Yaklaşık 2,5 ay sonunda maalesef araba bulunamadı. inşallah kimsenin başına gelmez ama yaptığım iş ve işlemleri buraya yazmak istedim belki faydalı olur.
1- Araba çalınınca mutlaka 155'i arayıp bilgilendirin ve karakola gidip tutanak tutturun. Hatta arabanın içindeki özel eşyaları da tutanağa eklettirin. (Özel eşya tazminatı alabilmeniz için önemli).Ardından;
Aracınızın kaskosu varsa mutlaka ama mutlaka kasko şirketini ve trafik sigorta şirketinizi arayıp bilgilendirin hasar dosyası açtırın.
2- 1 ay bekleme(Aracın bulunma ihtimaline karşı) süresinden sonra tekrar karakola gidip bu sefer "Araç bulunamadı" belgesi alıyorsunuz. Bu belgeyle Bölge Trafik'e gidip aracınızın Trafik kaydını sildirmeniz gerekiyor. Bu işlemi randevusuz yapmıyorlar maalesef ve randevu günlük. Randevu alma işi tam bir illet. Adam kafasına göre sabah belli saatte açıyor ve 5 dk da neredeyse bütün randevular doluyor

Aynı zamanda bölge trafikten Araç Tescil Bilgisi kağıdı alıyorsunuz.
3- Vergi dairesine gidip bu sefer aracınızın Vergiden düşürülmesi gerekiyor. Bu işi aslında Kurumlar kendi arasında hallediyormuş ama kaskodan para alabilmek için kendim gittim hallettim.(İstanbul'da sadece Ümraniye Vergi Dairesinde hallediliyor)
4- Notere gidip Kasko şirketine Vekalet veriyorsunuz.( Parayı aldıktan sonra araba bulunursa kasko şirketinindir araba diye)
5-Siz bunlarla uğraşırken kasko şirketi lütfederse size teklif sunuyor siz isterseniz onay verip parayı alabilirsiniz. Beğenmezseniz teklifi reddetme hakkınız var o da olmasa Tüketici Mahkemesine dava açma hakkınız var. (Bana ilk olarak 28 verdiler 2009 model 104bindeki hatasız boyasız megane 2'ye. Ben 28i reddettim sonra muayene raporunu gönderip aracın kmsini gösterttim. Onlar da tekrar ekspertiz aracılığıyla fiyat araştırması yaptılar ve fiyat 32ye çıktı

) Bu sefer kabul etim. Anladığım kadarıyla önce yem atıp poliçe fiyatını veriyorlar taban fiyat olarak yerse diye. Bence ilk teklifi reddetmekle fayda var.)
6- Hazırladığınız bu belgeleri kasko şirketine teslim edip bir hafta sonrasına ödeme günü verdiler. Kasko poliçesinden şirketin alacağı varsa o parayı alıp geriye kalan ücreti yatırıyorlar. Yani kasko parası sizden çıkıyor.
7- Vee bomba ... Geldik Trafik sigortasına. Acentem sağolsun bu sürecte trafik sigortasını kaskodan parayı alınca hallederiz demişti. Otomatik hallaluyomuş Bende parayı alınca aradım. Salladı da salladı . Aramızda istemediğim ve beni halen deli eden tavır sergileyince şikayet ettim. Öğrendim ki adam trafik sigortası için dosya bile açmamış ve 75 günlük trafik sigortamı yedi. Bir de aldığın paranın hayrını görme diye bela okuyor

Neyse şikayetten 1-2 saat sonra para hemen hesaba yattı. Ödemeniz gereken taksitleri silip almanız gerekenleri gün hesabıyla veriyorlar. Yani trafik sigortasını geri alabiliyorsunuz. Tabi kullandığınız sigorta günü düşürülerek...
Lafın Kısası: Mutlaka ama mutlaka işlerinizi siz takip edin. Kasko ve trafik sigorta şirketlerinizi bilgilendirip hemen hasar dosyası açtırın. Sürekli sürekli arayıp bilgi alın. Biz acente tanıdık dedik hemşo dedik adama bizi süründürdü. Ben bunları yaptım belki başka şirket başka yollar iziliyordur. Sadece deneyimimi paylaşmak istedi. ALLAH herkese kazasız belasız günler versin.(Bu arada Kasko:Anadolu Trafik:AXA)