Öğrencilere Verilen Belgelerin İnternette Yayaınlanması

Kodla Büyü

Braweheart01

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar
http://www.siverekcumhuriyet.k12.tr/oku ... r/322.html

adresinde çocuklar için tasarladığım belgelerin sunumu ile belgelerin orjinallerini okul sitesinde yayınladım.
Yalnız bizim okuldan bazı öğretmenler, bu tür belgelerin internette yayınlanmasının yasa-yönetmeliklere aykırı olduğunu söylediler.
Acaba bu konuda bilgisi olan var mı?

hocam kuru kuruya konuşmasınlar öğretmenler resmi kurumda çalışan insanlar o zaman hangi yönetmeliğe göre yasaksa onu da yazsınlar biz de anlayalım,öğrenelim

k.cokol' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar
http://www.siverekcumhuriyet.k12.tr/oku ... r/322.html

adresinde çocuklar için tasarladığım belgelerin sunumu ile belgelerin orjinallerini okul sitesinde yayınladım.
Yalnız bizim okuldan bazı öğretmenler, bu tür belgelerin internette yayınlanmasının yasa-yönetmeliklere aykırı olduğunu söylediler.
Acaba bu konuda bilgisi olan var mı?

niye yasak olsun hocam? Bu yasakçı zihniyetlerden çektiğimiz nedir... Çocuğun not çizelgesini yayınlamadınız ya...

msconfig' Alıntı:
hocam kuru kuruya konuşmasınlar öğretmenler resmi kurumda çalışan insanlar o zaman hangi yönetmeliğe göre yasaksa onu da yazsınlar biz de anlayalım,öğrenelim
vallaha ben de öyle söyledim cevap veremediler ben de araştırdım biraz meb de böyle yasak yok
ben de yayınladım ve haberin arksaındayım.
sonuçta amacım yaptığımız etkinlikleri dışa tanıtmak

Hocam işgüzarlık yapmışlar, web sitelerinde yayınlanması yasak olan içeriklerde böyle bir madde yok, çocukların kişisel bilgileri falan da paylaşılmıyor. Saçmalık.
Her şey yasak, her şeye kapalı olalım. Allah muhafaza çocuklar sitede belgelerini görür, gururlanır mutlu olurlar falan, ne yaparız sonra...

egkhan' Alıntı:
Hocam işgüzarlık yapmışlar, web sitelerinde yayınlanması yasak olan içeriklerde böyle bir madde yok, çocukların kişisel bilgileri falan da paylaşılmıyor. Saçmalık.
Her şey yasak, her şeye kapalı olalım. Allah muhafaza çocuklar sitede belgelerini görür, gururlanır mutlu olurlar falan, ne yaparız sonra...
Bu şekilde dışa kapalı, dünyaya küçücük bir delikten bakıp negatif düşünen bireyler eğitimci olunca , eğitilen çocuklar ne yapsın?
herşeye yasak deyip kestirip atmak kolaydır , özellikle öğretmenler için

yayınlansın ama yarın birgün resimler alındı ve kötü amaçlar için kullanıldı aile şikayetçi oldu o zaman ne olacak k.cokol hocam bir sürü sıkıntı ben böyle düşündüm.... belki size göre yanlış ama günümüzde veliler ve öğrencilerin üzülmemsi gerekn bir zaman olduğunu düşünürseniz...

Yalnız_Kurt hocam, yaklaşımınızı anlıyorum ama pratikte bir sorun arz edeceğini pek sanmam. Öğrencilerin ve ailelerin rızasını, iznini almak diyeceğiz öyleyse. Peki bu durumda Milli Eğitim Bakanlığının sitesinde, tüm il-ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sitelerinde müdürlerden, müdür yardımcılarından vs plaketler alan, tebrik edilen, çalışırken, oynarken resimlenen sayısız öğrencimizi ne yapacağız? Herkesin malumu, bu resimler için de kimsenin kimseden izin falan aldığı yok. Hatta en basitinden tüm çocuklarımızın resmini çekip e-okul sistemine yüklerken velilerden buna izin verdiklerine dair yazılı belge mi alıyoruz? Bahsettiğiniz resmin alınıp başka amaçla kullanılması vesaire ihtimali burada da var. Ama en kötü ihtimalle hassas bir durum vaki ise okula, çevreye bağlı olarak, sözlü bir onay alınabilir belki. Yine de "nasıl koyarsın, yasak bu" bakışı asıl problem, resmin nette yayınlanıp yayınlanmamasından ziyade topyekün reddetme refleksi can sıkıcı olan.

Yalnız_Kurt' Alıntı:
yayınlansın ama yarın birgün resimler alındı ve kötü amaçlar için kullanıldı aile şikayetçi oldu o zaman ne olacak k.cokol hocam bir sürü sıkıntı ben böyle düşündüm.... belki size göre yanlış ama günümüzde veliler ve öğrencilerin üzülmemsi gerekn bir zaman olduğunu düşünürseniz...
zaman zaman okula veliler gelip benim kızımın resmini okul sitesinden silin diyorlar, o zaman o velinin isteğini dile getiriyoruz. bu da 1400 öğrencide şimdiye kadar 1 kere oldu. en muhafazakar adam bile bu konuda bir sıkıntı yapmıyor.
bizim okul sitesinde şu an kayıtlı 300 e yakın içerikte 4000 den fazla resim var. Eğer resimlerden dolayı böyle bir sorun yaşanacak olsaydı bizim okulda mutlaka yaşanırdı , okulumuz şanlıurfa/ siverek in merkezinde ve veli profilimiz bu sorunu yaşamaya gayet uygun. Ben bu nedenle 2 yıl önce siteyi ilk kez kurarken çok çekindimve ne olursa hemen olsun diyerek sitenin ilk kuruluşunda bol bol öğrenci resimleri vermekten çekinmedim. Kısa zamanda sitem siverek in en popüler sitesi oldu. Şu an rahatım.
Eğer arkadaşlar siverek te bu resim olayı sorun olmuyorsa inanın başka yerde de sorun olmaz.

BBNET
Geri