Öğrencide Canlı dersler görünmüyor

Kodla Büyü

teknomann

Aktif Üye
Arkadaşlar bir öğrencimde Canlı dersler görünmüyor, ben de öğrencimin hesabına girdim eba sayfası açılıyor ancak Canlı derslere girince hiçbirşey yok, neden olabilir acaba, nasıl düzeltebilirim

bu öğrencim başka okuldaymış, bizim okula geldi bugün yeni eba şifresi verdim, bilgilerini güncelledik, okul ismi olarak bizim okul çıkıyor,ama sınıf arkadaşlarına açılan Canlı dersler onda görünmüyor

Gruplar_ okul değiş kendi okulunu seçip girebilir. Ebadan her çıktığında bu işlemi yapması gerekiyor

bizde de sinifina kayit olmayan ogrenciler var, destege yazdim, ama sorun devam ediyor.

Acaba bizim Canlı dersler dün ayarlandı ve dün eba da çocuk başka okuldaydı, bugün bizim okulun sistemi ile girdi. Acaba idarenin Canlı dersleri güncelle falan mı demesi lazım, ya da idarenin hiç bir değişiklik yapmadan o sınıfın Canlı dersini yine tekrar seçip kaydet mesi mi gerekiyor, çocuk sürekli bana mesaj atıyor.

Hocam o zaman bir de şöyle deneyin.
Okulun YÖNETİCİSİ EBA'ya girsin. EBA da GRUPLAR bölümüne tıklasın. Açılan sayfada üst kısımda tekrar Gruplar diye bir menü olacak ona tıklasın. Sonrasında alt tarafta kendi okulunu görecek. Okulunun yanındaki YENİLE butonuna bassın.
Canlı dersi gönderen öğretmende EBA daki gruplarını yenilesin ya da tekrar en başından sınıfları eklesin. Bakalım bu sefer düzelecek mi.

Hocam o zaman bir de şöyle deneyin.
Okulun YÖNETİCİSİ EBA'ya girsin. EBA da GRUPLAR bölümüne tıklasın. Açılan sayfada üst kısımda tekrar Gruplar diye bir menü olacak ona tıklasın. Sonrasında alt tarafta kendi okulunu görecek. Okulunun yanındaki YENİLE butonuna bassın.
Canlı dersi gönderen öğretmende EBA daki gruplarını yenilesin ya da tekrar en başından sınıfları eklesin. Bakalım bu sefer düzelecek mi.

Evet mantıklı geldi hocam, yarın deneyeceğim.Sağolun.

hocam sorun çözüldü mü, bende bugün aynı sıkıntıyı yaşıyorum. öğrenci 5.sınıf

Hocam evet sorun çözüldü. Şöyle;
Ben ya da idareciler gurupları güncelleyince düzelmedi.
Ama Canlı dersleri silip yeniden oluşturunca düzeldi.
Bizim Canlı dersler pazartesi oluşturulmuştu, çocuk salı geldi, güncelleme yaptıysakta olmadı, silip yeniden oluşturunca yeni öğrenci listesine göre ders atandı.

Bizim Canlı dersler pazartesi oluşturulmuştu, çocuk salı geldi, güncelleme yaptıysakta olmadı, silip yeniden oluşturunca yeni öğrenci listesine göre ders atandı.
Teşekkürler hocam

Bizde öğrenmiş olduk hocam. Çözüm paylaşımı için teşekkürler

BBNET
Geri