hakanyandım
Üye
- Mesajlar
- 1,472
Hocam değerli fikirleriniz için teşekkür ederiz.duzgun' Alıntı:Yargı aşamasında olan bir davada
Destek ancak mahkemeye ifade vererek yapılır.
Örneğin 1000 kişi olsa bu kişiler sistemin içinde olan şahitlerdir.
Olay yerinde bulunan insanlardır. Dinlenmesi talep edilmelidir.
Bu durumda herkez işini gücünü bırakıp mahkemeye gidip bu konuda ifade vermeli ayrıca ifadelerini dilekçe olarakta daha kapsamlı sunmalıdır.
Bunun neticesinde 1000 kişi 5 er sayfa faydasından bahsetse 5000 sayfa eder zaten dava zaman aşımına uğrar yada yargıç ortada milli memfaatin sözkonusu olduğu kanaatine varır.
Bunun dışında dolaylı netten verilen destekler sanal destektir. Hukuk sistemindekiler buraları okumaz.
Bilir kişi raporu ve ifadeler dışındaki içeriğe bakmazlar. Bu işi usulu odur herkez görev yapar yargıçta günde 30 tane duruşmaya bakar. Herbirinin ince ayrıntısını bilmez.
Ama destek dediğin böyle olur. Böyle bir destek gerekirse elbette mahkemede de olay yerindeki gördüklerimizi anlatırız. Anlatmalıyız.
Yüreği olupta bunları yapmaya yaklaşmayan kişiden de gaz verme dışında bir icraat ben beklemem.
Benim hukuk tecruben ve hayatım izlediklerim gördüklerim bu olayın çözümünü böyle görmektedir.
söz uçar yazı kalır. İşin içinde dava dosyası varsa orda yazmadıkça herşey uçucudur.
saygılarımla.
Mahkemeye dahil olma işini arkadaşlarla değerlendireceğiz, gerekirse Niyazi hoca ile görüşüp böyle bir imkanımız olup olmadığını sorabiliriz.
Bizim buradaki amacımız ortadaki yanlışlığı vurgulamaktır, insanların bilirkişinin yazmış olduğu gibi bir şey olmadığını vurgulamaktır, sistemin yararlılığını dile getirmektir, kişilerin aklında kalan acaba düşüncesini yok etmektir. Bu sürece katkı sağlayabileceğini düşündüğümüz kişi, kurum ve kuruluşlarla bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Mahkeme sürecine sivil toplum kuruluşu olarak dahil olmamız daha avantajlı olur diye düşünüyoruz. Fikirlerinize açığız..