ÖĞRENCİ BİLGİ FİŞİ HAKKINDA

Kodla Büyü

developer

Süper Üye
Süper Üye
Merhaba arkadaşlar, bir program yapmayı düşünüyoruz mfacil hocam ile.Programdan bahsetmek gerekirse, program bu kullandığımız öğrenci tanıma fişlerini içerecek.Şimdi şöyle düşünün programa giriyorsunuz x öğrenciyi düzenleye tıklıyorsunuz bu kullandığımız öğrenci tanıma fi,şlerinde yer alan soruların aynısı programda mevcut bu formu siz programa giriyorsunuz daha sonra bu server vasıtasıyla diğer öğretmenlere erişilebilir hale geliyor bildiğimiz mantıken eokul programı.

Tabi her öğretmene ayrı bir şifre vs var.Öğretmen program üzerinden eokula girş yapabilecek ve notları görecek veliyi bilgilendirebilecek ayrıca öğrenci hakkında tüm bilgilere bu sistemden ulaşabilecek.
Nerde olursanız olun internete baglı olun kafi.Sizde client programı varsa istediğiniz yerden okulunuzun bilgisayar öğretmeni tarafından belirlenecek olan şifre vasıtasıyla tüm bilgilere erişebileceksiniz. Ana yönetim paneli bilgisayar öğretmeninde olacak client yani bir nevi alıcılar ise idarede ve öğretmenlerde olacak.Bilg. öğretmeni sitediği eyrden istediği kullanıcının yani öğretmenin ismini değiştirebilir ekleyebilir vs.
Program çok geniş çapta düşünüldüğü için sizlerden fikir almak istiyoruz.Bize yardımcı olmanızı rica ediyoruz.
Sizce böyle bir program hazırlamak doğrumudur gereklimidir yorumlarınızı konu altından bekliyoruz.Anketimizede katılırsanız seviniriz.

Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bizimle paylaşın lütfen.

Re: DİKKAT !!! ÖĞRENCİ TANIMA PROGRAMI HAKKINDA

Bu konuda fikirleriniz önemli lütfen katılım sağlayın.

Re: DİKKAT !!! ÖNEMLİ BİR PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Hocam aklmda iki soru var.

1- E-okulda olmayıp bu programda öğrenci fişi dışında ne var?
2- E-okula giriş yapma konusunda direnç gösteren genel öğretmen grubu bu programa niçin girmek isteyecek?

Re: DİKKAT !!! ÖNEMLİ BİR PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Sayın hocam, e-okul'da zaten bu bilgilerin tamamı varken neden sizin programı kullanmak isteyelim ki? Üstelik bir de ekstradan veri girme işlemini üstelenelim ki? Nasıl bir artısı olacak? Veli geldiğinde e-okula girip, notlarını zaten söyleyebiliyoruz, öğrenci tanıma fişlerindeki bilgiler Öğrenci işlemleri menüsünde bulunuyor ve her öğretmen oradan kontrol yapabiliyor.
Siz neden böyle bir programa ihtiyaç duydunuz?

Re: DİKKAT!!ÖNEMLİ BİR PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ YARDIM

hocam hevesiniz kaçmasın ama e-okul olmasa evet derdim,
ancak e-okul var insanlar bu bilgleri tekrar programa girmek istemeyecekler,
ilk karşılaşacağınız soru şu olacak: e-okuldan bilgileri çekiyormu,

Re: DİKKAT!!ÖNEMLİ BİR PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ YARDIM

Bu soruları soracağınızı önceden tahmin etmiştik. Programı notları görme açısından düşünmeyin öğrenci hakkında bilgi çerçevesi içinde düşünürseniz daha mantıklı gelebiliyor akla. :roll:

celikumit' Alıntı:
hocam hevesiniz kaçmasın ama e-okul olmasa evet derdim,
ancak e-okul var insanlar bu bilgleri tekrar programa girmek istemeyecekler,
ilk karşılaşacağınız soru şu olacak: e-okuldan bilgileri çekiyormu,
eokuldan bilgileri çekmek o kadar da zor değil lakin bunun gereksiz olduğu kanatindeyim esasında düşünüldüğünde not bölümünü çıkarmak akla ve mantığığa uygun geliyor.Esasında yapmak istediğim projeyi tam açıklayamadım.Öğrenciler hakkında bilgilerin girildiği öğretmenlerin düşüncelerinin yer aldığı bir çalışma.

Sayın hocam, karne görüşlerini bile zar zor girdiğimiz/girdirdiğimiz bir ortamda, öğretmenlere, her öğrenci için görüş girmelerini nasıl isteyebileceğiz. Bildiğiniz gibi, veli geldiğinde her öğretmen zaten görüşlerini veliye doğrudan söylüyor. Ayrıca öğrenci hakkındaki olumsuz görüşleri yazılı olarak bir yere kaydetmek sıkıntı çıkaracaktır, hem öğrenci hem de veli başımıza ekşiyecektir.
E-okul bence bu tür programların kullanımına ihtiyaç bırakmadı bence enerjinizi başka bir gerekli program üzerinde harcayın. Örneğin Ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları dağıtımı yapan bir program iyi olur.

yakuphan' Alıntı:
Sayın hocam, karne görüşlerini bile zar zor girdiğimiz/girdirdiğimiz bir ortamda, öğretmenlere, her öğrenci için görüş girmelerini nasıl isteyebileceğiz. Bildiğiniz gibi, veli geldiğinde her öğretmen zaten görüşlerini veliye doğrudan söylüyor. Ayrıca öğrenci hakkındaki olumsuz görüşleri yazılı olarak bir yere kaydetmek sıkıntı çıkaracaktır, hem öğrenci hem de veli başımıza ekşiyecektir.
E-okul bence bu tür programların kullanımına ihtiyaç bırakmadı bence enerjinizi başka bir gerekli program üzerinde harcayın. Örneğin Ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları dağıtımı yapan bir program iyi olur.
Haklısın. Ortalama yükseltme ve sorumluluk programının algoritmaısnı bulabilirsem yaparız

@developer değerli hocam program çalışması için nöbetçi öğrenci listesi oluşturan bir programa ihtiyac var. zamnınız olursa bu konuda bir program çok işe yarayacaktır.
excelde yapılmış bir kaç uygulama ve bilgisayarbilisim.net sitede var...
office-pdf-programlari-f86/ogrenci-nobet-programi-t69510.html#p725924
burada program güzel öğrenciler tek tek seçmek ve yerleştirmek için baya bir zaman alıyor.ancak
listeden öğrenci almak ve listede kız erkek öğrenciler için nöbet yerini tanımlama ve işlemi otomatik dağıtma gibi işlemler eklenebilirmiş...

tenten' Alıntı:
@developer değerli hocam program çalışması için nöbetçi öğrenci listesi oluşturan bir programa ihtiyac var. zamnınız olursa bu konuda bir program çok işe yarayacaktır.
excelde yapılmış bir kaç uygulama ve bilgisayarbilisim.net sitede var...
office-pdf-programlari-f86/ogrenci-nobet-programi-t69510.html#p725924
burada program güzel öğrenciler tek tek seçmek ve yerleştirmek için baya bir zaman alıyor.ancak
listeden öğrenci almak ve listede kız erkek öğrenciler için nöbet yerini tanımlama ve işlemi otomatik dağıtma gibi işlemler eklenebilirmiş...
İstediğim şeyde tam buydu :) Bana projelerle gel hocam hehe :P Şaka bi yana bunu yapmaya çalışalım sizinle iletişme geçiyorum.

BBNET
Geri