YOS görevi olan öğretmene başka bir okulda ders görevi verilebilir mi?

Kodla Büyü

mrtdincer

Aktif Üye
Kadrosunun bulunduğu ortaokulda dersi olan (4 ve ya 8 saat) ve YOS olarak hem kendi okulu hem de bir lisede görevlendirilen öğretmene başka bir ortaokulda ders görevi verilebilir mi?

Yeğitek yeni bir görüş yazısında satır arası ifadeyle bu duruma bakışını yazmış hocam yazı bu iletide https://www.bilgisayarbilisim.net/k...si-7-arttırımlı-alacak-mı.186316/post-2022707

Maaş karşılığı ders yükünü aksatmamak kaydıyla diyor ve asli görev öğretmenlik diye hatırlatıyor.

Eskiden beri görevlendirme üstüne görevlendirme olmaz derler. Yani yos valilik onaylı, onun üstüne daha alt bir kurum görev veremez. Bir de iki görev aynı yazıda değilse normalde mesela il bir görevlendirme yazısı çıkardı, sonra üstüne bir tane daha çıkardı, ilki iptal olur, teamül budur ama resmi olarak nasıl ifade edilir bakmak lazım.

Yeğitek yeni bir görüş yazısında satır arası ifadeyle bu duruma bakışını yazmış hocam yazı bu iletide https://www.bilgisayarbilisim.net/konular/yos-olup-yüksek-lisans-belgesi-olanlar-toplu-sözleşme-gereği-1-ocaktan-itibaren-ekdersi-7-arttırımlı-alacak-mı.186316/post-2022707

Maaş karşılığı ders yükünü aksatmamak kaydıyla diyor ve asli görev öğretmenlik diye hatırlatıyor.

Eskiden beri görevlendirme üstüne görevlendirme olmaz derler. Yani yos valilik onaylı, onun üstüne daha alt bir kurum görev veremez. Bir de iki görev aynı yazıda değilse normalde mesela il bir görevlendirme yazısı çıkardı, sonra üstüne bir tane daha çıkardı, ilki iptal olur, teamül budur ama resmi olarak nasıl ifade edilir bakmak lazım.
Asli görevimiz öğretmenlik zaten hocam bu konuda hemfikiriz. Kadromuzun bulunduğu okulda 21 saate kadar ders varsa almak durumundayız ancak başka okula görevlendirilme kısmı yazıda yok. Ben okuduğumda okulunda ki ders harici ek bir görev verilemez olarak yorumladım. Ama emin olamıyorum.

kadronuzun bulunduğu okulda değil ne yazık ki okulunuzun bulunduğu yerleşim yerinde. yos un bu görevlendirmeye müspet anlamda hiçbir etkisi yok hatta menfi anlamda etkisi oldu. btr iken pek fazla başka okula görevlendirme olmazdı.

Asli görevimiz öğretmenlik zaten hocam bu konuda hemfikiriz. Kadromuzun bulunduğu okulda 21 saate kadar ders varsa almak durumundayız ancak başka okula görevlendirilme kısmı yazıda yok. Ben okuduğumda okulunda ki ders harici ek bir görev verilemez olarak yorumladım. Ama emin olamıyorum.
yos olarak gittiğiniz okulda yos harici görev verilmez anlamına geliyor ancak asli görev öğretmenlik olduğu ve 21 saate kadar ders verilebildiği için başka bir okulda ders vermeye engel yok. Çelişen durumlar var, net bir kural olmadığı için vermemesi de doğru vermesi de doğru.

Bu btr olayı galiba öğretmen ve bazı idarecileri çok kıskandırmış olaki bu kadar yapılmayacak iş görev haline getirdiler.
ondan sonra sınıfta apışıp kalınca et ler çalışmayınca internet kilitlenince vıyak vıyak btr nerede diye ağlıyorlar
bu kadar hakarete rağmen görevlendirme almak çok mecburi olanlar hariç gerçekten çok merhametli midir desem saf mıdır desem bilemedim.

Kadrosunun bulunduğu ortaokulda dersi olan (4 ve ya 8 saat) ve YOS olarak hem kendi okulu hem de bir lisede görevlendirilen öğretmene başka bir ortaokulda ders görevi verilebilir mi?

YOS başvuruları sürecinden önce verir. Başvurular bitip de siz başvuru formuna şu kadar dersim var diye yazdıysanız veremez. İlçenin bunu önceden ayarlaması lazım. 3 okul dolaşacaksanız ne diye YOS görevi alasınız ki?

Yos görevi olması ders görevini almasına engel değildir.Yos görevi olmayan öğretmen gibi normal ders ihtiyacı karşılanır.

10 yıldır btr görevi almayan biri olarak hem 21 saat derse girip hem yos görevi alsam herhalde kafayı yerdim

sizin müdürünüzle aranızdaki ilişkiye bakar müdür size karşı antipatikse sizi 1 saat için bile sağa sola göndermek için can atar,
ama size saygı duyuyorsa ve çalışmalarınızı beğeniyorsa mümkünse dersiniz olmadan okulda her an hazır durmanız işine gelir malum isveç çakısı gibi bir branşız her şeyi şipşak çözme yeteneğimiz var bunu bilen müdürler kolay kolay elinden kaçırmamak için elinden geleni yapıyor

Hocam normalde maaş karşılığı olarak verebilirler ancak Yeğitek Okul Sorumlusu olduğumuzda maaş karşılığı durumu yok, bu bir engel olmaz mı?
yok engel değildir görevlendirme aldıysanız zaten derse girin veya girmeyin zaten belli mesai saatlerine uymak durumundasınız ama dersiniz olsa dersin bitti mi hemen kaçabilirsiniz sizden birşey istenince evde tamirci gelecek veya işim var aceleme var vs hastaneye gidecem dediniz mi 1-2-3 daha sonra size hiç bir şey sormuyorlar
, zaten neredeyse türkiyede %75 civarımız norm fazlası ek ders için (kredi borcu veya başka borçlar olmasa çoğumuz görevde almayacak)

ilksms
Geri