Yolun Sonundan Dönmek: Marjinal Bir Fikir Aranıyor

Kodla Büyü

solobyte

Üye
Mesajlar
21
Konunun başlangıç noktası: http://www.bilgisayarbilisim.net/ok...ogretmeni-f28/yolun-sonuna-gelmek-t93912.html

Yaptığımız istişareler neticesinde şimdilik yolun sonundan döndük.

Durum Değerlendirmesi

Formatörlük yok. Sadece bir miktar ders var. Derse not vermek yok. Dersi işleyebilmek için sağlam ve çalışır durumda makineleri olan bir BT sınıfına ihtiyaç var. BT sınıfında sağlıklı iş görebilmek için periyodik sınıf temizliğine de ihtiyaç var. Zaman içinde makineler bozulacaktır, yazılım ve donanım tamiratına ihtiyaç var. Donanım tamiratı için cepten para harcamak zorunluluğu var. "Okullar Hayat Olsun" var, bu sayede makinelerin hızla mahvolma ihtimali var. Bir makinenin başında 3-4 öğrenci oturmak zorunda olabilir. Dersin doğru düzgün, işe yarar, mantıklı bir programı yok. Bütün sene boyunca çocukları serbest bırakıp gürültü içinde kalarak majör depresyona yakalanma seçeneği var. Ya da işe yaramayan bu dersi rezil bir BT sınıfında boğaz patlatarak, makineden makineye koşarak anlatmaya çalışma seçeneği var. Ya da...

Bedensel ve ruhsal olarak hastalanmamak için "Geçici Çözüm" olabilecek marjinal bir fikre ihtiyaç var.

Devre Analizi dersi almış olanlar bilirler. Devreye güç uygulandıktan sonra, "Sürekli Durum"a erişebilmesi için "Geçici Durum"u atlatması gerekir.

Marjinal fikirleriniz bekleniyor.
 
ülkemizin entellektüel insanlara ihtiyacı var ilginizi çeken bir alanda kitaplar okuyun çalışmalar yapın bir iişe yarayacağından değilde bulmaca çözerken belki işinize yarayabilir
 
Ders işlemek en doğrusu. Tabi 1 saat olunca çok fazla ders de işlenebildiği söylenemez. Müfettiş bana denetime her geldiğinde sınıfa girmesiyle çıkması bir oluyor :)

Bir keresinde bir müfettiş bana sınıf kontrolüyle ilgili örnek olması için duruma müdahale etmek istedi. önce bt ye girdik. Öğrenciler olanca gücüyle bağırıyor, çağırıyor sürekli gürültü çıkarıyordu. Hatta arada bir iki küfür sesi bile geldi. Müfettiş duymadı ya da duymamazlıktan geldi.

Çocuklara müfettiş beyi tanıttım. Bir anda sessizlik oldu. Öğrenciler gelen bu adamı baştan aşağı şöyle bir süzdü. müfettiş sınıfı selamladı. Sonra bir iki bir şeyden basetti. Müfettiş sessizlikten gayet memnun, bana arada bir bakıyordu. Ben de gülümsüyordum :)

Sadece 5 dk. evet 5 dk. sonra çocuklara hemenrutin gelmeye başladı, hele ki öğütlere filan girince, çocukların gürültüsü kademe kademe arttı, artı , arttı, nihayet insan yanındakini duymaz hale gelince, müfettiş aldı çantasını doğruca dışarı çıktı.

Kendisine çocukların kusura bakmamasını söyledim. Hocam dedi bu nedir yav dedi. Böyle bir ortamda ders mers olmaz dedi. Allah kolaylık versin hocam dedi.
 
en fazla 4-5 sene sonra bt sınıfı kalmaz yenileri kurulmadığına göre. en iyi seçenekler bence

1- müdür yardımcısı olmak
2- yeniden üniversite okuyup farklı branş veya farklı bir meslek(meb'den kurtulmak)
3- diğer devlet kurumlarına kurumlararası geçiş yapmak (sağlam torpil gerekiyo)
4- koyun gibi bekleyip koç yaparlarmı diye beklemek :)
5- ya da en marjinali "şerefsizim bi cinnet her şeyi halleder" misali bt sınıflarını kapatırmayıp bilgisayarlarla birlikte kendimizi yakmak . böylece sorun falan kalmaz..............................
 
bunlarmı senin sorunların. salla gitsin. tüm hata sende gibi. kendi kendine karamsar, kötümser bir dünya kurmuşsun içinde hapsolmuşsun. sana kim tamir et bilgisayarları, kafan şişinceye kadar öğrenciyle uğraş, gece okullar hayat olsuna görev al.. boşversene tüm sorunları. bozulursa çöpe gider bilgisayar sana tamir et diye para veriyorlarmı. kendi kendine iş uğraş çıkarıp kafanı bozma. hem bir psikologa git. hayatın ne güzel olduğunu görecek işler yap. hoşuna giden şeylerle uğraş. heleki bekarsan al çantanı sırtına koca yaz tatili geçti. gez toz...
 
Bir tanıdığım var. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunu.
2008 yılı gibi mezun olduktan sonra yaklaşık 1 yıl mühendislik yapmış.
Ama daha sonra mesleğini sevmediğini anlayıp mühendisliği bırakmış.
Daha sonra ilahiyat okumaya karar vermiş.
Şu anda da uzaktan eğitim (Ankara Üniversitesi) ilahiyat okuyor.
Harçlığını çıkarmak için ücretli öğretmenlik yapıyor.
Kafası çok rahat, zengin olmamalarına rağmen hiç bir geçim kaygısı yok.
(Bekar ve ailesinin yanında kaldığı için fazla masrafı olmuyor tabi.)
Amacı ilahiyat alanında ilerlemek.

Marjinal bir çözüm : Dünya hayatının sahte meşguliyetleriyle ömrü tüketmektense, dünyevi şeyleri fazla kafaya takmamak. Bunun yanında kendinize başka bir meşguliyet de edinebilirsiniz. Edebi alanda kendinizi geliştirmeye çalışabilirsiniz. Bu alan size uymuyorsa yazılım alanında projeler üretmeye çalışın. Mümkünse ek iş yapın. (Ben en azından böyle yapıyorum)
 
Durumlara majör, marjinal... bakmazsan düzelir kardeşim hadi kolay gelsin
 
öncelikle ilkokulda bilişim dersi yok olsa bile bilişimcinin girme şansıda yok yani ilkokulda normunuz yok. orta okulda seçmeli dersler arasında seçilmeside zor. liselerde norm bulmanız bundan sonra nerdeyse imkansız hale geldi. aslında en güzel yol alan değişikliğinde bilişimcilere matematik ve fen derslerinin açılması olacaktır. tabi bu bir seçenek
 
"glassic" : Fikirlerinize %100 katılıyorum ve bunları ben de zaten biliyorum.

Bana lazım olan mesela bir kaç haftalık "Geçici Çözüm" olacak bir "Marjinal Fikir".

Aklıma gelen ilk şey, BT sınıfının bütün makinelerine bir Linux türevi yüklemek oldu. Dünyada tek işletim sistemi Windows değil. Öğrenciler daha ilk günden karşılarında değişik görünüşlü bir işletim sistemiyle karşılaşırlar. Alın size Bilişim Dersine yeni bir can, yeni bir kan. Öğretilecek bir sürü yeni malzeme.

Aslında seminer döneminde bunu gerçekleştirdik bile. Makineleri açınca bir sürprizle karşılaşacaklar. Counter Strike'a elveda. Çok kızacaklardır ama zamanla alışırlar.

Bu tip marjinal fikirleriniz bekleniyor.
 
Geri
Üst