Öğretmenlerimize Duyuru !!!

Kodla Büyü
soru dışında diğer yazılanları okumadım.
bizim okulda da var benzer sorun.

55 öğrenci taşımalı, haftanın 5 günü 8 saat ders (program sıkışıyormuş öyle hazırlamışlar.)
taşımalıların 15'i 5. sınıf diğer taşımalı 40 öğrenciyi nöbetci öğretmenler avutuyor.

Bizim okulda da sözde yemek arasında 5. sınıflar derse devam edecek de nasıl uygulayacaksın? Yemek yemeyecek mi bu öğrenciler, öğretmenler???

Haftanın bir günü de çıkıntılı 7 bile değil 8 saat.

Bu programı yapan demek ki bu durumları düşünebilecek zekaya sahip değil veya haydiiii hurraaa diye yaptılar.

6,7,8 kademeli geçiş tamamlandığında yine sorunlar devam çünkü hepsi çıkıntılı

yahu artıracaksın ders saatini, artır, ama 35 yap, her gün 7şer saat yapsınlar, bu çıkıntılar ne oluyor????

Bu kadar mı beyinsiz bu adamlar!

Eğitim sistemimizin en önemli sorunu buymuş gibi buradan başladılar, herşeyi karıştırdılar.

bizim okulda da ilkokulların servisi ayrı onlar gidiyor. onlarla birlikte öğretmenleri de gidiyor. 6, 7 e 8. sınıflar okulda bir idareci ve bir nöbetçi eşliğinde bekliyorlar.

obsearchverim' Alıntı:
Bizim okulda da sözde yemek arasında 5. sınıflar derse devam edecek de nasıl uygulayacaksın? Yemek yemeyecek mi bu öğrenciler, öğretmenler???

Haftanın bir günü de çıkıntılı 7 bile değil 8 saat.

Bu programı yapan demek ki bu durumları düşünebilecek zekaya sahip değil veya haydiiii hurraaa diye yaptılar.

6,7,8 kademeli geçiş tamamlandığında yine sorunlar devam çünkü hepsi çıkıntılı

yahu artıracaksın ders saatini, artır, ama 35 yap, her gün 7şer saat yapsınlar, bu çıkıntılar ne oluyor????

Bu kadar mı beyinsiz bu adamlar!

Eğitim sistemimizin en önemli sorunu buymuş gibi buradan başladılar, herşeyi karıştırdılar.

haklısınız hocam. :+1:
sistemin en âlâ yerini karıştır ki millet diğer yazılanları ve çizilenleri düşünecek veya sorgulayacak zaman bulamasın.
.

neresine tutsanız bir aksaklık çıkıyor ve çıkacakta çünkü bizde bin çeşit okul tarzı var(taşımalı,yatılı,köy okulu,sabahçı öğlenci...). baştaki insanlar türkiyedeki bütün okulların Ankaradaki pilot okullar gibi olduğunu düşünüyor. ne zamanki türkiyedeki okul çeşitliliği göz önüne alınır o zaman en azından bir aşama katedebilirz

valla önüme yazı koyamadılar hala 20 kişiden 17. si 7. saat derse giriyor, ------üç silahşörler girmiyor ve kimse bişey diyemiyor. şimdilik okuldayız ama daha sonra zil çalar ben kaçar. veli toplantısını yapayımda o zaman ak koyun kara koyun belli olacak. 17 kişilik grupta 8 kişi sınıfçı, hiç alakaları yok ama koşa koşa giriyorlar. ben en küçük silahşörüm bu arada.

BİMER'e yaz bak. Nasıl oluyormuş görsünler anyayı gonyayı.

hocam dediğin sorun birebir bizim okulda da var...taşıma merkeziyiz 5. sınıflar derste iken diğerlerini sınıflara gönderiyor nöbetçiler başlarında da kimse yok...bu işi bir şekilde çözüme kavuşturmaları gerekiyor...nöbetçi olanın anası ağlıyor resmen...

bence nöbetçi değilseniz ve dersiniz bitmişse 7. ders beklemek zorunda değilsiniz.çıkıp gidin hiç bir şey yapamazlar.

bimer e yazma ve çıkıp gitme konusunda şuan erken haftaya toplantıyı yapıp veliyi bilgilendircem, il mem lerin haberi var, yazı da gitti heralde bizden ama öğretmen olark bakmayın hcm benım erken gıtmem onemlı degıl, sorun su benım 60 aylık kızımı 1. sınıf grencısını olmayan 1 ders için hıc bısrsey yapılmayan bır ders için nasıl bekletırsın?
450 kişi var buna benzer?

Arkadaşlar idareci ve öğretmenlerimiz bir çıkış yolu arıyorlar. İl MEM de bu konuda duyarsız değiller. Sürekli bir proje öneri istiyorlar bu konuda. Burada yazan arkadaşlar sürekli BİMER yok müdüre posta koymak vs gibi agresif durumları öneriyor. Öncelikle biz öğretmeniz ve bir çözüm üretmeyi düşünmeliyiz. İnanın bazı arkadaşlarımızın bir nokta kadar olsa da çözüm için uğraştığını görünce hemen not alıyorum. Hazırlayacağımız çıkış veya çıkışlara basamak olsun diye. Biz de aynı sorunları yaşıyoruz ve ben idareciyim. İdareciyi öcü gibi görmek nereden çıkıyor anlıyamıyorum. Biz rehber arkadaşımız da dahil olmak üzere taşıma kapsamındaki 1,2,3,4,6,7,8. sınıf öğrencilerimizin üzerine titriyor onları bu çıkmazdan en iyi nasıl kurtarırızın çabasını yaşıyoruz. Ben ve diğer idareci arkadaşım ve diğer arkadaşlarımıza enaz yük gelmeden yapacaklarımızın araştırmasını şimdilik bekleme saatlerinde ödevlerini yaptırıp çantalarını köye göndermemek olarak düşündük ve pazartesi uygulamaya koyacağız. Durumu bir yazı ve planla İl MEM ne yazacağız ki onay alalım ve olacak bir olumsuzlukta sorun yaşamayalım. ÇÖZÜM BİZİZ ARKADAŞLAR. Bakanlık uzmanları bizden daha da akıllı değiller herhalde değil mi?

Hcm biz valiliğe yazdık 5 lere öğle arası 30 dakika, 1234678 e ise 80 dakika olsun diye zaman çizelgesi gönderdik. il ık mık etti ama valinin önüne gidecek yazınız dediler. onaylarsa 5 lere hiç çakışma olmadan öğle arası dersi olan ders işleyecek.

bence belki bizler içinde sıkıntı olacak ama 5 lerin fazlalık dersleri zaten seçmeli derslerdi, 6-7-8 lere de zorunlu dersler dışında 8 saat seçmeli verilmesi en uygun çözüm gibi tabi bunu MEB'in yapması lazımdı. kademeli geçişmiş pat diye sistem değişiyo, burada kademeli geçiş diyorlar.
Böylece hem bizim ders saatimiz artardı, hem ortaokullar aynı saatte girip çıkarlardı.

ozhan07' Alıntı:
bence belki bizler içinde sıkıntı olacak ama 5 lerin fazlalık dersleri zaten seçmeli derslerdi, 6-7-8 lere de zorunlu dersler dışında 8 saat seçmeli verilmesi en uygun çözüm gibi tabi bunu MEB'in yapması lazımdı. kademeli geçişmiş pat diye sistem değişiyo, burada kademeli geçiş diyorlar.
Böylece hem bizim ders saatimiz artardı, hem ortaokullar aynı saatte girip çıkarlardı.

Hocam bizim ders saatimizin artma ihtimali yok. sebep? seçmeli derslerin konacağı saatler belli, pazartesi, salı, çarşamba, perşembe (yani 4 gün) son ik saat. 4x2=8 ediyor. YAni biz isterse 100 öğrenci seçsin 8 saat normumuz olacak. Yani o zaman daha vahim olacağız. Siz kanmayın 2 saat olduğuna seçmelinin.

Şimdiki durum bu tabi.

solomonte olayı şöle diyorsun heralde
öğle çıkış herkes için 12:00
12:40 5 ler derse girdi , 13:00 diğeleri okuma dersine girdi
13.20 ders bitti, 13:20 diğeleri okuma saatinden çıktı ve eşitlendi olay. gerisi aynen

Bizde de kitap okuma saati uygulanıyor arkadaşlar. Güzel bir çözüm diye düşünüyorum. Zaman çizelgesini de ekte göndereceğim. Bu çizelgeyle ilgili uygulama yaparsanız düşüncelerinizi ya da farklı yorumları alabilirim.

Ekli dosyalar

biltek2007' Alıntı:
ozhan07' Alıntı:

Hocam bizim ders saatimizin artma ihtimali yok. sebep? seçmeli derslerin konacağı saatler belli, pazartesi, salı, çarşamba, perşembe (yani 4 gün) son ik saat. 4x2=8 ediyor. YAni biz isterse 100 öğrenci seçsin 8 saat normumuz olacak. Yani o zaman daha vahim olacağız. Siz kanmayın 2 saat olduğuna seçmelinin.

Şimdiki durum bu tabi.

hocam aslında artma şansı var. seçmeli dersleri ders programına yerleştirmede herkes çok zorlandı. seçmeli ders günü aslında bt sınıfı ve diğer seçmeli ders sınıfları (görsel sanatlar, müzik, Kuran-ı Kerim...) hep açık olacak (10 kişiye bi sınıf açılabilir) böylece hem öğrenci istediği dersi daha rahat seçer hem de ders programı daha rahat yapılır. başka bi okulda bi arkadaş 10-15 er öğrencilik sınıflarla kendine 8 saat seçmeli ders çıkarmış tabi idareye durumu anlatabilmiş. bende aynı şeyi söyledim ama adamlar 50 kişilik ingilizce seçenleri bile aynı sınıfa tıkıştırınca 30 kişi bilişim seçenleri ikiye bölün diyemedim. neyse seneye ola hayrola...

BBNET
Geri