Öğrencinin sınıfta öğretmene hakaret etmesi !!!

Kodla Büyü

jolly

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
455
Bir öğrencim bugun sınıftan ayrılmak üzere iken açıkça beddua etti sınıfın ortasında sizce ne yapmalıyım yönetmeliğe göre cezası nedir?
 
ilköğretim yada ortaöğretim ödül disiplin yönetmeliğini incelemelisiniz.
 
en ağır cezanın okul değiştirme olduğuna göre ne yapsanız da öğrenciye kâr etmez
 
kız meslekte kız öğrenci arkadaslar ama çok sinirlendi tutanak tutmayı düşünüyorum.
 
jolly' Alıntı:
kız meslekte kız öğrenci arkadaslar ama çok sinirlendi tutanak tutmayı düşünüyorum.
..
en fazla hakaretten KINAMA cezası alır. sene sonundaki kurulda da affedilir :) (kurullar oy çokluğuna göre karar veriyor, genedel affediyor)
 
olacağı söyleyim hocam. müdür veya yardımcısı odasına çağırır birdaha yapma senin gibi bir öğrenciye yakışıyor mu falan der. ertesi gün, öğrenci sınıfta arkadaşlarına kendini kanıtlamış bir eda ile (öğretmeni tuş etmenin gururuyla) derse gelir. sen ise sorunu büyütüp eline birşey geçmediği gibi neredeyse haksız bir hale gelmiş olarak, dersine devam edersin. hatta diğer öğrencilerde bu hocanın elinden nasılsa birşey gelmiyor diye, daha rahat davranmaya başlar karşında.

moralini bozmak istemem ama maalesef (özellikle liselerde) öğrenci ile inatlaşan öğretmenin hali bu ülkede. ya da en mantıklısı, idareye hiç bulaşmadan bireysel çözebilmek. keşke en baştan tepkini koyabilseydin hocam.
 
  • Beğen
Tepkiler: omd
sınavla korkuttum gözlerini birde velisi çağırdım aksi takdirde uzaklastırma ile korkuttum
 
tenhada sıkıştıracaksın başka hiçbir şey yapamazsın.Aksine süreç sonunda o terbiyesiz öğrenci bak bişey olmadı diyecek
sizin karizma -500'lere doğru yola çıkacak.

Etkiye Tepki her zaman Etki eder.

geçmiş olsun ama keşke iki tane sağlam okkalı yapıştırsaydın neyse bi taaa kii sefere artık :)
 
Ben psikolojik baskı kuruyordum.

Bir defa başıma geldi, öğrenci duymayacağımı düşünüp küfür etti. Santral odasına çektim ve... seslere müdür geldi oda kapıyı açtığı gibi kapadı :) sonra müdür yardımcısı çocuğu aldı odasına ve ...

Velhasıl iş idare ve sizin tutumunuzda biter.
 
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ÖDÜL VE DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ


(Uyarma-Mahrumiyet-Kınama cezalarını gerektiren davranışlar;)
madde 17 - 1. Görgü kurallarına uymamak,
4. Öğretmen veya okul yönetimi tarafından verilen ödevleri ve görevleri yapmamak,( muhtemelen vardır böyle bir durum)
12. Okula geldiği halde özürsüz olarak derslere, törenlere, etütlere, diğer eğitici çalışmalara, sınavlara, atölye, lâboratuvar ve uygulama çalışmalarına katılmamak, geç katılmak veya katıldıktan sonra ayrılmak ve okulu terketmek,
14. Okul içinde veya dışında yöneticilere, öğretmenlere, arkadaşlarına ve okulun diğer personeline kaba ve saygısız davranmak,
15. Dersin ve ders dışı faaliyetlerin akışını ve düzenini bozacak davranışlarda bulunmak,


c) Okuldan Tasdikname ile Uzaklaştırma cezasını gerektiren davranışlar:

8. Öğretmenlere, yöneticilere, memurlara ve diğer görevlilere hakaret etmek, karşı gelmek, onların okulda veya eklentilerinde görevlerini yapmalarına engel olmak,

hocam sizin kullanabileceğiniz maddelerin bazılar bunlar. Ben sizin yerinizde olsam Konuyu açıklayıcı bir dilekçe yazarım yukarıdaki maddelere göre gerekli işlemlerin yapılmasını okul idaresine arz ederim. :) işleme koymak zorundadırlar. Yok iş büyümesin ama yanında kalmasın diyorsanız okul idaresinin veliyi okula davet etmesini sağlayın. durumu açıklayın Yönetmeliklerin bu davranışta hangi yaptırımları olduğunu tekrarı halinde uygulama yapacağınızı söyleyin. Sınıf önünde sizden ciddi olarak özür dilemesini sağlayın.
Tabi ki okul idaresinin tutumu çok önemli tabiki ama dilekçenizle başvuru yaptığınızda işlem yapmak zorundalar.
 
swanp' Alıntı:
tenhada sıkıştıracaksın başka hiçbir şey yapamazsın.Aksine süreç sonunda o terbiyesiz öğrenci bak bişey olmadı diyecek
sizin karizma -500'lere doğru yola çıkacak.

Etkiye Tepki her zaman Etki eder.

geçmiş olsun ama keşke iki tane sağlam okkalı yapıştırsaydın neyse bi taaa kii sefere artık :)

Hocam adam sınıfına koyarlar hocamın başını ağrıtırlar. Aman.
 
arkadaslar en azından yarın velisi ile de konusup cocugun biraz burnunun sürtmesini sağlamaya calısacağım yoksa lise öğrencisi kıza kaba kuvvet olmaz uzaklastırma cezasıda işleri baya büyütebilir bakalım bi deniycem sansımı konusarak.
 
Sayın Hocam;

@serdengeçti yazmış uyarı,kınamada mümkün tasdikname vermekte angi maddeyle ilişkilendirecekseniz ama tasdiknameye giderse garanti diğerlerinde %50 size sorulacak soruyu ben sorayım " Sınıfta ne oldu da bu oldu"

Hayır burada bizbizeyiz neydi durum. :)
 
dayak ile eğitimin kalitesi arasında her zaman doğru orantı olduğuna inanırım :lol:
 
erdcan' Alıntı:
dayak ile eğitimin kalitesi arasında her zaman doğru orantı olduğuna inanırım :lol:


lise kız öğrencisine dayak atmak olmaz hocam ilkokul öğrencisi değil ki :S
 
Bi de öğretmen olacaksınız, eğitim ne seviyeye düştü vay arkadaş. Bir eğitmen nasıl olur da 15 yaşındaki çocuklara takar.. rezillik utanın kendinizden 15 yaşındaki çocuklarla inatlaşmayın da sizi sevmeleri için çabalayın çünkü severse sizi dinler o çocuk!
 
Biliyorum tepki gösteren olacaktır ancak dayak nedir arkadaş. Gücünün yettiğine uyguladığın bir zorbalık değil midir? Yazılanların şakayla karışık yazıldığını düşünmek istiyorum.Disiplin yönetmeliği diye bir şey var. Bunu uygulayabilirsiniz en fazla. Onlar çocuk/genç. Bizler ise "olgun ve eğitimli" insanlarız.
 
Son düzenleme:
Bi de öğretmen olacaksınız, eğitim ne seviyeye düştü vay arkadaş. Bir eğitmen nasıl olur da 15 yaşındaki çocuklara takar.. rezillik utanın kendinizden 15 yaşındaki çocuklarla inatlaşmayın da sizi sevmeleri için çabalayın çünkü severse sizi dinler o çocuk!
arkadaş ciddi sanırım. Öğretmen misiniz bu üslupla bu yorumu yapacak "Eğitmen" mi olur ?
 
1.Şiddet sadece fiziksel değildir.
2.öğrencinin öğretmene yaptığı şey de bir tür dayaktır.
3. Öğrencilerimiz her gün evlerinde mahallelerinde arkadaş çevresinde fiziksel sözel ve psikolojik dayağa maruz kalmaktadır.
4. Yukarıda saydığım şiddet içeren durumlar gözardı edilip, Okulda öğretmen şiddeti , medyada çok popülerleştirilği için "disiplinin" kelimesi şiddet kelimesiyle eşdeğer kılınmış ve öğretmenin eğitimin sürekliliği için yapmaya çalıştığı bir çok yöntem elinden alınmış itibarsızlaştırılmıştır.
5. Lütfen öğrenci dostu gibi gözüküp ay dayak ta neymiş çağğdışı gibi laflarla olaylara yaklaşıp öğrenciden çok şiddete maruz kalan öğretmenleri görmezden gelip aşağılamaya çalışmayın.
6. Sizden istenilen eğitim ve yaKlaşımlarının Avrupa, ancak gerçeklerin (kültürümüz,aile yapımız, vs. ) ortadoğu olduğunu unutmayın.
7. Psikopat değilse kimse kimseye durup dururken hakaret etmez, şiddet kullanmaz. Öğretmenin en büyük derdi eğitimin sürekliliğini sağlamak, şiddet gören çocuğun adalete olan inancını sarsmadan bunu sağlamaktır.
8. "dayak Çağdışı popülasyonu" şiddet tü kakaysa bu kadar ceza evi niye. Salın suçluları dışarı.
9. Suçu kişilere çıkarıp, SENİN DE içinde olduğun toplumu masumluğuna inandırmaya çalışma bizi. Hiç kimse masum değildir eğer üyesiysen bu şiddet toplumunun.
10. Disiplin, pozitif disiplin şart.
11.bugün çocuğa sınıfını temizletmek bizde şiddet, japonyada sıradan bir uygulama kişinin kendisine duyduğu saygı.
Daha ne diyeyim o kadar çok madde varki yazacak..
 
Geri
Üst