Öğretmenler olarak bu durumda ne yapmalıyız?

Kodla Büyü

sahininces

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, dün akşam 22:00 gibi okulumuzun ve lojmanımızın etrafını terösitler sardı, takriben 20-25 kişi kadar. Okula bomba yerleştirdiler ve havaya uçurdular. Ama okul daha yeni hizmete açılacağından sağlam olduğu için sadece birinci kat ile ikinci katın bir kısmını patlatabildiler. Şimdi öğretmenler olarak her akşam çatışmanın içinde olan(birkaç gün önceki çatışma, çatışma değil savaş gibiydi. Her yerde kurşun ve roket izi. kaldığımız yerin pencerelerinde de mermi delikleri ve kırılmış camlar var), her an öldürülme (dün akşam öldürseler kimsenin ruhu duymazdı, Çünkü polis olay olduktan 12 saat sonra gündüz 14:00 gibi geldi) korkusuyla yaşayan bizler nasıl bir yol izleyerek bu ilçeden gidebiliriz?

Allah yardımcınız olsun hocam, benim anlamadığımda bu değilmi biz öğretmenler olarak her yere atasınlar sonra bu insanlar burada nasıl zorluklarla karşılaşırlar kimsenin umrunda olmasın.

Napacaz bilmiyoruz, Öğretmenler memleketlerine gidip rapor almayı düşünüyo, ama bu bi çözüm değil, bizim bu psikolojiyle eğitim vermemiz çok zor.......

Allah yardımcınız olsun. Polise. askere, kaymakama ve valiliğe durumu bildirin. Eminim ki bir önlem alacaklardır.

Nerde lan bu devleti yönetenler!? Nerde başa getirdiklerinizin iradesi!? Ne yarıyo lan bunlar!? Hocamın anlattıklarına bakın. Kim yönetiyo lan bu devleti, kim var başında kim!??

Hocam geçmiş olsun, Allahü Teala yardımcınız olsun.
Can güvenliğinin olmadığı yerde öğretmenlerin rapor alıp memleketine gitmesini kimse ayıplayamaz.
Meb ve o ilin-ilçenin yetkilileri gereken şartları sağlamalı ki eğitim-öğretim devam edebilsin.

Hocam geçmiş olsun, iş sizden çıkmış artık. Kafama takılan şu, bu kadar ciddi bir olay nasıl haber olmaz ve siz neden jandarmayi aramadiniz?

kim ne derse desin bazı yerler pkk nın denetimine geçti bile hükümet kasıtlı olarak askerin elini kolunu bağlasın okullar açlınca bakın kaç öğretmen kaçırılacak yda öldürülecek umarım bunlar yaşanmaz ama görünen köy klavuz istemez.

ülkeyi yönetmek buysa ben bu yönetimin........
açılımda gelinen nokta buysa ben bu açlımın.......
asker beceremdi ben beceririm diye pazarlık yapanın.........
meydanı pkk ya kasıtlı bırakanların...........
suriyenin derdine düşüp kendi derdini unutanların...........
yalakalık yaparak susan medyanın..........
okullarda kürtçe eğitimi yapanın..............

Hocam akşam olay olduktan 10 dk içerisinde polis arandı, polis pusu ihtimaline karşı gelemeyeceğini söyledi. Zaten gelselerdi pusu, ihtimal olmaktan çıkardı. Çünkü baya kalabalıklardı.
ilçede de kaymakam yok zaten; geçen kaymakamlık lojmanlarına saldırı olduğu için, kaymakamlık kullanılamaz durumda..

böyle iş olur mu arkadaş sizi korumalılar.
Ben yeni öğretmenim karadeniz köyünde dağlarda tek başımayım.Evler çukurda 20 tane benim okul lojman köyden çok uzak tek başıma ıssız bir yerde gel gece lojmanı bas kafamı kes git.Korkmadım değil yani.Geceleri de ne kadar kaçak göçek yada sabıkalı defineci varsa benim ordan geceleri geçiyor yemek yeme su içme bahanesiyle çok yanıma uğradılar.Yatağın üstüne bir 14lü bir tanede dipçiksiz pompalı koydum kapıyada 2 tane kurt köpeği.
Böyle bir tavsiye olunmaz ama bir yerden ben olsam ilk işim 1 el bombası bir kalaşnikof bulmak olurdu telefon çekiyorsa sos ayarlarına şu anda çatışma altındayız mesajını kaydedip 3 kere basardım.Şu hale bak savaştayız sanki

şimdi bu olan olay hiçbir medyada yer almaz mı ben olsam tüm her yere fotoları ulaştırırdım sabah haberlerde çıksın işte böyle görev yapıyor öğretmen

Hocam fotoları gönderecem haber sitelerine ama hukuki bir yaptırımı olur mu bunun; foto paylaşımının?

cesur yürek99' Alıntı:
kim ne derse desin bazı yerler pkk nın denetimine geçti bile hükümet kasıtlı olarak askerin elini kolunu bağlasın okullar açlınca bakın kaç öğretmen kaçırılacak yda öldürülecek umarım bunlar yaşanmaz ama görünen köy klavuz istemez.

ülkeyi yönetmek buysa ben bu yönetimin........
açılımda gelinen nokta buysa ben bu açlımın.......
asker beceremdi ben beceririm diye pazarlık yapanın.........
meydanı pkk ya kasıtlı bırakanların...........
suriyenin derdine düşüp kendi derdini unutanların...........
yalakalık yaparak susan medyanın..........
okullarda kürtçe eğitimi yapanın..............
hocam ne şırnak ı ne teröristi başbakanın şu andaki hedefi şam da namaz kılmak. Milletin derdine bak onun gündemine bak.

hocam Allah yardımcınız olsun. yazdıklarınızı okurken bile çok üzüldüm. orada hangi şartlar altında çalışıyorsunuz, sizin durumunuz nasıldır tahmin bile edemiyorum.bu şartlar altında o bölge de görev yapan öğretmen arkadaşların verimli bir şekilde eğitim öğretim yapabilmesi imkansız.

kürt açılımı yapacağız deyip, hemen hemen dağılmış olan bu it sürülerini adam yerine koyup bu günlere getiren, sayın yetkililere hakkımı zerre kadar helal etmiyorum. bu ülkenin geleceğine yapabilecekleri en büyük kötülükleri yaptılar, halende yapmaktalar. tüm bunlara rağmen yaptıkları her şeyi, yapılmış olan en güzel şey olarak görmeleri ve vatandaşa bunu bu şekilde aktarıp, yaptıklarını savunmaları artık görmezden gelinmemeli. ne demek okul basıp okula bomba koymak, orada görev yapan öğretmenleri neredeyse 15-20 saat bir başlarına bırakmak. böyle bir ortamda kendileri acaba 1 dk. bulunup orada görev yapabilirler mi acaba?

ülkenin bu hale gelmesine sebep olanlara hakkımı haram eder, allah'ın her daim yanınızda olmasını temenni ederim sayın hocam. allah yardımcınız olsun.

Ne yapmalıyız arkadaşlar, Okul müdürü birşey yok diyor, olayı basitmiş gibi gösteriyor. Milli eğitim müdürü, bizi okul müdürünün tavsiyesiyle öğretmen evine yerleştirdi. Orası da Duvarlarında girişinde pencerelerinde kurşun izleri var. Sonra okul başlayacak tekrar lojmanlara inecez; yine can güvenliğimiz olmayacak. Kaymakamımız da yok ilçede. Nasıl bir yol ile buradan kurtulabiliriz...

hocam sayın bakanımıza mail atınız. neden batıdaki eş doğuya gitmek istemiyor sorusunun yanıtını vermiş olursunuz :((

Hocam Allah yar ve yardımcınız olsun. Basının bu konuya ilgi gösterecğini sanmıyorum, yayınlamazlar böyle haberleri.İnşallah en kısa zamanda kurtulursunuz oradan..

Hocam inanın burada her türlü savaş koşulunu yaşıyoruz. Çatışma çıktığı zaman ne yapmamız gerektiği, Silah çeşitleri, menzilleri, tahrip güçleri, roketlerden nasıl korunacağımızı falan, Daha dün arkadaşın yan dairesine roket isabet etti, evinin pencereleri de patladı... Akşamları ışıkları kapalı tutuyoruz, pencere önlerinden eğilerek yürüyoruz, Koridorda yatıyoruz...
Bize dua edin arkadaşlar....

o bölgede yaşayan öğretmenler ALlaha emanet yaşıyor. kimin umrunda bir öğretmen kaçırılmış veya şehit olmuş. 10 yılda 1181 tane askerimizi şehit vermişiz dile kolay kimin umrunda bu savaş değilde nedir. bu kadar askerinizi şeht veriyosanız bu ülkede hiçç bir başarıdan bahsetmeyin. güvenlik yoksa hiç bir şey yoktur.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27573_0.html

(2) Öğretmenler, görev yaptıkları yerde özel hayatında açıkça tehlike oluşturan olay nedeniyle Cumhuriyet Savcılığına yaptığı başvuru sonucunda soruşturma açılması halinde o ilin en üst mülki amirinin uygun görüşle teklifi doğrultusunda özel hayatını etkileyen nedenlere bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

Peki müfettişler olumlu rapor yazarlarmı, böyle bir raporu üsttekiler yazdırtırlar mı? Çok zor hocam, böyle bir rapor yazılması orada görev yapılamayacağının, açıkça devletin öğretmenini koruyamadığını belgeler, herşey ortada olduğu halde başımızdaki üçkağıtçılarda bu istemiyor...

Hocam Allah yardımcınız olsun, bu koşullarda bırakıp gitmiyorsunuz helal olsun, her babayiğidin harcı değil canı burnunda yaşamak görev başında olmak, bu çaresizlik içinde olmak elimizden birşey gelmemesi sadece seyrediyor olmak bu yaşananları çok koyuyor...
Çok zor hocam ya, elinde karşılık verecek birşeyin yok, sayıca azınlıktasın, stratejik olarak dezavantajlısın, çaresiz bir durum, okuluna evine çöküyorlar arkanda kimse yok, devletin yok, Allah'tan başka duadan başka dayanak yok, Allah yardımcınız olsun hocam, sizin arkadaşlarınız aynı sıkıntıyı yaşayan tüm meslektaşlarımızın vatandaşlarımızın,...

Okullar kampus olmali, icine apartman gibi bol lojman yapilmali,icinde ozel guvenlik olmali,supermarket olmali.
biz anca kitaplari defterleri degistirdik ogretmenin yasam kosullari hic degismedi ki.

the_korsan hocam bu maddedeki özel hayat dediği boşanmış eşler için gerekli olan atama şekli diye biliyorum terör için değil. ayrıca diyelim ki arkadaşımız ordan ayrıldı yerine gelen ne olacak.

o bölgede asker polis bile kendisini koruyamıyor öğretmen napsın kaymakam bile korkudan kaçtı.

"Olur hocam bunlar da ne var ki sende abartıyorsun yani, asıl sen seçmeli dersleri nasıl Kuranı Kerim seçeriz onu düşün, şama nasıl gireriz onlara kafa yor biraz, bizi meşgul etme böyle basit şeylerle. Ne olmuş 1-2 Mehmet öldü diye meclis toplamayanlar sizin için mi toplanacaktı yani. Hele durun daha sizin işlere gelmeden önce yabancılara biraz daha toprak satmalıyız, özelleştirmede gaza basmalıyız, biraz daha zam kaktırmalıyız. Sizin ki de mesele mi yani??? Bak reisi-cumhurumuz o kadar hasta ki 30 Ağustosa bile katılamadı, bide senle mi uğraşsın bu millet!!! Bak 25 kişi yeni şehit oldu, ülkede hiç bir yas havası filan var mı??? 25 kişin öldüğü bir sistemde 1 kişi dahi istifa etmez mi??? Demek ki daha önemli işlerimiz var, suriyede düşen uçağın peşine mi düştüler acaba?"

Hocam Allah yardımcınız olsun :( umarım en kısa zamanda huzura erersiniz.

meb doguda gorev isteyen icin cok para vermeli.su halde ogretmen calissa ne olur daha sen doguyla batiyi ayni egitim yapacan.burda merkezde tanidigim okul var adamin emekliligi geceli 5 sene 10 sene olmus gitmiyor.bunlari doguya tayin edecen

BBNET
Geri