Öğrenciler için hangi programlama dili ortamı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akzabat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

akzabat

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar. Mayıs ayına kadar müfredat konularını bitirip son zamanlarda öğrencilere programlama dersleri anlatmak istiyorum. Bunu en basit ve en eğlenceli bir şekilde hangi ortamda yapabilirim. Benim aklımda Excel var. Excelde Visual Basic anlatmak kolay pratik ve faydalı olur diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz. Böyle bir uygulama yapıyormusunuz. Hangi dilde anlatıyorsunuz. Veya bunun gibi müfredat dışı ne gibi konular anlatıyorsunuz. Hangi konuların geri dönüşü olumlu oluyor. Bu konudaki deneyimlerimizi paylaşmak güzel olur.

Hangi seviyeye? lise mi ilköretim mi?

Kurcağın yazılımların korsan olmamasına dikkat et.

Zaten basit işlemler yapacakları için ücretsiz express sürümlerden kurabilirsin.

arkadaşlar yeni bir konu açmak istemedim ama umarım yardımcı olursunuz.

6. sınıflara ikinci dönem programlama anlatmayı planlıyorum. ama hangi dili seçeceğim konusunda çok kararsız kaldım. bu güne kadar hiç visual basic görmedim (üniversitede seçmeliydi ben de seçmedim)

turbo c, pascal, delphi, php gördük. php konusunda iyi derecede bilgi sahibiyim.

şimdi ben bu öğrencilere hangi programlama diliyle başlasam anlatmaya. vb derseniz önce kendim çalışıcam. C bilen biri olarak php öğrenirken çok kolaylık yaşamıştım. C ile mi başlasam çok kararsız kaldım.

Scratch çok güzel sonuçlar çıkartıyor hocam... görsel basit öğrencileri de sıkmadan program yapıyorlar

hocam inceliyorum dediğiniz programı, teşekkürler.

benim amacım daha çok bu öğrettiğim dilden daha sonra popüler olan php java vb. dillere geçerken kolaylık sağlaması. o bakımdan temel teşkil etmesi mühim. dediğim gibi ben turbo c öğrenip daha sonra php'ye çok kolay adapte olmuştum. benzer şeyleri gelecekte öğrenciler yapabilsin istiyorum.

hocam o diller başlangıç öğrencisi için ne kadar doğrudur bilmiyorum ama bu scratch görsellik ve algoritmayı kavratma adını güzel bir seçim olur

hocam evet şimdi inceledim gerçekten algoritma oluşturma noktasında çok faydalı olabilecek bir uygulama. zaten 5 ve 6. sınıf öğrencileri olduğu için scratch çok mantıklı. sonraki yıllarda kod yazabilecekleri normal bir programa giriş yapılabilir. çok teşekkür ederim öneriniz için.

python öğret. Ben de daha önce sizler gibi diğer dillerde takılıyordum. Python'u gördükten sonra dedim buldum artık. O gün bugün python takılıyorum. Diğer dillerden ekmek kazanabilmiş değilim. Python yazımı, anlaşılması kolay temiz bir dil.

BBNET
Geri