ÖĞRETMENE EK DERS MÜJDESİ

Kodla Büyü

xyzxyz07

Site Gezgini
ANKA

Milli Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlara görevlendirmeyle gönderilen öğretmenlerin hak kayıplarının önüne geçmek amacıyla ek ders ücreti, denge tazminatı gibi haklardan yararlanmaları için düzenleme getirecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan Mesleki ve Teknik Eğitim Eylem Planı’nda, Bakanlık tarafından merkez ve taşra teşkilatlarda çeşitli hizmetler için görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin, emsallerine göre ek ders, özel hizmet tazminatı, denge tazminatı gibi ücret kayıplarının olduğu belirtildi. Bakanlık, görevlendirmeyle gönderilen öğretmen ve yöneticilerin hak kayıplarının bulunması nedeniyle yeni bir düzenlemeye gidecek.

MEB, 01.12.2006 tarihli 2006/11350 sayılı “Bakanlar Kurulu Kararı eki Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek ders Saatlerine İlişkin Kararöda değişiklik yapacak. Söz konusu kararda yapılacak değişiklik ile görevli öğretmenlerin emsali öğretmenler kadar ek ders ücreti alması sağlanacak. Düzenlemeyle ayrıca görevli öğretmenlerin emsali öğretmenler kadar özel hizmet tazminatı, denge tazminatı gibi ek ödemelerden de yararlandırılacak.

Kaynak: Milliyet

tebrikler..sanırım bu görevlendirilen formatör öğretmenler için de geçerli olacak başka okullara gidenler için yani..

arkadaslar bu düzenleme ile teknik lisede öğretmen olup da eğiticilik yapan arkadaslar eş degerlerinin aldıgı kadar yanı 18 üstü ekders alabilicek mi bunu mu kast ediyor acaba bilgisi olan var mı tabi yönetmeligin cıkması durumunda.. 8 :+1:

Aynı haber başka gazetede çıktı.

Benim anladığım, denge tazminatını alabileceğiz çalışma sonuçlanırsa.

Göreve başladıktan sonra ilk defa sevindirici bir haber aldım, inşallah umduğumuz gibi olur...

http://yenisafak.com.tr/Gundem/?t=06.08 ... 1&i=133195ü
http://www.memurlar.net/haber/116703/

"Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan Mesleki ve Teknik Eğitim Eylem Planı'nda, Bakanlık tarafından merkez ve taşra teşkilatlarda çeşitli hizmetler için görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin, emsallerine göre ek ders, özel hizmet tazminatı, denge tazminatı gibi ücret kayıplarının olduğu belirtildi. Bakanlık, görevlendirmeyle gönderilen öğretmen ve yöneticilerin hak kayıplarının bulunması nedeniyle yeni bir düzenlemeye gidecek.

MEB, 01.12.2006 tarihli 2006/11350 sayılı “Bakanlar Kurulu Kararı eki Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek ders Saatlerine İlişkin Karar”da değişiklik yapacak. Söz konusu kararda yapılacak değişiklik ile görevli öğretmenlerin emsali öğretmenler kadar ek ders ücreti alması sağlanacak. Düzenlemeyle ayrıca görevli öğretmenlerin emsali öğretmenler kadar özel hizmet tazminatı, denge tazminatı gibi ek ödemelerden de yararlandırılacak. "

ben böyle bi haberi daha daha önceden vermiştim ama fazla ilgi gösterilmemişti hatta o zaman bakanlar kurulu toplantısından sonra haber edilmişti ama sakalımız yokki inanılsın :):):) şaka bi yana tabikii olur inşallah mağdur arkadaşların mağduriyetleride giderilmiş olur.

Fazla ümitlenmeyin arkadaşlar. Maliye ile Strateji Geliştirmenin yaptığı görüşmeler olumsuz sonuçlanıyor.

Maliye ye ve MEB strateji geliştirme ye baskı yapılması faydalı olabilir.

Bence de olumlu bir şey çıkmayacak. En iyisi mavi önlüğümü giyip atölyeme geri dönmek. O zaman gelsin 27 saat ek ders :)

Verdiğini fazlasıyla geri geri alacak akdar uyanıktır meb:) almayacagı hesaba girmez bu adamlar. zararlı cıkmayalım :)
banka promosyonlarından en magdur taraf yine biz çıktık.

ya bu tip haberlere hala inanan varsa aklından şüphelenirim..kaç yıldır doğru dürüst zam alamıyoruz kaldı başka ödemeler verilecek..yazmayın şu tip haberleri foruma ..insan görünce tepesi atıyor..

Arkasaslar Milli Eğt. bakanı şimdiye kadar öğretmenler adına yararlı ne yaptıki hala bu tür haberlere inanıyorsunuz. Elinizdeki denge tazminatını alan sanki benmişim gibi hala bu tür yazılara inanıyorsunuz. Kusura bakmayın ama (Kendimde dahil olmak üzere koyun gibi güdülüyoruz.) Farkında bile değilsiniz. Bizler sağlığımızdan oluyoruz. Sürekli bilgisayar ekranı karşısında çift görüyor, radyasyon alıyoruz.Gözlerimiz bozuluncamı önemi anlaşılacak... Değerimizi bilen varmı çok merak ediyorum???

İyimser mi düşünüyorum bilmem ama, iyi bir düzenleme olacağını bekliyorum. Zaten olması gereken de bu. Ama olacağına biz bile inanmazsak, ancak kadir inanır heralde. :P :P :P

Böyle haberleri görünce kahroluyorum. Eğitimci insanların üç kuruşa muhtaç edilmesi gerçekten çok acı, mesleğimizin itibarı yerlerde sürünüyor... bu ülke böylemi gelişecek böyle mi muassır medeniyet seviyesine ulaşacağız... para bizim düşüneceğimiz son şey olmalı ama kitap alamayan öğretmenler herhalde çocuklara bişey veremez...

Geri