:+1:
yataylimit' Alıntı:Hocam ben bu projeyi tahtalar ilk geldiğinde yaptım ve 3 yıldır sorunsuz şekilde kullanıyoruz![]()
Aslında bu forumda da paylaşmıştım ama gümbürtüye gitmiş sanırım. İlgili dökümanı ekte paylaşıyorum.
yataylimit' Alıntı:Hocam ben bu projeyi tahtalar ilk geldiğinde yaptım ve 3 yıldır sorunsuz şekilde kullanıyoruz![]()
Aslında bu forumda da paylaşmıştım ama gümbürtüye gitmiş sanırım. İlgili dökümanı ekte paylaşıyorum.
omerbilgin' Alıntı:Hocam çok güzel bir çalışma olmuş. Teknik detayları da paylaşabilirmisiniz?
Mesela server olarak ne kullandınız win 7 işletim sistemli bir makine mi ne tür bir işletim sistemi kullandınız.
Birçok şey benim kafamdakilerle birebir uyuşuyor. Özellikle öğretmenler odasından serverdeki klasöre yazma olayını düşünüyordum bende ne yapsam diye. Ayrıca teamvieverle yetki veridğiniz öğretmenler çakışmaz mı aynı anda erişim yapmaya çalışırlarsa?
Ben daha çok remote kontrolle bunu halletmeyi düşündüm okul içerisindeki ağda. Gerekirse öğretmen sayısı kadar hesap açıp her biri aynı anda bile kullanabilir hale getirebilirim serveri aslında.
Onun haricinde FTP programına benzer bir yazılım bulabilirsem öğretmenlerin kendi klasörlerine yetki vererek düzenleme ekleme yapabilmelerini imkan sağlayan bişey arıyorum şuanda o daha basit olur ve de sadece kendi klasörlerine erişmiş olurlar diye düşünüyorum.
Birde USB yuvaları ile ilgili olarak şunu düşündüm USB uzatma aparatı 3-5 TL ye alınabilir yuvaya sabitleyip uzatmaya usb bellek takılmasına imkan verelim diye düşündüm. Okula küçük bir maliyeti olacaktır ama sonuçta arızadan daha ucuza gelecektir. Hatta usb çoklayıcı bile olabilir.
Netsupport daha önce kullanmadığımdan ben onu silip netop school kurmak düşüncesindeyim. Onda usb port kapatma olayı varmı onu bilmiyorum.