Çin'e mail yollamak.

Kodla Büyü

Oguzefe737

Üye
Herkese merhaba çarşamba günü ağ yönetimi dersi vize sınavı var ve hoca örnek bir soru verdi bunun gibi soracağım dedi.Soru şöyle mesela ben Türkiyeden kendi bilgsayarımdan Çin deki birine mail, resim vs yollayacağım bu işlermleri adım adım anlatın..nasıl bir yol izlemem lazım OSI katmanı üzerinden mi anlatmam lazım TCPIP katmanı üzerinden mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim hayırlı akşamlar.

Hocanız nasıl anlattıysa o katmanlara göre anlatın. OSI katmanında 7 katman var. Daha fazla ayrıntıyı anlatabilirsiniz. Şöyle başlayabilirsiniz, devamını da siz getirirsiniz : Uygulama katmanında e-posta programını kullanırız, sunum katmanı kodlama ve dönüştürme işlemlerini yapar.veriyi sıkıştırma/açma, şifreleme/şifre çözme, EBCDIC’den ASCII’ye veya tam tersi yönde bir dönüşüm işlemlerini de yerine getirir vs., modeme veri giderken 1. katman kullanılır(kabloda), ethernet 2. katman, internet ayarları, router(yönlendiriciler) 3. katman'da çalışıyor. Bunun gibi bilgileri kullanabilirsiniz....
www.sirinkaradeniz.com/dersler/OSI_Modeli.ppt‎ bu adreste bir sunu var. Daha ayrıntılı bir çalışma isterseniz Cisco CCNA notlarını bulabilirsiniz bir yerden.

BBNET
Geri