Öğrenciler için e-posta almada bir problem

Kodla Büyü

gokhanbicer

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba Arkadaşlar,

BT dersinde öğrencilere e-portfolyo yaptırabilmek, google servislerinden özellikle de gmail, google drive ve google doc u derste işlemeyi düşünüyorum. O bakımdan derste her öğrencinin gmail hesabı edinmesi gerekiyor.

Fakat tüm öğrenciler aynı anda e posta almak için form doldurduğunda gmail aynı ip üzerinden birçok eposta alma talebini spam olarak algılayıp cep telefonundan doğrulama yaptırmak istiyor. Aynı şekilde outlokta da olmadı.

Meb tüm öğrencilere e posta adresi veriyormuş ama detaylarını bilmiyorum. aynı zamanda bu adresleri google hizmetlerinde kullanamayacaklar büyük ihtimalle.

Siz dersinizde e-posta konusunu anlatırken tüm öğrencilere e-posta adresi aldırıyor musunuz? Yardımcı olabilir misiniz.

Teşekkürler...

Hocam forumdaki çoğu arkadaş yandex mail kullanıyoruz,söylediğiniz sıkıntılardan dolayı.Hatta yandex mail ile ilgili ders notu yayınlandı forumda onu da kullanabilirsin.

Aynen hocam, ben geçen sene gmailden öğrencilere hesap açtırdım. Bir ders saatinde hepsine alamadık dediğiniz problemlerden. 2- 3 haftada tüm sınıfı ancak tamamlayabildik.Bazen kendi telefon numaramı verdim, bazen de öğrencilerin getirdiği telefonları verdik. Evinde interneti olanlar evde aldılar. Biraz zahmetli oluyor ama sonucunda güzel şeyler yaptık, sınavları bana e-posta yoluyla gönderdiler, blog hazırladılar, sınıfta yaptığımız etkinlikleri gönderdiler. Başka bir çözüm var mı bilmiyorum. Yalnız öğrenciler her derste şifreleri unutuyorlardı. O yüzden sizde de şifrelerin bir listesi bulunsa iyi olur.

BBNET
Geri