Öğretmene nöbet görevi yasal mıdır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xodeda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
yasaldır
öğretmenlik yanında okuldaki nöbet,komisyon işlerini yürütür

ben yasal yada değil demedim arkadaşlar sadece haberi paylaştım. Yavaş olun biraz :)

Kanunda belirtilmeyen bir görev görev yönetmelikle yüklenemez, bizim nöbet görevimiz yönetmeliklere dayandığı için yasallığı tartışılıyor...
Ve bence de tartışılmalı...

Diğer personeller nöbet görevi karşılığında ek bir ücret alırken öğretmenler nöbet görevini ücretsiz yapmaktadır ve işin kötü yanı HALK öğretmenin nöbet tuttuğundan habersiz...

yasada yeri yok ama herkes yasaldır diyor. bizde yasalara göre değil yönetmeliklere göre çalışıyoruz. bunun sebebini de hemen her şey yasada olmaz yönetmelikle düzenlenir diyor. bu iş mahkemeye giderse ne olur orası bilinmez ama idare suçlu bulunursa yasanın çıkması çok sürmez. yani bence yasa veya yönekmelik fark etmez şu ana idare açısından...idareden kasıt bakanlık....

Hocam yasal mı değil mi bilmem. Ama ben kolluk kuvveti değilim, kavga eden koca adamları ayırmak için aralarına girmem, üstlerini aramam, duman avcısı değilim sigara içenlerin peşine düşmem. Bu olaylar yüzünden (sigara içen öğrenciyi uyarma, kavgayı ayırma vs) bir çok arkadaşım soruşturma geçirdi, hadi soruşturmayı geçtim, ölümden dönen arkadaşlarım oldu. Öğrencinin sigarası yüzünden hayatımdan, sağlığımdan olamam. O yüzden ben nöbet tutmam. Adım listede yazılıdır. Nöbetçi olduğum gün sabah 30 dk erken gelir imzamı atarım, akşam çıkarken imzamı atarım. O kadar.

BBNET
Geri