Çocuğuna programlama öğreten var mı?

Kodla Büyü

yesimk06

Süper Üye
Süper Üye
Merak ettim. Ben 7 yaşındaki kızıma bu yaz öğretmeyi düşünüyorum da.
scratch, sketch up ....
alice eğitimleri var eba da bir de ona bakarız belki.

okumayı yazmayı bildikten sonra ne ala öğretilebilir :)
henuz çocuğum yok ama öğrencilerden çok zeki bi öğrencim var hafif yönlendirmelerle ona haftalık hedefler verdim benim içinden zor çıktığım bölümleri bile kodlayıp geldi :)
zekaya çok olumlu katlıları var programlamanın çocuğunuzu sıkmadan öğretebilirsiniz :wink:

Ben çocuğuma her fırsatta algoritma öğretiyorum... Ne de olsa programlamanın temeli ALGORİTMA

Aman cocuklarim mumkun oldugunca uzak olsunlar bilglsayardan. Biz cektik onlar cekmesin.

Ya bırakın oyun oynasınlar ömru okuma ıle gececek alın cıkın ucurtma ucurun bısıklete bının yuzun kavga yapın yazıktır

cocuk zaten algılayamayacak cogu seyı ezberleme yolunu ögrenecek o nedenle yazık derım ilk okuldan önce okumayı bıle ogretmeyın denıyor erken egıtım verıldıgınde normal zmn verılenın sevıyelerının altında olması nedenı ıle okuldan sıkılıyorlar ve okul egıtımını reddediyorlar

mfacil' Alıntı:
Ya bırakın oyun oynasınlar ömru okuma ıle gececek alın cıkın ucurtma ucurun bısıklete bının yuzun kavga yapın yazıktır

cocuk zaten algılayamayacak cogu seyı ezberleme yolunu ögrenecek o nedenle yazık derım ilk okuldan önce okumayı bıle ogretmeyın denıyor erken egıtım verıldıgınde normal zmn verılenın sevıyelerının altında olması nedenı ıle okuldan sıkılıyorlar ve okul egıtımını reddediyorlar

hocam onla aynı şey değil yeşimk06 hocamın dediği.
hocam ufaktan çok zorlamadan başlayabilirsin. ama sırf pc üzerinde vakit geçirtme. hepsini planlı ve programlı yaptığın sürece hiçbir sıkıntı çıkmaz.

Sketchup öğretin>>ileride 3dmax yada maya öğrenir>>ileride iç mimar yada oyun tasarımcısı olur>>ayda 10bine para demez.

Hocam Satrancı Eğitim Programımıza Koyan Adamı Arıyorum.
Zeki diye Bana Gönderdikleri Bütün Çocuklarda Problem Yaşadım.
En Son bu Hafta Yine Yaşadım
Ben Satranç Oynayan Çocukların Zekanın Sadece Bir Kısmını Ölçebildiğini düşünüyorum.
Bence Bu Algı Değişmeli Artık.

Hocam Çocuğunuza Öğretme Kısmında Bence Öğretin Ama Çok da Abartmayalım. Ayarında Kalsın.
Eğitim Sistemimiz Çok Zeki Çocukları Malesef Problemli Olarak Algılıyor.

Trafikte Hızlı giden Tüm Araçlara Ceza Kesiyorlar. Neymiş Efendim Altyapımız Hızlı Gitmeye Müsait Değilmiş. Hız Sınırını 90'dan 110 a daha yeni Çıkardık.
:D

Ben programlama değilde linux göstereceğim. Kendi evimde sürekli olarak linux kullandığım için şuan 2 yaşındaki çocuğum onu öğrenecek farklı bir deneyim olacak. :D

bende de var 14 aylık bi çocuk en büyük amacım okula başlamadan öğretebilmek 3 yaşlarında görsel tasarımlarla başlatıcam anlattığımı gösterdiğimi algılayacak duruma geldiği anda işe başlamayı düşünüyorum şuan bilgisayarın başına geçiyo beni pc başında gördüğünden klavyeden yazmaya çalışıyo

BBNET
Geri