Öğrenci tableti çalındı!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan _su_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

_su_

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar dakka bir gol bir oldu malesef. Öğrencimizin birinin evine hırsız girmiş ve tabletini götürmüş. Şimdi bu durumda prosedür nedir bilgisi olan var mı? Çalınma durumunda aileden ikinci tablet için ücret talep edilecek diye birşey duymuştum bir ara. Var mı böyle birşey? Bir de sistemde yapmamız gereken birşey var mı?

Bizde de olmuştu. Aile polisin tuttuğu raporla okula başvuracak. Okul ilçeye, ilçe ile falan yazıyor. Bize nihayetinde, "öğrenciye yeni bir tablet verilmesi..." diye bir yazı gelmişti, biz de verdik.

Teşekkür ederim hocam.. Bakalım daha kaç tablet çalınacak.. Daha fiber gelmediği için bu 15 gün tahtadan sinyal almazsa kitlenir olayı da iptal sanırsam!

Arkadaşlar bugün bizimde öğrencilerden biri geldi. Tabletim çalındı diyor. Polis tutanagını getirmiş. Polis tabletin bilgilerini istemis. Tamda onu yazacaktım foruma. Baktım bu konu açılmış. Bakalım nasıl olacak bu işler.

Benim öğrencimin de tableti çalınmış fakat polis raporu yok. Bu durumda prosedür nedir bilgisi olan var mı?

öğrencilere bas bas bağırın GPS açık olsun diye.
eğer gps açık olursa çalan kişi kazara wifi ağına bağlandığı zaman konum bilgileri google a gönderilecektir ve öğrenci kendi gmail adresiye google dan giriş yaptığı zaman tabletin wifi a bağlandığı konumu gösterecektir. bunun çıktısını alıp polise verirseniz suçluyu bile yakalamış olursunuz :alkis:
bence tabletlerde sadece konum takipi için 3g olmalı . her yarım saate bir internete bağlanıp konumu göndermeli.
nerde türkiyede o teknoloji

Tableti çalınan öğrenciye yeni tablet veriliyor mu arkadaşlar? Daha önce EBA kaydı yapılmıştı şimdi onu nasıl sistemden düşüreceğiz de yenisini aktifleştireceğiz. EBA'yı mı arasam.

yataylimit' Alıntı:
Bizde de olmuştu. Aile polisin tuttuğu raporla okula başvuracak. Okul ilçeye, ilçe ile falan yazıyor. Bize nihayetinde, "öğrenciye yeni bir tablet verilmesi..." diye bir yazı gelmişti, biz de verdik.

bizde de böyle bir durum var ama yedek tablet yok verecek yazışma sürecini başlatalım bakalım.. ??? sıkıntılı bir süreç..

Asıl iş bundan sonra başlıyor arkadaşlar. Daha duymayanlar için söyliyeyim devlet sbs ve ygs tarzı sınavları da tabletten yapmayı planlıyor. Hadi geçmiş olsun...

Arkadaşlar bizde de bir tane çalınma olayı oldu. PYBS sistemine işleyeceğiz. Okulda çalındığı için tutanak tuttuk.
Benim merak ettiğim tableti çalındıktan sonra bulunan oldu mu? Polis veya PYBS sistemine olayları intikal ettirenler bir sonuç alabildiler mi?

Bizim öğrenci başka şehirde çaldırmış. Tutanakta tutturmamış. Şimdi nasıl yol izlenir? Fikri olan arkadaşlar...

Bizim öğrenci tableti de çalındı hemde okulda.Polisler hırsızı yakaladı ve tabletin parçalandığını ,çöpe atıldığını öğrendik. tutanak tuttuk PYBS'ye işledik. Tablet@eba.gov.tr'ye mail attım. TC kimlik nosu ve seri nosu eşleştiği için yedek tableti öğrenciye veremiyoruz diye.Cevap olarak tutanağın ile gönderilmesi gerektiğini söylediler. Tutatanağı okuldan üst yazıya ilçeye gönderdik ordan ile gönderilecek. vs vs. Nihayetınde biz elimizde olan yedek tableti öğrenciye vereceğiz diye ümit ediyorum.

Arkadaşlar bu çalınan tabletlerle ilgili ne yaptınız bizim öğrencilerden biri yurtta çaldırmış tutanak felanda yok ne yapmamız gerekiyor :?:

BBNET
Geri