Yolluk Davası Sonuclandı Sonraki İşlemler?

Kodla Büyü

aakcan42

Üye
Slm arkadaşlar şubat 2012 de açmış olduğum yolluk davası (sözleşmeliden kadroya geçtiğim Afyon-Batman arası) lehime sonuclandı. peki şimdi nasıl bir yol izlemeliyim tecrübesi olan arkadaşlar varsa evraklarla yardımcı olabilirlermi teşekkürler

Bir şey yapmanıza gerek yok diye biliyorum davalı olanada sonuç gidiyor onlar gereken ödemeyi yapıyorlar hesabınıza...

peki bizimde alabilmemiz için dava mı açmamız gerekli yoksa bu kararı emsal gösterebiliyormuyuz. birde dava açarken nereye nasıl başvurdunuz acaba

öncelikle ayrıldığınız okula alamadığınız yolluğun ödenmesine dair bir dilekçe yazıyorsunuz. okulunuz üst yazıyla dilekçenizi milli eğitime gönderiyor. milli eğitim zaten sizin talebinize red cevabı veriyor. siz o red cevabıyla birlikte varsa sendika avukatınıza başvurun veya herhangi bir sendikaya danışsanız yarımcı olurlar davanızı açıyorsunuz. benim dava 1 yılda sonuçlandı.

Bence davalı olan ilçe mem'in mutemetine sorun ya da muhasabeyle ilgilenen şube müdürüne sorun hocam.

ben de sendika aracılığı ile başvuru yaptım... ilk başvurumu sendika mahkemeye taşımayı unutmuş(evraklar kaybolmuş filan ben dava ne oldu diye arayınca farkettiler).. sonra aynı işlemleri için tekrar, biraz zaman geçtikten sonra( ilçe mem tekrar red versin diye ) yaptık. yani anlıyacağınız; ben sözleşmeden kadroya geçtikten 5-6 sonra filan dava açılabilmiş oldu.. zonguldaktadi mahkemede 90 gün içinde başvuru yapmadığımız için davanın reddine karar verdi.. şimdi ilk 90 gün içinde sendika dava açmayı unuttuğu için onlara mı davar açsam acaba.. :D bildiğiniz muz cumhuriyetinde yaşıyoruz ya.. neyse bakalım, bu arada en azından sen yolluğunu almışsın hocam, hayırlısı olsun :+1:

BBNET
Geri