Evet hocam 21 saate kadar verebilirler, üstünü kabul etmeyebilirsiniz.Kadrosunun bulunduğu ortaokulda dersi olan (4 ve ya 8 saat) ve YOS olarak hem kendi okulu hem de bir lisede görevlendirilen öğretmene başka bir ortaokulda ders görevi verilebilir mi?
Hocam normalde maaş karşılığı olarak verebilirler ancak Yeğitek Okul Sorumlusu olduğumuzda maaş karşılığı durumu yok, bu bir engel olmaz mı?Evet hocam 21 saate kadar verebilirler, üstünü kabul etmeyebilirsiniz.
Asli görevimiz öğretmenlik zaten hocam bu konuda hemfikiriz. Kadromuzun bulunduğu okulda 21 saate kadar ders varsa almak durumundayız ancak başka okula görevlendirilme kısmı yazıda yok. Ben okuduğumda okulunda ki ders harici ek bir görev verilemez olarak yorumladım. Ama emin olamıyorum.Yeğitek yeni bir görüş yazısında satır arası ifadeyle bu duruma bakışını yazmış hocam yazı bu iletide https://www.bilgisayarbilisim.net/konular/yos-olup-yüksek-lisans-belgesi-olanlar-toplu-sözleşme-gereği-1-ocaktan-itibaren-ekdersi-7-arttırımlı-alacak-mı.186316/post-2022707
Maaş karşılığı ders yükünü aksatmamak kaydıyla diyor ve asli görev öğretmenlik diye hatırlatıyor.
Eskiden beri görevlendirme üstüne görevlendirme olmaz derler. Yani yos valilik onaylı, onun üstüne daha alt bir kurum görev veremez. Bir de iki görev aynı yazıda değilse normalde mesela il bir görevlendirme yazısı çıkardı, sonra üstüne bir tane daha çıkardı, ilki iptal olur, teamül budur ama resmi olarak nasıl ifade edilir bakmak lazım.
yos olarak gittiğiniz okulda yos harici görev verilmez anlamına geliyor ancak asli görev öğretmenlik olduğu ve 21 saate kadar ders verilebildiği için başka bir okulda ders vermeye engel yok. Çelişen durumlar var, net bir kural olmadığı için vermemesi de doğru vermesi de doğru.Asli görevimiz öğretmenlik zaten hocam bu konuda hemfikiriz. Kadromuzun bulunduğu okulda 21 saate kadar ders varsa almak durumundayız ancak başka okula görevlendirilme kısmı yazıda yok. Ben okuduğumda okulunda ki ders harici ek bir görev verilemez olarak yorumladım. Ama emin olamıyorum.
Kadrosunun bulunduğu ortaokulda dersi olan (4 ve ya 8 saat) ve YOS olarak hem kendi okulu hem de bir lisede görevlendirilen öğretmene başka bir ortaokulda ders görevi verilebilir mi?
sizin müdürünüzle aranızdaki ilişkiye bakar müdür size karşı antipatikse sizi 1 saat için bile sağa sola göndermek için can atar,Kadrosunun bulunduğu ortaokulda dersi olan (4 ve ya 8 saat) ve YOS olarak hem kendi okulu hem de bir lisede görevlendirilen öğretmene başka bir ortaokulda ders görevi verilebilir mi?
yok engel değildir görevlendirme aldıysanız zaten derse girin veya girmeyin zaten belli mesai saatlerine uymak durumundasınız ama dersiniz olsa dersin bitti mi hemen kaçabilirsiniz sizden birşey istenince evde tamirci gelecek veya işim var aceleme var vs hastaneye gidecem dediniz mi 1-2-3 daha sonra size hiç bir şey sormuyorlarHocam normalde maaş karşılığı olarak verebilirler ancak Yeğitek Okul Sorumlusu olduğumuzda maaş karşılığı durumu yok, bu bir engel olmaz mı?