Öğrencilerimin Farklı Scratch uygulamaları (Süper)

Kodla Büyü
Bir okulda Bilişim Teknolojileri ve YAZILIM dersinin amacına nasıl ulaşabileceğinin iyi bir göstergesi. Tebrik ederiz.

bilişim haftasına kadar 1 aylık sürede iyi öğrencilerden erkek olanlar grup olarak stüdyo oluşturdular. Mortal Kombatın gif resimlerini ve png lerini netten bulup kullanarak oyun yazmak istediklerini söylediler. vuruşların resimlerini bulmak zor oluyor ama denemeye başladık bakalım kısmet. Kızların da bazıları fikir aşamasında...

Yeni çalışmaları da ekledim. Sessiz savaş copy diye uzay araçları oyunumuza hala kod ekliyor çocuklar. Sanırım en profesyonel çalışmamız bu olacak. Artık bilişim haftasına hazırız. Scratch i derslerinde yeni kullanmaya başlayacaklar için güzel çalışmalarımız var. Hem öğrenciler hem de öğretmenler için güzel ve toplu bir kaynak. Bazı öğrencilerim paddle, labirent ve packman uygulamaları için başka çalışmalardan da faydalandı ve geliştirdiler. Şimdi neredeyse hepsinin özgüveni çok yükseldi ve aslında çok kolaymış diyorlar. Çalışmalarını paylaşan ve derslerimizde kullanmamızı sağlayan herkese teşekkürler.

hocam emeğinize sağlık. sizi ve öğrencilerinizi tebrik ediyorum. çok güzel çalışmalar olmuş.

ben de lisede word excel powerpoint ile uğraşıyorum. utandım valla. insanın kendisini eleştirmesi ve bütün bilg. öğretmenlerinin scratch öğrenmesi, öğretmesi lazım.
tebrikler hocam, harikasınız

Kızlar Uzay Savaşı oyununu bitirdi. Mükemmel bir şey 6. sınıf öğrencileri için.
Erkekler mortal kombat yapacaktı ama png resimler ve vuruşlar sıkıntı yarattı galiba.
Bu arada paint.net i kullanmayı da bir kısmı öğrendi. Boyama kitabı için karakterlerin kıyafet, bacak, kol gibi parçalarını kullanmaya çalışıyorlar.

Bilişim Haftası içerisinde bugün 1 den 8 e kadar tüm sınıf ve şubelerimize oyunlarımızı tanıttık. Oyunları yazan öğrencileri 3 er 3 er 7 gruba ayırdım ve tüm şubeleri gezdiler. Özgüvenleri ve mutlulukları en üst seviyeye çıkmış durumda. Sınıflarımız ve öğretmenlerimiz de çok eğlendiler ve beğendiler. Perşembe günü de ilçe programı yapacağız. Bütün bir yıl verilen emeğin karşılığını görmek harika bir duygu....

Hocam emeklerinize sağlık öncelikle. ilk çalışmayı açtığımda şu resim gözüme çarptı biliyosunuz bu illumunatinin simgelerinden bir tanesi bunu koyma amacını öğrencinize sordunuz mu? Çocuklar farkında olmadan o kadar kötü şeylerle karşılaşıyolar ki geçen scooby doo adlı çizgi filmi izleyn arkadaşımın 3 yaşındaki çocuğu 3 gün sürekli yatağından ağlayarak uyandığından bahsetti. O çizgi filmdede cinsel içerikler ve bu tarz semboller çok fazla kullanılmakta. Lütfen bu konularda duyarlı olalım. Çocuklarımızı ve velilerimizi uyaralım.

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    46.3 KB · Görüntüleme: 864
Hocam öncelikle tesekkur ederim. Ögrencime rica ettim zaten simgeyi degistirmesi yönünde. Maalesef açılış oyunumuzun savaş temalı olması hiç istemedigim bir durum. Ancak gereken barış mesajlarını da veriyoruz.

Bilişim Haftası öğrencilerim ve benim için muhteşem geçti. Oyun sunumlarında çok başarılıydılar. Okul sitemiz üzerinden son oyunlarını da yayınlıyorum. Seneye okulumuz ilkokula dönüşeceği için ben de dahil ileride faydalanmak isteyenler sene sonuna doğru sayfanın bir kopyasını arşivlesin düşüncesindeyim. Yeni oyunlar gelmeye devam ediyor çünkü. İyi çalışmalar.

ben bi türlü cesaret edip de stracth a geçemdim, zaten 1 ay raporluydum pek zaman da kalmadı ama nedense yapamayacakları gibi bir düşünce oluştu içimde. wordde yazıyı bile zor yazıyor bazıları. bu çalışmaları görünce hayrete düştüm ne güzel şeyler yapmışlar. tabii öğretmen olarak kendimizin önce stracthe hakim olması gerekiyor. ben bi türlü tam anlamıyla öğrenemedim..tebrik ediyorum sizi :alkis:

ben de geçen yıla kadar hiç bilmiyordum scratch i. çocuklarla beraber öğrenmeye başladım. Sadece derse girmeden önce hep bir basamak sonrası olan oyun adımlarını evde veya boş saatlerimde denedim. Zaten çocuklar uçup gitti daha sonra. Şu anda street fighter yazıyor bir öğrencim. Harika bir şey olacak gibi duruyor.

Scratch anlatmak kolay değil hocam 6. sınıflara. Öğrencilerinizi ve sizi tebrik ederim çalışmalarınızdan dolayı.

BBNET
Geri