Çoklu yabancı dil devam edecek mi

Kodla Büyü

Dem80

Aktif Üye
Çoklu yabancı dil eğitimi devam edecek mi duyum alan var mı? Dersimiz tamamen biterse bu şekilde kadromuz okulda mi kalir ilçeye mi çekiliriz?

Devam edecek gibi. Bu durumda norm fazlası olursunuz. Puanınıza göre tercih yapmanız istenir. Bulunduğunuz ilçe-ilde norm durumuna göre atanır veya görevlendirilirsiniz. İlçeye çekilme gibi durumlar sadece özür gurubu tayinlerinde olur diye biliyorum

Pilot olan 300 okul mecburen uyguluyor, istese de kurtulamıyor. Olmayan tüm okullarda okul müdürlerinin isteğine kalmış pratikte böyle.

Çoklu dil eğitimine geçen bir okul kendi isteğiyle bu uygulamadan vazgeçebilir mi? Nasıl? (Pilot okul değil)

Çoklu yabancı dile başladık bu sene ilk sene kurtardık bir şekilde seneye 6. sınıflara da ders yok bir sürü norm fazlası. 8. sınıfta ders olacak diye 2 sene bekleyeceğiz artık.

Herşeyden soğuttular hocam bı de bu durum idarenin insafına kalmış seneye ne olacak korkusuyla bu işi nasıl yapacağız. Bizim sorunumuz nasıl olsa benim keyfim yerinde deyip hiçbir şey yapmadik bu zamana kadar şimdi işin ucu hepimize dokundu

Bizim okulda da çoklu dil programı var. idarenin eline kaldık. Hiçbir şeye ses çıkarmazsak olacağı bu. Ne diyeyim. 20 yıla gircem hiç iyi bir tarafını görmedim. Resmen amele gibiyiz. Çok bunaldım artık. Eyt falan olsa hemen olcam. Katlanılmaz bir haldeyim.

Benim okulumdada çoklu yabancı dil 2.senesinde. bu yıl 7. sınıflara seçmeli seçerek normu okulda tuttu idaremiz seneye hayrola. Ayrıca 5. sınıflarda 1 şube normal bizde çoklu yabancı dil istemeyen öğrenciler var orda. ( 2. normal şubede açılmaka istendi ama ona bile izin yokmuş 5 yabancı dil 1 normal şubeniz var ,2.normal şubeyi açabilmemiz için 6.yabancı dil şubeside olmalıymış idare öyle söyledi.)

Çok vizyonsuzluk gördüm de bu yabancı dil ısrarı gibisini az gördüm. 2-3 seneye simültane çeviri uygulamaları ve cihazları kendini ciddi şekilde gösterdiğinde bakalım bunca dil dönüşümünü nasıl geri alacaklar.

Stratejik Plana göre 2027'de 904 okula ulaşması planlanırken, 2025'te 1025 okul oldu:

Bir okulda 5 tane 5.sinif varsa bunların 2 si çoklu yabancı dil. 3 u normal şube olabilir mi

O zaman biz ne yapacağız elma mi toplayacağız okullarda böyle bir iş olabilir mi . Ders yok ama yos var. Yos olsan bile ders tamamlattiriyorlar. Zaten tüm okullar çoklu yabancı dil olacak böyle giderse girilecek ders te kalmayacak akibetimiz çok kötü

Okula 5. sınıfa çocuğunu yazdıran bir çok velinin olaydan haberi yok. Müdür bakıyor bütün sınıfları yabancı dil yaparsak başka branşlardan norm fazlaları oluyor ingilizceden ihtiyaç doğuyor kimseyi mağdur etmemek için hiç bir sınıfta çoydem uygulamıyor. Pratikte böyle oluyor. Kimi müdürler de kayda gelen veliyi bilgilendirip ona göre şube açıyor. Bugün yan okuldan bir arkadaş geldi "hocam btr öğretmenimiz göreve başlamadı akıllı tahta için flash bellek hazırlayabilir misiniz?"
Dedim ki "Sayın hocam ben o arkadaş ne yapıyor ne ediyor bilmiyorum onun görevi haftaya gelir büyük ihtimal, bak ben sınıfımdaki bilgisayarı tahtaya bağladım flashla açmıyorum, tahta flashı nasıl yapılır bilmiyorum, bilmek de istemiyorum" dedim gönderdim.

ilksms
Geri