Yolluk hakkında

Kodla Büyü

sancaktepe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir sualim olacak. Lütfen tecrübe eden arkadaşlar yazsın, tahminler işe yaramıyor. Kesin bilgiye ihtiyaç var yani.
Soru şu, büyük şehir statüsünde bir yerde örneğin Antalya'da merkeze 45 km uzaktaki bir ilçeden merkeze tayini çıkan birine yolluk ödenir mi? İnternette baktım herkes bir şey söylemiş . Yani o ilçede ikamet ettiğini belgelemen gerekir diyen de var, asla ödenmez diyen de var , ben aldım kesinlikle ödenir diyen de var . Hazır il için kararnamelerde gelmeye başlamışken bu bilgi herkesin işine yarar diye düşündüm. Şimdiden teşekkürler

Buyuksehir merkez ilçeleri arasında iliçi tayinlerde ödenmez diye biliyorum.Bu ilçelerin birinde ikamet edip, yine bu ilçelerin birinde bir okula günlük gidis geliş yapılsa dahi ödenmez derim.

Büyükşehir statüsünde olan şehirlerde merkez ilçelerden birisindeyseniz ve yine merkez ilçelerden birisine gidiyorsanız yolluk ödenmez ama merkez ilçeler dışında bir ilçedeyseniz veya merkez dışında bir ilçeye gidiyorsanız ödenir.

Örn: Van İlinde ipekyolu tuşba ve edremit merkez ilçelerdir bu ilçelerden herhangi ikisi arasında gidiş durumu varsa yolluk ödenmez ama gevaş ilçesindesin edremite geldin ödenir edremittesin gevaş a gittin ödenir gibi

Büyükşehir statüsünde olan şehirlerde merkez ilçelerden birisindeyseniz ve yine merkez ilçelerden birisine gidiyorsanız yolluk ödenmez ama merkez ilçeler dışında bir ilçedeyseniz veya merkez dışında bir ilçeye gidiyorsanız ödenir.

Örn: Van İlinde ipekyolu tuşba ve edremit merkez ilçelerdir bu ilçelerden herhangi ikisi arasında gidiş durumu varsa yolluk ödenmez ama gevaş ilçesindesin edremite geldin ödenir edremittesin gevaş a gittin ödenir gibi
Büyükşehirlerin durumu değişti diye biliyorum merkez ilçeler değil tüm şehir Büyükşehir e bağlandı. Ama yolluk durumunu nasıl etkiledi tam bilmiyorum

Son düzenleme:
Yerleşim bütünlük arz etmiyorsa yani iki yerleşim yeri birbirinden kopuk ise ve tayinle gidilen yer ikamet mahalliniz değilse ödenir. Kesin bilgidir. 39 seri nolu harcırah kanunu genel tebliğinde konunun detaylarına yer verilmiştir.

Yerleşim bütünlük arz etmiyorsa yani iki yerleşim yeri birbirinden kopuk ise ve tayinle gidilen yer ikamet mahalliniz değilse ödenir. Kesin bilgidir. 39 seri nolu harcırah kanunu genel tebliğinde konunun detaylarına yer verilmiştir.
İkametgah ile yollugun ilgisi nedir ki ?örneğin bazı ilçeler var bağlı olduğu ile değil de bir başka ile daha yakın ve insanlar o başka ilde ikamet ediyor. Sizin dediğinize göre bağlı olduğu ilden o ikametgahı olan ile giden yolluk alamaz ki ilden ile tayin almış olmasına rağmen. Yani ikametgahın konuyla ilgisinin olmaması gerekir diye düşünüyorum yolluk konusunda. Eş durumu tayinlerinde bile ikametgah adresi tayin edilebilir yerler kapsamından çıkarıldı.

Harcırah kanununda memuriyet mahallinin tanımı yapılır bu tanıma göre memurun görevinin olduğu yer ve ikametgahının olduğu yer memuriyet mahallidir. Yine aynı kanuna göre aynı yerdeki görevle atananlara harcırah ödenmez farklı yerdeki göreve atananlara harcırah ödenir. Bu nedenle ikametgahınız önemlidir. İkametgahınızın bulunduğu yere tayin edilirseniz aynı yere tayin edilmiş olacağınız için harcırah ödenmez. Uygulamada hatalı işlemler olabiliyor. Bunun için kim nasıl uygulamış ona bakmak yerine 6245 sayılı harcırah kanununa bakmak daha isabetli olacaktır.

Harcırah Kanunu:
39 Seri Nolu Harcırah Kanunu Genel Tebliği:

Son düzenleme:
BBNET
Geri