Öğrenci Doğum gününü Ekranda Gösteren Porgram

Kodla Büyü

ersin_sisman

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulda öğrenci ve öğretmenlerimizin doğum gününü LCD ekranda gösterip kutlayan bir program yapmak istiyorum. Hangi prgramla daha şık ve pratik olabilir. önerilerinizi bekliyorum...

Hangi dile yatkın olduğunuza bağlı olarak değişir.

vb .net ile güzel bir uygulama yapılabilir.

LCD olarak nasıl bir şey kullanacaksınız? internete girebilen smart tv olacaksa , internet sayfası olarak da yayınlanabilir.

smart tv özelliği yok hocam internette bağlı olmayacak zaten. Basit ama kullanışlı olsun dedim. AMS kullanacağım sanırım bitirince yayınlarım artık burdan.

Şöyle basit ve sade bir program yaptım arkadaşlar. Auto Media Sutudio programı ile. (Bu arada Developer Hocama saygılar sunuyorum) Hergün Doğum günü olanları ekrana yazdırıyor, doğum günü olan yoksada program kendini otomatik kapatıyor.

Ekli dosyalar

ersin_sisman' Alıntı:
Şöyle basit ve sade bir program yaptım arkadaşlar. Auto Media Sutudio programı ile. (Bu arada Developer Hocama saygılar sunuyorum) Hergün Doğum günü olanları ekrana yazdırıyor, doğum günü olan yoksada program kendini otomatik kapatıyor.
:++:
Hocam nasıl bir Tv aldınız? fiyatı ne_ bizim okulda dayapmayı düşünüyoruz.

Hocam emeğiniz için teşekkürler. programı indirdim kendimiz için uyarlamak istiyorum fakat biraz yardımınıza ihtiyacım olacak. Öğrencilerin isimlerini ve doğum tarihlerini ini dosyalarına aktarırken excel den mi faydalandınız ? doğum tarihlerini nereden çektiniz? Bu program ne kadar süre ile çalışıyor hangi aralıkta ne kadar süre ile çalışacağını ayarlayabiliyor muyuz? kullanım hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

hocam ben okula geldiğimde bir LCD tv vardı zaten. Programa gelincede E-okul dan tarihlerini ve isimlerini aldım. CD-Root/Autoplay/Docs klasörü içinde iki tane veri tabanı için kullandığım .ini dosyası var. Benim kayıtları silin excelde aynı formatı oluşturup oraya kopyalayın hepsii bu hocam...

doğum günü o gün olanları e okuldanmı alıyorsunuz..otomatik alan bişey yokmu excelden flan.

var hocam işte e okuldan bütün okulun doğum tarihlerini al excele at ve ordan düzenle ini dosyası için. CD-Root/Autoplay/Docs klasörü içindeki .ini dosyalarını açarsanız orda formatları var aynı şekilde sizin öğrenci isimlerini ve doğum tarihlerini yapıştırın, hergün otomatik olarak değişecek ve ekranda doğum günü olan kişiyi gösterecektir.

hocam bu programın klasörünü nereye kopyalayacağız? kurulumu ile ilgili bilgi de verebilir misiniz? Ayrıca bu program ekranda sürekli mi kalıyor? pano da başka duyurularımız da var belli aralıkta çalışmasını nasıl sağlarız?

hocam doğum günü olan öğrenci yoksa kapanıyor aksi takdirde sürekli bekler öyle. Siz AMS kullanmayı biliysannnnı sfallllllloşşşturup o sayfalara diğer görüntüleri atabilir ve belli saniye sonra sayfa değiştirmesini sağlayabilirsiniz.

BBNET
Geri