Öğrencilerin Aldığı Seçmeli Dersleri Nasıl Öğrenebiliriz?

Kodla Büyü

KöfteHoRr

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar, malum bu sene 6. sınıf öğrencileri seçmeli dersleri seçerken geçen seneki derslerle aynı dersleri seçerse "Seviye 2" olarak görmesi gerekiyor bu dersi. Peki bir öğrencinin geçen sene hangi seçmeli dersleri aldığını e-okul üzerinden nasıl öğrenebiliriz? Ben aradım ama bulamadım

Hocam boşver çift dikiş gitsinler...
Devlet sistemi değiştirirken nasıl yürütüleceğini düşünmüyor, biz nasıl düşünüp çözecebiliriz ki...!

Ya 220 tane 6. sınıf öğrencisi var. Geçen senede ders dağıtımını ben yaptığım için 170 tanesinin verileri var elimde, ama 50 öğrenci muhtemelen nakil gelmiştir, o yüzden bi veride yok elimde. Seçmeli derslerin notu olmadığı için eski transkliplerden de bişey çıkmıyor.

hocam onu ancak şu an için öğrenciye yeni ders verdiğiniz zaman mesela seviye 1 den ozaman alamaz diye uyarı çıkıyor.

KöfteHoRr' Alıntı:
Ya 220 tane 6. sınıf öğrencisi var. Geçen senede ders dağıtımını ben yaptığım için 170 tanesinin verileri var elimde, ama 50 öğrenci muhtemelen nakil gelmiştir, o yüzden bi veride yok elimde. Seçmeli derslerin notu olmadığı için eski transkliplerden de bişey çıkmıyor.

Hocam sen olması gerekeni yapıyorsun belki ama şimdi bizim okulda sadece tek seviye veriliyorken seçmeli dersler için sınıf sayımız yetmiyor, birde 1. 2. seviye diye ayırsak bize bir bina daha lazım...
Durum bir çok yerde böyleyken devlet bunu bile bile bu sistemi getiriyorken, sen hiç boşuna yorma kendini derim...

hasanemre' Alıntı:
hocam onu ancak şu an için öğrenciye yeni ders verdiğiniz zaman mesela seviye 1 den ozaman alamaz diye uyarı çıkıyor.
Oda olmuyor hocam maalesef, herhalde geçen sene verilerin işlenmesi gerekiyormuş e-okula ama kimse işlememiş. Örneğin 6/A sınıfının yarısı geçen sene yabancı dil almışlardı, ama şimdi seviye 2 seçince bu öğrenci geçen sene 1. seviye almamıştır diye yanında yazıyor bütün sınıfın. Bazı derslerde de geçen sene 1. seviyesini almadığı halde bu sene 1. seviye seçince almıştır diyor.

KöfteHoRr' Alıntı:
hasanemre' Alıntı:
Oda olmuyor hocam maalesef, herhalde geçen sene verilerin işlenmesi gerekiyormuş e-okula ama kimse işlememiş. Örneğin 6/A sınıfının yarısı geçen sene yabancı dil almışlardı, ama şimdi seviye 2 seçince bu öğrenci geçen sene 1. seviye almamıştır diye yanında yazıyor bütün sınıfın. Bazı derslerde de geçen sene 1. seviyesini almadığı halde bu sene 1. seviye seçince almıştır diyor.

hocam o sıkıntı. ben geçen sene elle dağıtmıştım excel listesi duruyor fakat bu sene 180 öğrenci olunca programa dağıttırdım müdüre de dedim seviye bazlı değil bu diye boşver dedi. şu an öyle giriyorlar derse. 8 sınıfa 27 sınıf açılıyor bu halde zor iken birde seviye işin içinden çıkılmaz hale getiriyor. 5 leri kendi içinde 6 ları kendi içinde dağıttım sadece

Bende excel çizelgesi kullanıyorum zaten hocam. geçen sene ben yapmıştım zaten (10 şube 230 öğrenci) idare 2 hafta işin içinden çıkamayınca. Okuldan tayinim çıkmasına rağmen bu senede bi kaç defa arayıp rica ettiler, bende elime mi yapışacak dedim(demez olaydım). 5-6'lar toplam 522 kişi bu sene. 5. sınıfları sorunsuz yerleştirdim dilekçe veren 255 kişi için, 6.sınıflarıda dediğim gibi 170 kişinin verileri var elimde ve o verilere göre yerleştirdim ama geçen seneden bilgileri olmayan 50 kişi olunca onlar sorun oluyor.

O 50 kişinin bu sene seçtiği dersleri geçen sene almadıklarını varsayarsak 522 öğrencinin 480 tanesi hazır, şu anda hala dilekçe vermeyen 42 kişi kalmış.

KöfteHoRr' Alıntı:
Bende excel çizelgesi kullanıyorum zaten hocam. geçen sene ben yapmıştım zaten (10 şube 230 öğrenci) idare 2 hafta işin içinden çıkamayınca. Okuldan tayinim çıkmasına rağmen bu senede bi kaç defa arayıp rica ettiler, bende elime mi yapışacak dedim(demez olaydım). 5-6'lar toplam 522 kişi bu sene. 5. sınıfları sorunsuz yerleştirdim dilekçe veren 255 kişi için, 6.sınıflarıda dediğim gibi 170 kişinin verileri var elimde ve o verilere göre yerleştirdim ama geçen seneden bilgileri olmayan 50 kişi olunca onlar sorun oluyor.

O 50 kişinin bu sene seçtiği dersleri geçen sene almadıklarını varsayarsak 522 öğrencinin 480 tanesi hazır, şu anda hala dilekçe vermeyen 42 kişi kalmış.

hocam exel bbelgesi ile yapıyorsanız bir örneğini gönderebilir misiniz?

Çocukların geçen sene okudukları seçmeli matematik uygulamaları 2 ve seçmeli İngilizce 2 e-okula işlenmemiş. Bu sene 7. sınıftalar ve bu dersleri tekrar seçtik. Çocuklar seçmeli matematik uygulamaları 3 ve seçmeli İngilizce 3 sınıfında olmaları gerekirken seviye 2 sınıflarına yerleştirilmişler. Yani geçen sene okudukları düzeyi tekrar okuyacaklar. E_okul üzerinde geçmişe dönük düzeltme de yapılmıyor, kilitli. Ben çocuklarımın olmaları gereken yerde olmalarını istiyorum. Okulun hatası yüzünden mağdur oldular. Sorun nasıl çözülebilir?

BBNET
Geri