Öğretmeni düşünende varmış.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eemree
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eemree

Süper Üye
Süper Üye
Helal olsun valiye :alkis:
Şırnak Valiliği'nin kırsal bölgelerde 150 gün gibi çok kısa bir sürede inşa ettiği 400 adet dayalı döşeli ve kaloriferli ikamet merkezleri görenleri şaşırtıyor. Şırnak'ın kırsal bölgelerine atanan öğretmenler yanlarında valizlerinden başka bir şey getirmeden kendileri için her detayın düşünüldüğü bu ikamet merkezlerinde barınıyor.

devamı ve resimler:
http://gundem.milliyet.com.tr/ogretmenl ... efault.htm

Lojman+Maaş farkı verilirse doğuda öğretmen sirkülasyonu azalır. Ama eş durumundan bile olsa tayin ettirmeyip insanları orda çalışmaya zorlayarak sirkülasyonu azaltmaya çalışmak daha kolay geldi heralde önceki bakana. Umarım o anlayışta değişir.

eemree' Alıntı:
Helal olsun valiye :alkis:
Şırnak Valiliği'nin kırsal bölgelerde 150 gün gibi çok kısa bir sürede inşa ettiği 400 adet dayalı döşeli ve kaloriferli ikamet merkezleri görenleri şaşırtıyor. Şırnak'ın kırsal bölgelerine atanan öğretmenler yanlarında valizlerinden başka bir şey getirmeden kendileri için her detayın düşünüldüğü bu ikamet merkezlerinde barınıyor.

devamı ve resimler:
http://gundem.milliyet.com.tr/ogretmenl ... efault.htm
:alkis: :alkis: :alkis:

Gerçekten çok güzel ve olması gereken bir uygulama, umarım diğer doğu illerinde de yapılır böyle birşey

Şırnak ın ilçesinde görev yapıyorum. Haberdeki lojmanda oturuyorum... Yapandan yaptırandan Allah Razı Olsun... İçinde klimadan tvye, duşakabinden termosifona kadar hepsi var... Haberiin tek yanlışı 150 günde bitirilmesi :D bizden önce başlanılmış :D ben 1 sene çalıştım bu senenin başında geçtik :D 450 Gün dese anca...

HERŞEYE RAĞMEN ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR UYGULAMA DARISI DİĞER İLLERE

Demek ki vali efendiler isteyince çok güzel çalışmalar yapabiliyor Milli Piyango bütçesinden de olsa ödenek alabiliyorlarmış.
Bir öğretmenin bütçesindeki en büyük gider kalemleri ev kirası-elektrik-su-gaz-ısınma-internet giderleri oluşturuyor .

İnşallah uygun fiyatlardan kimseye torpil yapmadan ihtiyacı olan öğretmenlere verilir ve diğer illerde yaygınlaşır. Bir nebze de olsa gurbete giden öğretmenlerimiz kendisine yolunacak kaz gözüyle bakan ev sahibi-esnafın elinden kurtarılır.

Merak ettiğim bu lojmanlarda kalma ücretinin ne kadar olduğu :?:

lojman ücreti daire başı aylık ilçe merkezlerinde ki 90 TL. köylerdeki 50 TL...
bizde aylık 110 Tlde kalorifer, temizlik, kaloriferci aidatı var toplam aylık 200 TL ye geliyor.... Kira + ısınma aylık 200 TL olmuş oluyr...

Düşünenden, yaptırandan Allah razı olsun , inşallah örnek olur da ihtiyaç duyulan her yerde yapılır...

BBNET
Geri