Hocam pist her yıl değişiyor. Bu yıl için klavuz yayınlanmadan pistin nasıl olacağını bilemeyiz.
Malzeme olarak ise dekota kullanılıyor. Bunun özellikleri internette mevcut. Ama pistin şekli henüz belli değil.
Baktım hocam nerdeyse aynı fiyat.. ama dediğiniz gibi bence de kontraplak da iyi fikirkontrplak + mat siyah folyo da cok iyi is gorur.
Kontrplak taki sürtünme ve tekerlek hareketi dekota ile aynı olmuyor hocam. Dekota yarışmanın yapıldığı pist olduğu için daha uygun.Baktım hocam nerdeyse aynı fiyat.. ama dediğiniz gibi bence de kontraplak da iyi fikir
Uygun olmaz hocam.Sert mukavva olsa nasıl olur? Verimli olur mu? Mm olarak da 2 mm falan yeterli olur mu sizce arkadaşlar
Sert mukavva mı uygun olmaz dediniz yoksa 2 mm olmasini mi hocam ?Uygun olmaz hocam.
Mukavva uygun olmaz hocam. Normal robot uygulamalari icin olabilir ama meb yarismalari icin olmaz diye düşünüyorum. Tekerleğin piste yapışması, kavraması, sürtünmesi çok farklı oluyor.Sert mukavva mı uygun olmaz dediniz yoksa 2 mm olmasini mi hocam ?
Evet haklısınız hocam ben de ilk defa katılacağım inşallah.. acemiyim birazMukavva uygun olmaz hocam. Normal robot uygulamalari icin olabilir ama meb yarismalari icin olmaz diye düşünüyorum. Tekerleğin piste yapışması, kavraması, sürtünmesi çok farklı oluyor.
Hocam tavsiyem önce robotun donanım hazırlıklarını öğrencilerle birlikte yapın. Arduino, motor sürücü, sensörler, tekerlekler vb. Donanımları ve bağlantılarını öğrencilere öğretin. Yarışma klavuzu yayınlanınca da piste uygun kod yazım çalışmaları yapın. Kod yazimi cok zaman aliyir. Nacizane tavsiye.Evet haklısınız hocam ben de ilk defa katılacağım inşallah.. acemiyim birazcevap için çok teşekkürler
Teşekkürler hocam dün çocuklarla bismillah deyip başladık. Dediğiniz gibi bir plan dahilinde ilerleyeceğiz. Önce montaj sonra yazılım ve en sonda pist yapıp deneme çalışmaları gibi aşamalar olacak inşallahHocam tavsiyem önce robotun donanım hazırlıklarını öğrencilerle birlikte yapın. Arduino, motor sürücü, sensörler, tekerlekler vb. Donanımları ve bağlantılarını öğrencilere öğretin. Yarışma klavuzu yayınlanınca da piste uygun kod yazım çalışmaları yapın. Kod yazimi cok zaman aliyir. Nacizane tavsiye.
Teşekkürler hocamHocam, 3 mm siyah dekota ve 2 mm mat beyaz folyo(beyaz elektrikçi bandı da olabilir) işinizi görecektir. Bütçeniz varsa yol açıklandıktan sonra reklamcı da CNC kesim ile de yaptırmanız hem işinizi hızlandırır hem de hata payını en aza indirir.