Öğretmenler! buradan yakın

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin adil ve objektif bir sistemle atandıklarını belirterek, gelecek yıldan itibaren alan sınavının getirilmesiyle öğretmen olmanın zorlaşacağını ifade etti.

İstanbul'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Dinçer'e atanamayan öğretmenlerin durumu soruldu.

Dinçer, gelecek yıldan itibaren alan sınavı getirileceğini hatırlatarak, şunları dile getirdi:

"Bundan sonra öğretmen olmak daha da zor olacak. O yüzden bakıldığında ben gençlerimize daha da çalışmalarını ve daha fazla başarılı olmalarını tavsiye ediyorum. Biz çok objektif ve adil bir sistemle öğretmenlerimizi atıyoruz. Herkesin gözü önünde, öğretmenlerimizin gözü önünde, medyanın gözü önünde bir atama yapıyoruz. Herkes hakkına razı olmalı, hak etmediği bir şeyi de istememelidir. Bu açıdan bakıldığında daha çok çalışmalılar."

TRT Haber

Re: Öğretmenler buradan yakın

Ben adil olduğunu düşünmüyorum. Bazı branşlardaki öğretmenlerin sınava girmesine gerek kalmadan atama yapılıyor. Ben bunun adil olduğunu söyleyemem. En azından bir limit konur en az 50 puan alan atanır diye o zaman adil olur. Bazı branşlarda 85 puan ve üzerinde atanamayan var diğer tarafta 10-15 puanla atanan var bu adalet sormak lazım.

Bazı branşlarda 25-30 puanla atama yapılıyor. 30 ne demek ya? Bi insanın kpss den 30 alması için, çok afedersiniz, gerizekalı olması gerekir. Tüm soruları sallasanır en az 45-50 puan tutturursunuz. Bu mu adalet? Ayrıca hiç hak etmediği halde bakan olanlar var. O ne olcak bakim?

Allahım sen bize yardım et. Bu kadar insanın günahı :cry:

Satır aralarını okumak gerekirse, daha çok torpil çalışacak diyor bakan. :)

abi bir ülkenin eğitim sisteminde 12 yılda 4 milli eğitim bakanı gelirse,bizim işimiz tabiri caizse mehteran takımı gibi olur,bir ileri iki geri...Birde 12 yıldır istikrardan bahsederler nerede bu istikrar göreniniz var mı?

Bir Milletvekili' Alıntı:
ben şuanda konuyu tam olarak bilmiyorum. başbakan bir şey söylüyorsa muhakkak alt yapısı vardır. 4+4+4’ün arka planında ne gibi düşünceler var bilmiyorum. ben komisyonda olmadığım için hiçbir bilgim yok.

bu istikrarsızlığın vurdumduymazlığın sebebi de açık gördüğünüz gibi.

mkutlukyildirim' Alıntı:
Bazı branşlarda 25-30 puanla atama yapılıyor. 30 ne demek ya? Bi insanın kpss den 30 alması için, çok afedersiniz, gerizekalı olması gerekir. Tüm soruları sallasanır en az 45-50 puan tutturursunuz. Bu mu adalet? Ayrıca hiç hak etmediği halde bakan olanlar var. O ne olcak bakim?

Yani şahsen benim çocuğum olsa o kişiye emanet etmeye korkarım. Yani zaten puansız alınıyor puana gerek yok diye boş kağıt vermiş olsa bile o kişinin yetkinliğinden şüphe duyarım. Kendi alan sorularını çözse zaten en az 50 puan gelmez mi bu KPSS'de?

bakan olmakta zorlaşsa ve bakan olmak isteyenler daha da çok çalışsa gerçi şimdi çalışmıyorlar amaa.ne güzel olurdu

Bakan atanmak isteyen öğretmenlere daha çok çalışmaları gerektiğini söylemiş.
KPSS deki şaibeler çalışanların değil de çalanların atandığı şüphesini devam ettiriyor.

fahrican' Alıntı:
KPSS deki şaibeler çalışanların değil de çalanların atandığı şüphesini devam ettiriyor.

gerçekler acıdır
gerçekler acıtır

fahrican' Alıntı:
öyle deme hocam ösymyi eleştirenlere başbakan ağza alınmayacak hakaretler etti...onları burada söylesek bizi forumdan uzaklaştırırlar, ama başbakan diyebiliyor, hayat ne kadar garip değil mi gemiler,vapurlar filan.

ya tamam da kpss neyi ölçerde sıfırla ya da 25-30 la atanan kötü öğretmen oluyor.ya da o sınavdan 95 olan mükemmel öğretmen mi oluyor.yapmayın allah aşkına.o zaman kpss ye hiç girmeden atanan binlerce öğretmen var onları ne yapalım...

hakand77' Alıntı:
ya tamam da kpss neyi ölçerde sıfırla ya da 25-30 la atanan kötü öğretmen oluyor.ya da o sınavdan 95 olan mükemmel öğretmen mi oluyor.yapmayın allah aşkına.o zaman kpss ye hiç girmeden atanan binlerce öğretmen var onları ne yapalım...
Hocam tabi ki KPSS tek başına öğretmenlik için bir ölçüt değil. Daha adil ve mantıklı bir çözüm getirilsin.
KPSS-DMS vb. yokken tüm öğretmenler sınavsız atandığı için bir haksızlık da yoktu.

Kızdığım nokta bazı öğretmenler atanabilmek için sınava çalışmakla uğraşırken sağlığından, ailesinden oluyor bir sürü masrafa giriyor. Bu kadar emek sarfedenler dururken, bu konuda hiç çaba göstermeyip maddiyatla-torpille şaibeli puan alanlar başkalarının hakkını çiğneyerek atanabiliyor. Alan bilgisi ne kadar iyi olursa olsun böyle kişiler iyi öğretmen olamaz.

BBNET
Geri