ÖĞRETMEN MAAŞLARI SINAVLA BELİRLENECEK

Kodla Büyü
Arkadaşlar neden bu kadar karşıyız. Maaş zaten bellidir. Sınavla sadece maaşımız artacak. Sınavı kazanan uzman öğretmenler her ay (yanılmıyorsam) 100 tl fazla almıyor mu? nesi kötü bunun?

Dün akaşam teyzmin gelini ilçe tarımda memur 2778Tl maaş aldığını söyledi ve 2 ayda birde 386TL arazi parası alıyorlamrış. Zoruma gitti açıkçası. Acaba onların maaşını neyle değerlendirecekler ??

Hasbunallah...

sonunda açsınlarda şu uzmanlık sınavını bir girelim. milletin uzmanım diye gezinmesinden bıkmıştım artık.

Sınav olacak olmasına da,
akla kara mı belli olur?
yoksa akparticiyle, muhalif mi belli olur?

jemba35' Alıntı:
Arkadaşlar neden bu kadar karşıyız. Maaş zaten bellidir. Sınavla sadece maaşımız artacak. Sınavı kazanan uzman öğretmenler her ay (yanılmıyorsam) 100 tl fazla almıyor mu? nesi kötü bunun?

Olur mu hocam böyle düşünmemek gerekir.

hocam zihniyet bu olduktan sonra...hangi kurumda sınav var yaaa...biz ses vermedikçe daha çooooooookkkk..analadınız siz onu

jemba35' Alıntı:

hocam göreve başladığım yıl uzmanlık sınavı yapılmıştı. sonra bir daha hiç yapmadılar ve yıl şartı koydular. o yıl birçok kişi uzman ve baş öğretmen oldu. şuan hiçbir farklı görev almadan bir sürü maaş farkı alıyorlar. her yıl yapılsa ve kazanan emekli olana kadar değilde belli bir süre uzman olarak kalsa. yani sınavı her 3-5 senede bir kazanmak zorunda olsa sınavlarda alanlarla ilgili olsa o zaman harika olurdu.

Metehan' Alıntı:
Dün akaşam teyzmin gelini ilçe tarımda memur 2778Tl maaş aldığını söyledi ve 2 ayda birde 386TL arazi parası alıyorlamrış. Zoruma gitti açıkçası. Acaba onların maaşını neyle değerlendirecekler ??

Hasbunallah...
hocam bir akrabam il özel idarede memur. 2250 TL maaş, 450 TL yemek ücreti, ve birde servis. Bizim öğretmenleri de 80 TL için yokuşa sürecekler, sınavlara sokup bak aferin şimdi sen uzman oldun al sana 80 TL para diyecekler. Zaten adamlar ileride bizi tamamen etkisizleştirecekler bilhassa fatih projesi ile eğitimsel içerikler, bakanın kendi ifadesidir, en iyi anlatan öğretmenlere anlattırılıp ülkenin heryerinden tabletler vasıtasıyla takip edilebilecek. Yani hoca sen ne anlatıyon bir sus bak burada en iyi anlatanı var. Sonra da ne zam istiyorsunuz kardeşim ders anlattığınız mı var, çocuk zaten tabletten en iyi anlatan hocasını dinliyor.

jemba35' Alıntı:
:D her yıl sınava girip kendini ıspatlamaya çalışan başka meslek yokta ondan itiraz ediyoruz. yok öğtretmenler mesleklerini yapmayı bırakıp sınavdan yüksek puan almaya çalışsa daha iyi olur dimi...!

jemba35' Alıntı:

Hocam sınava hazırlanmak için ayıracağın vakti öğrencilerine ayırsan, zaten süper nitelikli bir eğitim yapmış olursun. Böyle saçma sapan yöntemlerle eğitimin kalitesi artmaz, gittikçe azalır. Eminim ders esnasında sınav hazırlık kitaplarından kafasını kaldırmayan öğretmenler olacaktır. Bu durumda öğretmeni suçlayamazsın, sonuçta başarması gereken bir sınavla karşı karşıya bırakılmış olacaktır.

Ayrıca neredeyse her sınavı şaibeli olan bir ülkede, nesnel bir sınav yapılacağı kesin değildir. Bu sistem yandaş yükseltmekten öteye geçmez. Şimdiden öğretmenlere gelen sendika tekliflerini görür gibiyim: "Hocam bizim sendikaya geçin, kariyer sınavında yardımcı olalım!"...

bu adamların yapmak istediği öğretmenliği iyice yerler altına alıp itibarsızlaştırarak okulları özelleştirmek diye düşünüyorum. herkes öğretmene sallıyo bir ALLAH ın kuluda çıkıp 2 güzel laf etmiyo.

jemba35' Alıntı:

Neden diğer kurumlarda olduğu kıdeme göre artışdan bahsetmiyor bizim bakanımız da sürekli öğretmeni sınav vs. stresinde tutmak istiyor.

Metehan' Alıntı:

Hasbunallah...

HOcam keşke yazmasaydın, benim de zoruma gitti. Onun aldığı değil de öğretmenin aldığı zoruma gitti. Alsın, herkes alsın. Özel sektörde alt pozisyonlarda çalışıp emek ve mesai harcayanlar da iyi iyi maaşlar alsın. Ama neden öğretmenlik bu kadar kıymetsiz? Biz üniversite mezunu bir devlet kadrosundayız.

computing' Alıntı:
hocam bir akrabam il özel idarede memur. 2250 TL maaş, 450 TL yemek ücreti, ve birde servis. Bizim öğretmenleri de 80 TL için yokuşa sürecekler, sınavlara sokup bak aferin şimdi sen uzman oldun al sana 80 TL para diyecekler. Zaten adamlar ileride bizi tamamen etkisizleştirecekler bilhassa fatih projesi ile eğitimsel içerikler, bakanın kendi ifadesidir, en iyi anlatan öğretmenlere anlattırılıp ülkenin heryerinden tabletler vasıtasıyla takip edilebilecek. Yani hoca sen ne anlatıyon bir sus bak burada en iyi anlatanı var. Sonra da ne zam istiyorsunuz kardeşim ders anlattığınız mı var, çocuk zaten tabletten en iyi anlatan hocasını dinliyor.

hocam ben geçen yıl özel idarede vhki olarak çalışıyordum 1300 maaş ve 180 tl yemek parası alıyordum.
memur olanlar daha az alıyorlardı. ek ödeme 210 tl geldi. Yani zannettiğiniz gibi fazla değil. Ben de öğretmenliğe geçiş yaptım...
sizin dediğiniz akrabanız ya eski köy hizmeleri işçisidir veya mühendistir. veya müdür.

BBNET
Geri