Öğrencilerim Bugün Sordu

Kodla Büyü

akdenizkanki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bugün okulda müthiş bir koşuşturma var. Öğretmenler sınav yapıyor, öğrenciler bir sınavdan diğer bir sınava giriyorlar. Öğrencilerim banada sordu: "Öğretmenim bize neyden, nasıl not vereceksiniz. Yaptıklarımız ve davranışlarımızdan mı?(özellikle 5 ve 6. sınıflardan bu soru geldi) Bende evet onlardan diye geçiştirdim." Bu durumumuza güleyim mi ağlayım mı şaşırdım. Öğrencilier diğer hocaların etrafından ayrılmazken, bizim yanımıza gelen bile olmuyor; bu tip sorular haricinde.

Bence bütün dersler seçmeli olmalı. Bu çağda en gerekli derslerin arasında olması gereken bilgisayar dersi seçmeli oluyorsa, beden, müzik ve nice ıvır zıvır dersler yanında matematik türkçe fen sosyal gibi derslerde seçmeli olmalı.

btrci' Alıntı:
Veli toplantıları daha acı oluyor :D
Aynen hocam. Veli toplantısında veli başka öğretmene beni göstererek soruyor hocam ne öğretmeni diye. Bilgisayar cevabını alınca "ha tamam o zaman" deyip geçiyor. Ben de gidip öğretmenler odasında oturuyorum. Yanıma gelene ben bilgisayarcıyım yaklaşmayın diyorum :)
Notu soran öğrencilere karşı da mahçup oluyoruz zaten.

evet ya veli toplantısı çok kötü oluyor. Benim yanıma gelen veliye o birşey demeden ben diyorum. Beyfendi benim dersimin notu yok diyorum. Bu lafı duyan veli "iyi ozaman diyip arkasına bakmadan başka hocanın yanına gidiyor" :)

özellikle 6. sınıfların öğretmenim yazılı ne zaman sorusu

ya boş verin kafanızı dinleyin elimizden bir şey gelmiyor bunları kafanıza takıp ta üzmeyin kendinizi :wink:

işin garip tarafı merkezde herkesin atanmak istediği bir okulda en yüksek puanla atanan öğretmenim :(

alpi' Alıntı:
ya boş verin kafanızı dinleyin elimizden bir şey gelmiyor bunları kafanıza takıp ta üzmeyin kendinizi :wink:
Hocam bende normal günde kafayı takmamda veli toplantısı, öğretmenler günü bide dönem sonu günler insanın biraz zoruna gidiyor bu tip durumlar.

Size duyulan sevgi gerçek sevgi olur ; sizin dışınızdakiler gerçek mi değil mi emin olamayacaklar hiçbir zaman.
Bir de bu açıdan düşünün :)

El-Aziz' Alıntı:
btrci' Alıntı:
Aynen hocam. Veli toplantısında veli başka öğretmene beni göstererek soruyor hocam ne öğretmeni diye. Bilgisayar cevabını alınca "ha tamam o zaman" deyip geçiyor. Ben de gidip öğretmenler odasında oturuyorum. Yanıma gelene ben bilgisayarcıyım yaklaşmayın diyorum :)

Buna benzer bir olay da geçenlerde ben yaşadım hocam. Diş Hekimine gitmiştim bekleme odasında bir öğrencim vardı neyse geldi yanıma meraba filan konuştuk içeri gitti "Anne öğretmenim burda "dedi bayan da çıkıp bana baktı bir heyecanla,muhtemelen çocuğunun durumunu soracaktı fakat sonra öğrenciye ne öğretmeni dedi, öğrenci de bilgisayarcı deyince "HAA TAMAM O ZAMN" deyip içeri bastı gitti....Eşimde yanımdaydı gülsek mi AĞLASAK MI DİYE düşündük ama bizi bu hale getirenler utansın dedik sonra

El-Aziz' Alıntı:
btrci' Alıntı:
Aynen:)

Hocam artık öğrencilere davranış notunu bile veremeyeceğiz... Onu da kaldırmışlar bizden artık. İyice gereksiz öğretmen olduk öğrencilerin gözünde. Bana da bugün bir öğrencim "davranış notu vermediniz mi hocam görünmüyor" dedi... Bir şey demedim konuyu değiştirip geçiştirdim durumu. Ama çok acı gerçekten :(

Ya siz niye velilere dersin notu yok diyosunuz. Bizim velilerin çoğu bu durumun farkında bile değil. Çocuğunun durumunu soranlarla durumu hakkında konuşuyorum, evlerinde bilgisayar var mı diye soruyorum, öğrencisine göre sınırlama getirin veya bilgisayar alabilirsiniz gibi tavsiyelerde bulunuyorum. Baya muhabbeti koyulaştırıyorum, zaman geçiyor :lol:

Eslivya' Alıntı:
Ya siz niye velilere dersin notu yok diyosunuz. Bizim velilerin çoğu bu durumun farkında bile değil. Çocuğunun durumunu soranlarla durumu hakkında konuşuyorum, evlerinde bilgisayar var mı diye soruyorum, öğrencisine göre sınırlama getirin veya bilgisayar alabilirsiniz gibi tavsiyelerde bulunuyorum. Baya muhabbeti koyulaştırıyorum, zaman geçiyor :lol:
hocam veliler direk notu soruyor bizde mecburen yok diyoruz. Ama o surat ifadeleri çok güzel ya. Bir heyecanla geliyorlar hocam cocugun notu kaç, ben notu yok diyince ha öylemi diyim lafı çevirmeden gitmeleri bazen çok komiğime gidiyor :)

BBNET
Geri