Öğrenim ve Katkı Kredisi yüzünden Haciz Gelmiş.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tati
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tati

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar arabama haciz geldiğini arabayı satarken öğrendim 2 günce haciz konulmuş. konu mayıs 2011 de bitirmiş olduğum öğrenim ve katkı kredisiymiş. çok şükür birazdan bu dertten kurtulacağım. bana tebliğ falan gelmedi o da ayrı bir sıkıntı.

SİZLERDE İNTERNET VERGİ DAİRESİ'nden kontrol ediniz.

Geçmiş olsun hocam. Borcunu bitirdiğin halde neden böyle bir uygulama yapmışlar? Problem kimden kaynaklanmış. Detaylarını da anlatır mısın ?

evet hocam yani böyle bir hata olması garip her ödediğim dekontu saklamaya çalışıyorum.

çok geçmiş olsun. öğrenim mi bi daha asla almam, aldırmam. süründürüyor resmen.

ödenmemesinin nedenlerinden biri otomatik ödeme talimatı verdirmemeleri, unutuluyor taksitler. ben unutuyordum hep en son toplu olarak kapattımda rahatladım.

bu sıkça duyduğumuz bir şey. KYK bunu sürekli yapıyor. borcu bitenlere yıllar sonra tekrar borç çıkartıyor. Bu yüzden dekontlarınızı en az 10 yıl saklamanızı tavsiye ediyorum

bu sebepten öğrenim kredisini 2 kez ödeyen arkadaşım var. boç bittikten sonra en az 5 yıl dekontların saklanması gerekiyor.

tati' Alıntı:
Arkadaşlar arabama haciz geldiğini arabayı satarken öğrendim 2 günce haciz konulmuş. konu mayıs 2011 de bitirmiş olduğum öğrenim ve katkı kredisiymiş. çok şükür birazdan bu dertten kurtulacağım. bana tebliğ falan gelmedi o da ayrı bir sıkıntı.

sorgulama linki nerede yollar mısınız.

denizlerb' Alıntı:
bu sebepten öğrenim kredisini 2 kez ödeyen arkadaşım var. boç bittikten sonra en az 5 yıl dekontların saklanması gerekiyor.

bu zamanda dekont saklamaya ne gerek var. ben hep internetten ödüyorum. orda bütün kayıtları listelebiliyosunuz. gerekirse çıkarırsınız yani

Vergi Dairesi Kodu Vergi Dairesi Adı Borç Kaynağı Vergi Türü Plaka Vergi Aslı Borcu Gecikme Zammı TOPLAM
044251 FIRAT Y.ÖĞR.HARÇ K 1.069,76 305,58 1.375,34
sabah sabah ne işim vardıda girdim bu başlığa sanki. :scared:

seferzafer' Alıntı:
tati' Alıntı:

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp
borc bilgilendirme servisi yazan yer ortada alta doğru

seferzafer' Alıntı:
tati' Alıntı:

ben de bulamadım valla.buldum sonunda.

Şükür borç yok..Valla bu devlet adamı hasta eder..

Geçen ay bir arkadaşın arabasına haciz konmuş Ankaradan.
Neyse aradık filan,meğersem arkadaşın baba ismi ile aynı başka aynı isimli bir adamın borcu varmış filan..
İsim ve baba ismi benzerliğinden bile icra koyuyorlar.
Sonra da kaldırmak için kargo masrafı ödedi,o kişi olmadığına dair belgeyi..
Burası Türkiye..

bizim bir arkadaşın eşinin de başına geldi böyle iş.. dekontların üstündeki yazı silinmişş onu okuyamadılarrr nerdeyse kabul bile etmeyceklerdi.. düşünnü yani.. ben dekontların fotokopisini çektim dosyaladımm... tedbiri elden bırakmamak gerek.. Türkiye'de yaşıyorsannnn ve sabahtan akşama kadar lak lak eden g.zekalı memurların varsa( hepsi değil tabiki) bunu yapmalısnnn..

Hocalarım bugün kurtuldum arabamı da sattım.
Yaptığım işlemleri anlatayım ilk olarak bağlı olduğum ve haciz koyan harput vergi dairesini aradım. ordan bana bir numara verdiler çok değişik ismi vardı :) neyse onlar kyk nın sistemine ulaşabiliyorlar ve ordan borcum olmadığını görünce yazıyı çıkartıp kendi müdürlerine ordan icra dairesine gönderdiler icra dairesinden yazı bugün trafik şubeye gitmiş trafiği de aradım işlemi sağolsun hızlandırlar

Bu sayfada gösterilen borç tutarları bilgi amaçlı olup, 01.01.2013 tarihi itibari ile borç bilgisidir. Vergi dairesindeki kayıtlar esastır.

Borç Bulunamadı .

Benim hala öğrenim kredisi borcum var ama sorgulatınca:"Bu sayfada gösterilen borç tutarları bilgi amaçlı olup, 01.01.2013 tarihi itibari ile borç bilgisidir. Vergi dairesindeki kayıtlar esastır. Borç Bulunamadı " diyor. :?:

BBNET
Geri