Bakan bey ne yapmaya çalışıyor anlamak mümkün değil.

bu hükümetin herşeyde bir şifresi var.
ne günlere kaldık ispiyoncu müdürler, bu anlayışla bir eğitimim öğretim hizmeti yapılıyor. yazıklarolsun eğitimi bu hale getirenlere. gerçi bu daha iyi günlerimiz....

Bence fişlemeye ne luzum var ki? Mebbisde herkesin sendikası görünüyor zaten. çıkar EBS lileri gerisini fişle babam fişle. :puhaha: aynı hesap sonuçta. Ben varken EBS li biri mi fişlenecek ? valla çarpılır müdür...

valla aynı şekilde eğer öyle bişey olsa bizim müdür de bana gelirdi olmadı laf arasında söylerdi :) hiç duymadım böyle birşey yakında kokusu çıkar

lan gardaşım fişleyen zaten önceden fişliyodu, şimdi bu olsa olsa e-fişleme dir yaw:)

bildiğim kadarı ile bu uygulama ilk önce ankarada başlıyor bunu bakan kendisi zaten söylemişti. öğretmenlerimiz sıkı takip altına alcağız diye...
müdrünüzle iyi geçinmeye bakın sizi fişlemesin... :mrgreen:

bizi mazotçularla karıştırdın herhalde sayın bakanım biz öğretmeniz ,vallaha bak öğretmen kimliğimde var,ha arkasına hiç bakmadım belkide mazotcu,silah kaçakçısı,rüşvetci terimleride özel teknolojilerle yazılmış olabilir.

artık hiç korkmuyorlar , ağızlarındaki demokrasi lafını sakız etmek yerine benimsemek gerekir ama nerde böyle insanlar

Bunların fişini prize takmak lazım. Aldığmız nefesi bile sayacaklar yaıkında. Big brother is watching.

Ilginc bir durum yarin bir logger atayim bakayim odanin caktirmadan yedegini yaptirdin mi ok.biz bilisimciyiz morfinsiz dis cekeriz fisini alirim valla

demekki buymuş, saygıdeğer!!! 50 yaş üstü sadece face ve video siteleri için özel hat kullanan idarecilerim. il sayfasındaki bir kısma bu bilgileri biz söylersek girersin dediydi!!! vay uyanıklar bu işi de bana satmaya kalkıştılar. Tabii ben daha hiçbirşey girmedim. Ben eniyisi bunları bu sayfaya yazayım :idea: :idea: :idea:

(Şaka bir yana iyiki bu haberi gördüm, gerçekten de bana yıkmaya çalıştılar bunu da)

Pys yi veliye cocuga birakmadim ki bunu mudure mi birakacagim gerekirse oturmaya gidip evindeki bilg. bile izlerim.kimle dans ediyon hoca

Biz islemci calisirken kasayi acip fanini yalariz.bir casus kulaklik siparisi vereyim.sinifla odasi yanyana matkapla ufak bir delik iceriye bir dugme kamera bir de bocek :)))

Buzkırıcı' Alıntı:
Biz islemci calisirken kasayi acip fanini yalariz.bir casus kulaklik siparisi vereyim.sinifla odasi yanyana matkapla ufak bir delik iceriye bir dugme kamera bir de bocek :)))

hadi hepsine tamam da çalışan işlemcinin fanını yalamak çok ilginç bir fantezi :D içim almadı öyğğ :D

BBNET
Geri