Öğretmenlerimize Duyuru !!!

Kodla Büyü

formyfriends

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulumuzda 5 ler 7 saat ders yapıyor hergün, diğer sınıflar 1,2,3,4,6,7,8 sınıflar hergün 6 saat yapıyor taşıma merkezi bir okul, müdürümüzün de eli kolu bağlı ama bize diğer sınıfların dersi bitince başlarında ekstra 7. saat etüt gibi uygulama yapacaksınız gibi diretme oluyor yazı ver diyoruz onu yapmıyor ek ders de yazamıyor sadece diretme oluyor nasıl çözülebilir bu durumda olan öğretmenler var mı neye göre beklecez herkes topu bir birine atıyor en son top öğretmende kaldı ya patlarsa. mesela 7. saat 30 kişiden sorumlusunuz ve bu bir gun değil haftanın 5 gunu olacak ve okuldaki 10 ortaokul 10 ilkokul ögretmenı 20 öğretmene dayatma olacak hem 60 aylık cocuk neden 5 leri beklesin 1 saat ekstra neden ders yapsın veli vermek zorunda degıl cocugunu etüte yada başka bişeye kurs açın egzersız yapın demekde sorun değil yorum beklıyorum

hocam ben de taşıma merkezindeyim. bizi bir de öğrencileri taşıyan servis taşıyacak. yani 1234678. sınıflar 6. saatte dersten mesela saat 15' te çıkacaklar. 5. sınıflar haftanın 4 günü 7,1 günü 8 saat yapacak (toplam 36) yani 4 gün 15:50' de (10 dk da teneffüs); 1 gün de 16:40'ta çıkacaklar.

tabi öğrencileri taşıyan servis öğretmenleri götüremiyor çünkü 5. sınıf öğretmeni içeride:)
16:40'ta çıkan 5. sınıf öğrencilerini, öğretmenleri taşıyacak olan servis götürüp tek tek evlerine bırakacak. 40 dakika da bu sürse, 17:20 oldu saat. Okuldan şehir merkezine gelmek de 40 dakika sürse saat oldu 18:00. çarşı merkezinde inen öğretmen 40 dakika mesafedeki evine gitmek için halk otobüsüne binip, indiğinde saate baktığında saat oldu mu 18:40...

saat 15'te dersten çıkan öğretmen haftanın 4 günü 2buçuk - 3 saatte; haftanın 1 günü de 3-3buçuk saatte evine varacak...

Üniversitede gördüğümüz yapay zeka dersindeki sorulara benziyor bu problemin çözümü:d
6. saat sonunda dersten çıkacak öğretmenlerin ve öğrencilerin ne yapacağını da bilmiyorum. formatörlük yok bu sene 2 gündür dersim olmadığından okula gidemedim. okulda nasıl bir uygulama yapılıyor bilmiyorum. nasıl bir uygulama yapıldığını öğrenip yazayım inşallah hocam.

zaten çözen yok problemi ama böle durumda olan vardır basit bir hesaptan 20 ögretmen her gun 1 saat gonullu ders yapacak matematık yapalım bıraz
20 ogretmen x 5 gün x 36 hafta = 3600 saat ders fedakarlık yapacak buı durumaa en az 1000 okul olsa 3600 x 1000 = 3.600.000 türkiye geneli fedakarlık evet yapalım ama ögretmen maaşı iyi, ek ödeme almayan öğretmen, 15 saat çalışan bir öğretmen, siz zaten bişey yapmıyonuz diyen bir veli olduğunu da düşünürsek ne olcak acaba .

formyfriends' Alıntı:
Okulumuzda 5 ler 7 saat ders yapıyor hergün, diğer sınıflar 1,2,3,4,6,7,8 sınıflar hergün 6 saat yapıyor taşıma merkezi bir okul, müdürümüzün de eli kolu bağlı ama bize diğer sınıfların dersi bitince başlarında ekstra 7. saat etüt gibi uygulama yapacaksınız gibi diretme oluyor yazı ver diyoruz onu yapmıyor ek ders de yazamıyor sadece diretme oluyor nasıl çözülebilir bu durumda olan öğretmenler var mı neye göre beklecez herkes topu bir birine atıyor en son top öğretmende kaldı ya patlarsa. mesela 7. saat 30 kişiden sorumlusunuz ve bu bir gun değil haftanın 5 gunu olacak ve okuldaki 10 ortaokul 10 ilkokul ögretmenı 20 öğretmene dayatma olacak hem 60 aylık cocuk neden 5 leri beklesin 1 saat ekstra neden ders yapsın veli vermek zorunda degıl cocugunu etüte yada başka bişeye kurs açın egzersız yapın demekde sorun değil yorum beklıyorum
..
1. Bu işin dayatması olmaz. girmeyin bakalım o etüde ne yapacaklar :)
2. öğrenci velisi olarak 147 ye telefon açın. çocuğumu zorla 1 saat okulda tutuyorlar etüt adı altında diye. bakalım ne diyecekler.
3. hadi diyelim o belirsiz derslere girdiniz. kesinlikle sorumluluk size ait değildir. RESMİ OLARAK sizde gösteremediğ için size herhangi bir sorumluluk verilemez.
..
Müdürünüzün yapacağı şeye gelince imkan varsa 6. ve 7. saat çıkışları için 2 farklı servis ayarlamaya çalışacak.
Yada konferans salonu - kütüphane - var ve açıksa bt sınıfında öğrencilere idareciler gözetiminde çalışma yaptıracak.

hocam o idarecilerin sorumluluğunda,idareciler odalarında oturacaklarına hepsi birden çocukların başında dursunlar bahçede.

Hocam bize Bakanlık müfettişi geldi. 36 saatle ilgili hiçbir çözüm olmadığını, bakanın direttiğini söyledi. Çözüm yolu sorduğumuzda kendiniz çözüm üretmeye çalışın diye yüzümüze söyledi. Etüt olayıyla ilgili ek ders verilme gibi bir durum olmadığını , halk eğitimden kurs açılarak ücretli öğretmen çalıştırılmasının uygun olduğu söylendi.

Şimdi sizin durumla ilgili olarak diyeceğim şu. siz okulda bir müdürün emri altında nasıl olurda böyle hareket edersiniz anlamıyorum. Kendisi size ne yapabilir. Oranın milli eğitim müdürü dahi dese böyle birşeyi yapmamanız gerekir. Ben sizi anlamıyorum. BBir insan size böyle bir teklifle gelmesini geçtim size zorla yaptırmaya çalışıyor. Valla öğretmen herşeye müstehak ,böyle kuzu olursa...

fazla saatler için ekders onayı alınmış mı hocam, yoksa bilgi edinmeden bilgi talep edin, il memlerin sayfasından.
bi gün müfettiş geldi, modem almışım hocam fatura dedi.
cebimden aldım demirbaş ta bile değil diye bana kızdı;
Tabir aynen şöyle; "hangi devlet memuru cebinden kurumuna birşeyler alıyor."
Haklıydı tabi ki. Sormak istiyorum;
-elin çocuğunu 1 saat avutsan eline ne geçer.. Müdür zaten beklemek zorunda, sen niye beklicen kardeşim okulda.
ya hocam, ben anlayamıyorum, müdürün eli kolu niye bağlı...
zamanında il mem benden habersiz öğretmenimi bir yere göndermiş ve resmi yazı geldi, ayrılış tarihinin bildirilmesi diye. Cevabım aynen şöyle;
-- Okulumuzda norm fazlası öğretmen yoktur.

okul 7.30 da başlıyorsa 5. sınıflar 7'ye 10 kala başlasınlar. diğer sınıflar normal saate başlasın....

siz ya beni anlamadınız ne de beni bişey bilmiyor diyorsunuz aynı şeyleri defalarca söyledik
bize 20 küsür araç geliyor ve farklı yerlerden ihaleler ayrı ayrı
okulda ilkokul ve ortaokul yani 5lerde var 3 farklı yapı gibi
yazı vermiyor müdür ve bende girmiyor zaten 7. saate boş oturuyorum öğretmenler odasında
bir deiğer konu 10 öğretmeni kurtarma olayı değil bu 60 aylık 1.sınıflarda 1 saat fazla duryor onların hali ne olcak
420 taşımalı öğrenci var mevcut 500
öğle arası ders yapamazsınız öğle arası 40-60 dakika arası olmak zorunda, 5 leri 20 dk erken başlatalım aynı aracla gelıyorlar nasıl erken başlatcaz
benım 5 lere dersım zamanlar farklı olcak 5 lerden 2. saatten cıktım, 6 lara 3. saatım var zamanlar farklı oldugu ıcın nasıl 6ların 3. saatıne gırcem çözüm önerileriniz için tesekkur ederım ama olmayacak aykırı seyler solemeyin sadece 5 lere ayrı ihale olur, ha dersınız nobetcı arac fılan bakın degısmeleı gıtsın sözleşmeye aykırı resmıyete aykırı ogretmen gozuyle bakmayın velı gozuyle bakın 60 aylık cocugun boşuna hergun 1 saat boş boş beklecek
ayrıyeten kuzu diyen arkadas kuzu olsam bu sorunu buraya yazarmıyım, derse girmemezlık yaparmıyım, ankara genel merkez ve il sendika temsilcimizi ararmıydım

taşımalı okullarda çalışan birçok arkadaşım aynı durumda ve bir çözüm üretemediler. mecburen 1 saat etüd yapıyorlar.

Dersiniz bitince evinize gitmiyorsunuz. Size resmi yazı ile görev verilmediği ve dersinizin olmadığı halde o saatte eve gitmiyor ve öğretmenler odasında oturuyorsunuz..

Durum bu anladığım kadarı ile..

Peki ne yapabilirim sizin için. Nasıl bir yardım istiyorsunuz. Okulunuzdaki bu karışıklığın düzeltilmesi için fikir mi istiyorsunuz, yoksa fazladan 1 saat beklememek için fikir mi istiyorsunuz? İkisinin cevabı farklı.. Sizin sorduğunuz hangisi?

tayinci42' Alıntı:
Dersiniz bitince evinize gitmiyorsunuz. Size resmi yazı ile görev verilmediği ve dersinizin olmadığı halde o saatte eve gitmiyor ve öğretmenler odasında oturuyorsunuz..

Durum bu anladığım kadarı ile..

Peki ne yapabilirim sizin için. Nasıl bir yardım istiyorsunuz. Okulunuzdaki bu karışıklığın düzeltilmesi için fikir mi istiyorsunuz, yoksa fazladan 1 saat beklememek için fikir mi istiyorsunuz? İkisinin cevabı farklı.. Sizin sorduğunuz hangisi?
-Dersimiz bitince evet eve gitmiyoruz. Birinci 657 de ki 8 saat nesaiden dolayı tutanacak dalları bu olabilir düşüncesiyle. İkincisi ise olay dah çok yeni, 180 iş günü bekleyecegımı solemedım. 1-2 hafta beklerım boş boş. Ama paydosda olan ogrencının sorumlulgunuda almıyorum. bişey olursa mudur bana ben ona yazıları goster dıyecegım.
-Boşuna beklecegınıze etutu yapın dersınız ama hergun 30 ogrencının olmayan 1 saatte sorumlulugunu alarak etut yapmam? fedakarlık zamanı geçti, meslek ayaklar altındayken. Öğretmenler az çalışıyor derken.
-Benim fazladan 1 saat beklemem tüm öğretmenlerin 36 hafta öğretmen sayısı her hafta 5 saat beklemesı falan hesaplandıgında taşımalı sıstemde.
-Evet fıkırler onerıler, beklıyom ama yazı alın yazı versın gıbı demeyın otuz kez ıstedım veremedı bende gırmıyom gelıpte soyleyemedı mudurum.
-Ben etüt yapcam ve ekdersım ödenecek mesela ekders ıstemıyom etut de yapmıyom dıyen dunya kadar ogretmen cıkar.
-benım veli olarak 60 aylık mesela cocugumu hergun nasıl bekletırler mesela..
-bukonuyu eğitim iş sendıkası eksıkde olsa sormuş bakalım ne cıkacak.

aga daha bu sizin iyi günleriniz aylar önce söyledik bakın bu 4+4+4 değilde 5+3+4 yapın mağdur olursunuz diye ama biz din düşmanı olduk. bu 4+4+4 dü destekleynlerden hesap sorun soramıyorsanız rezil olun

bizde söledik zaten destek olan kim ki 4 yıl sonra okuma yazma bilmiyen lise mezunu bir sürü öğrencı olacak sıfırcılar artacak nasıl olsa bırakmak yok zorunlu egıtımse lise de ilkogretım gıbı olcak 20 gun gelme atmak yok mecburı egıtım ya
haziranda zaten bu tür sorunları bütün sendıkalar ve sıteler yazdı

Önemli olan cok ders vermek değil az bile olsa öz ders vermektir, 30 saat ile 36 saatin ne farkı var Allah aşkına

bimer ve il mem için sıradayız biraz erken şuan 1-2 hafta olsun hepsi aklımda şube müdürleri ile bile görüşürüm sendika başkanı ve sendikalar konuları yasal sormaya başladı. ancak bu tür sorular müdürler toplantısı çoğu müdür sölemiş zaten tepedekilere ama siz müdürsün halledin demişler

formyfriends' Alıntı:
bizde söledik zaten destek olan kim ki 4 yıl sonra okuma yazma bilmiyen lise mezunu bir sürü öğrencı olacak sıfırcılar artacak nasıl olsa bırakmak yok zorunlu egıtımse lise de ilkogretım gıbı olcak 20 gun gelme atmak yok mecburı egıtım ya
haziranda zaten bu tür sorunları bütün sendıkalar ve sıteler yazdı

destek olan eğitim bir sen ve şu an 230 bin üyesi var en çokta sınıf öğretmeni bıranşından arkadaşlar oraya üye peki istifa ettiler mi? etmediler ve etmesinlerde destek olsunlar dahda sürünsünler. vatandaşta sürünsün ellemeyin hükümet 28 şubatın intikamını alıyormuş varsın alsın.

hcm ilkokulların zaten dersi bitiyor ben branşcıyım inan 7. saat zil çalınca adamlar koşa koşa derse giriyorlar ve toplantıda destek olmadılar ama çok laf yapıştırdım millet içinde dahada yapıştırcam bireysel asla söz sölemem 3. kişi dediklerimi duysun isterim bazen laf sokmamda 7 kişi bazen 5 kişi oluyor. daha yeni başladım.

mse' Alıntı:
fazla saatler için ekders onayı alınmış mı hocam, yoksa bilgi edinmeden bilgi talep edin, il memlerin sayfasından.
bi gün müfettiş geldi, modem almışım hocam fatura dedi.
cebimden aldım demirbaş ta bile değil diye bana kızdı;
Tabir aynen şöyle; "hangi devlet memuru cebinden kurumuna birşeyler alıyor."
Haklıydı tabi ki.
Sormak istiyorum;
-elin çocuğunu 1 saat avutsan eline ne geçer.. Müdür zaten beklemek zorunda, sen niye beklicen kardeşim okulda.
ya hocam, ben anlayamıyorum, müdürün eli kolu niye bağlı...
zamanında il mem benden habersiz öğretmenimi bir yere göndermiş ve resmi yazı geldi, ayrılış tarihinin bildirilmesi diye. Cevabım aynen şöyle;
-- Okulumuzda norm fazlası öğretmen yoktur.

Benzer durum köy okulu arkadaşlarla iç dış tamamen boyadık boyayı da biyerden hibe bulduk. Müfettiş geldi dış cephede bi yer hafif alaca olmuş; "Burayı niye böyle yaptınız, alacalı olmuş" dedi. Diyecek söz varmı

BBNET
Geri