Öğretmene yüksek maaş veren 2. ülkeyiz :S

Kodla Büyü
Tabloya bakarsak başlangıç maaşı 25536 imiş, ama bunun TL mi,Dolar mı, Euro mu olduğu belli değil, kaldı ki Tl dahi olsa yıllık 25536TL alan göreve yeni başlamış bir öğretmen var mı aramızda merak ediyorum. Bu kadar da insanın gözünün içine baka baka yalan söylenmez....
 
Ben tabloyu anlayamadım başlangıç maaşına baktığımızda 25 ülke bizden fazla maaş alıyor. biz 8 ülkeden fazla maaş alıyoruz. Nasıl 2. oluyoruz?
 
milletvekili ve bakana ha bide bakan kayınçosuna az maaş veren kaçıncı ülkeymişiz onun da istatistiğini çıkarsınlar
 
memurlar.net tıklanma oranını artırmak için sallamış..
bence hiç tıklamayın linke..
 
Ticaret yapsaymışız,
Ticaret yapanlara bir merkezden bürokrasiyi azaltarak Teşvik, AB sadakası, Destekleme veriryorlar, tamam güzel o alanlar daha da çok alsın reel ekonomi sonuçta.
ama bize gelince takla at bakalım beni ne kadar seviyorsun tarzında, maaş görüşmeleri yapılıyor, iğreniyorum.
bu arada hükümet karşıtı değilim yanlızca takla atmayı bilmiyorum !!!
 
bu tabloyu yapanlar acaba milletvekilleri için aynı şeyi neden yapmıyor. durun yapılmışı var :)
öğretmenlerde abartılmış maaşına Kişi başı Milli Gelire göre ikinciyiz ama milletvekillerinin gerçek maaşına göre açık ara birinciyiz. en yakın takipçimize 4 katı fark atmışız.

tablo1.jpg
 
Bakanı bazen pes oynarken maçı kaybetmiş de istatistiklere bak diyen oyunculara benzetiyorum :mrgreen:
 
Gayrisafi milli hasılaya göre oranlamaya göre ikinciymişiz. Ama hep brüt üzerinden tablolar oluşturulduğundan, ele geçen paraya göre yapılmadığından yanlış görülüyor. Maaşımızın brütü neredeyse 3000 TL ama ele geçen 2000 olduğu için tablonun bizim açımızdan bir anlamı kalmıyor, MEB milleti böyle kandırıyor.
 
Genelde memurlara özelde de öğretmenlere toplumun tamamı düşman. Haber de kasıtlı olarak tam da öğretmenlerin eylem yapacağı zaman yayınlandı.
Okuyan çoğu cahil diyecek ki yılın yarıdan çoğunda tatil yapıp işe gittiğinde de hiç bir şey yapmadan yatıp çok yüksek maaş alıp beğenmiyorlar.

Devam etsinler, ayakların baş , başların da ayak olduğu bu gidişle çok değil bir kaç onyıl sonra bu memleket batacak bu devlet de yıkılacak. Başta öğretmenin itibarını ayaklar altına alıp eğitim sistemini çökerterek başıboş nesiller yetişmesine sebep olanlar ve buna çanak tutanlar da kına yakar artık.
 
Matematikle arası biraz iyi olan herkes inceleyince anlar aslında.. Rakamlarda sorun yok.. Tablo hatalı, hileli.. Yıllık maaşlar brüt üzerinden hesaplanığı gibi, satın-alma gücü paritesine göre yeniden düzenlenmiş (ki gelişme olmakta olan ülkelerde baz alınan sepet her zaman daha ucuzdur) haliyle iyice şişmiş rakamlar.. 25000 dolar burdan gelmekte.. Yetmemiş satınalama gücü patiresine çevrilmemiş olan ortalama yıllık gelire bölünerek absürt bir oran elde edilmiş.. Kaldı ki tablo 2009 a ait :) Kelime oyunlarının üzerine bir de hesap oyunları eklendi.. Ey adalet, nerdesin :verymad:
 
Geri
Üst