Çoklu Yabancı Dil Programında 10 saat Dersim Kaldı

Kodla Büyü

rose_tek

Seçkin Üye
Seçkin Üye
10 saat dersim kaldı. Yos alınınca resen atama vs olmuyor mu? Benim geçen yıl çok kötüydü almayı düşünmüyorum. Ama bu konu da kafamı karıştırıyor.

Bizim okulda da 6. Sınıflarda 12 ders kaldı. Müdür yardımcısı da bilişimci. 6 saat o alirsa sadece 6 saat var.
8 tane okul çoklu yabancı dil programına katılmış. Gidecek yerde yok.

Yos görevi alcak mısınız hocam? Ben kabus gibi bir dönem geçirdim geçen yıl almak istemiyorum da. Bizde de pek gidecek yer yok. Nolur merak ettim. Keşke çoklu dil programı için bir şeyler yapılsa. 5 6 da zorunlu olsa bu şekilde idarenin insafına kalmak çok zor.

bu yıl çoydemde 0 saatim vardı, özel eğitim sınıfları var 7-8 tane galiba toplamda. yos değilim, olsak da norma etki etmiyor. 1 tane bt, 1 tane ybt var, müdür beye anlattım durumu iki sınıf var ders yok olmalı dedim. 16 saat seçmeli ders ayarladı, Dijital Sanatlar. Sınıfa gelip yaptığım çalışmaları gösterdim.

Yabancı dil öğretimine diğer ülkeler de bu kadar önem veriyor mu acaba merak ediyorum. Hele ki günümüzde yabancı dil öğrenmenin/konuşmanın önemi kalmadı gibi bir şey.

Sorunuzun cevabına gelince. YOS olmanız hiçbir şeyi değiştirmez. Norm fazlası olarak sisteme girdiğiniz anda tercih de yapabilir resen de atabilirsiniz.

Yabancı dil öğretimine diğer ülkeler de bu kadar önem veriyor mu acaba merak ediyorum. Hele ki günümüzde yabancı dil öğrenmenin/konuşmanın önemi kalmadı gibi bir şey.

Sorunuzun cevabına gelince. YOS olmanız hiçbir şeyi değiştirmez. Norm fazlası olarak sisteme girdiğiniz anda tercih de yapabilir resen de atabilirsiniz.
İngilizce ve Almanca normları için yapıyorlar hocam Bence. (Her ilde onlarca/yüzlerce İngilizce norm fazlası var)

2 sene önce Almanca dersi liselerde kaldırıldı.(Seçmeli hale getirildi) Aşağı sınıflara çekilecek diye dedikodular vardı. Bu şekilde ayarladilar.

Çoklu yabancı dil programina geçiş yapan okulların sayısı her yıl planlamanın çok üzerinde katlanarak artıyor bilişim teknolojileri dersleri bu programda feda edilmemelidir. Bilişim Teknik Eğitimcileri Derneği olarak bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Desteklerinizi bekleriz.

İmam hatip ortaokullarında yabancı dil ağırlıklı 5. ve 6. sınıflarda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi yok; diğer 5. ve 6. sınıflarda ise haftalık ders saati, 2025 2026 eğitim öğretim yılında 1 olarak değişti.
Bu sorunun da bir an önce çözülmesi gerekiyor. Neden dersimiz görmezden geliniyor? Anlamak mümkün değil.

İmam hatip ortaokullarında yabancı dil ağırlıklı 5. ve 6. sınıflarda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi yok; diğer 5. ve 6. sınıflarda ise haftalık ders saati, 2025 2026 eğitim öğretim yılında 1 olarak değişti.
Bu sorunun da bir an önce çözülmesi gerekiyor. Neden dersimiz görmezden geliniyor? Anlamak mümkün değil.
Yakında o bir saat de kaldırılır. Rehberlik dersine o kadar ihtiyaç var mıydı. Ve direkt bizim dersten aldılar. Şunu net olarak ifade ediyorum. Bizim dersin 1 saat olması demek sıfır uygulama yaptırmak anlamına geliyor.

Ayrıca ders 1 saat ise programın da ona göre değişmesi lazım. Aynı kazanımları yarı zamanda veremeyiz.

Neyse. Bu düzen değişmez..

Yakında o bir saat de kaldırılır. Rehberlik dersine o kadar ihtiyaç var mıydı. Ve direkt bizim dersten aldılar. Şunu net olarak ifade ediyorum. Bizim dersin 1 saat olması demek sıfır uygulama yaptırmak anlamına geliyor.

Ayrıca ders 1 saat ise programın da ona göre değişmesi lazım. Aynı kazanımları yarı zamanda veremeyiz.

Neyse. Bu düzen değişmez..
Ne diyelim! İnşallah dersimiz adına olumlu yönde bir değişim olur.

ilksms
Geri