yine bunalımlardayım galiba depresyonda olabilir

Kodla Büyü

aysef

Aktif Üye
okulların açılması yaklaştıkça birde forumdaki arkadaşların yazdıklarını okudukça çok moralim bozuluyor. hatta eşimde kızıyor bana üzülünce ağlayınca neyi değiştiriyorsun diye ama galiba bizi biz anlıyoruz en iyi galiba. kapatılan lab. ları duydukça arkadaşlar norm fazlası olduka çok üzülüyorum. önümü görememek çok üzüyor beni. hele birde bayn bilişimci olunca daha da zor çocuklar nasıl olcak diye kaygılanmak inanın çok zor. yer değiştirmek te hayal offfff nasıl olcak bilmiyorum. her gelen bakan bir öncekini aratır oldu. çok am çok kötüyüm şimdi okullar aöılınca arkadaşlar la beraber oldukça moralim daha da bozuluyor

boşverin hocam bakın ben norm fazlası olup resen atandığım okulda da norm fazlası oldum :D gülüp geçiyorum
alıştık artık.Üzülmemek elde değil ama ne yapsak olmuyor

Hocam bozmayın moralinizi bunların hayatın bir parçası. Şimdi diyeceksiniz ki hayat bu kadar acımasız mı? Hayır tabiki hayat=mücadele

bencede artık gülüp geçmek lazım.onlar düşünsün ne yapacaklarını.mecburen bir çözüm bulacaklar...

eemree' Alıntı:
boşverin hocam bakın ben norm fazlası olup resen atandığım okulda da norm fazlası oldum gülüp geçiyorum
alıştık artık.Üzülmemek elde değil ama ne yapsak olmuyor
:++: :puhaha: :alkis: :P

Ne diyeyim sanırım yanlış zamanda yanlış branş öğretmeni olduk. Başımızdakiler utansın. :sleep:

Hocam lütfen üzülmeyiniz. Sonuna kadar böyle gitmez. Mutlaka bir çare düşünülecektir. Mesela ben formatörlükten memnundum. Ama kaldırıldı. Her ay gelirim 550 lira civarında azalmış oldu. Ama üzülmüyorum. Amaaaan boşverin hocam ya. :). Göreceksiniz mutlaka başka bir kapı açılacaktır. Burası Türkiye.

Olmayan olaylar hakkında bu kadar kuruntu yapmayın. İnan şeytanın vesveseleri
Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez

hadi geçen yıl geçti bi şekilde bu sene binlerce ögretmeni ne yapacaklar boş boş oturacakmıyız? ders yok formtr. yok

Üniversitedeyken hocalarımız (hoca demeye 1000 tane şahit lazım) siz öğretmenliği beğenmessiniz, özel sektör sizi havada kapar diyorlardı. Nereden nereye...

jemba35' Alıntı:
Üniversitedeyken hocalarımız (hoca demeye 1000 tane şahit lazım) siz öğretmenliği beğenmessiniz, özel sektör sizi havada kapar diyorlardı. Nereden nereye...
her fakültenin klasik yalanları madem öyle neden özelde değilsiniz diye sorduğumuzda da idealist cevaplar alırdık ama gerçeği herkes biliyor özelde çalışacak düzeyde olan çok az hoca var.
sözleşmeliyken ders saatleri yüzünden atılma tehlikesi yaşıyordum o günler aklıma gelince şimdiki durum o kadar zor gelmiyor

morali bozuk olmayan kaç öğretmen varki. binlerce öğretmen nomr fazlası gideği okul belli değil. binlerce öğretmen eş durumunda mağdur. binlerce öğretmen bu nese nasıl ders anlatacak onuda bilmiyor. binlerce idarecinin onlarca sorunu var ki.
MEB de sorun çok çözüm yok. buna seyirci kalanda çok kaderime razıyım deyip bekleyende çok. konya milli eğitim müdürü kendisine yapılan baskılar ve yaşanan sorunlardan dolayı izin alıp gitmiş giderkende ben daha buralara gelmem demiş. il milli eğitim müdürü bile kafayı yedikten sonra sizin ki normal

cesur yürek99' Alıntı:
morali bozuk olmayan kaç öğretmen varki. binlerce öğretmen nomr fazlası gideği okul belli değil. binlerce öğretmen eş durumunda mağdur. binlerce öğretmen bu nese nasıl ders anlatacak onuda bilmiyor. binlerce idarecinin onlarca sorunu var ki.
MEB de sorun çok çözüm yok. buna seyirci kalanda çok kaderime razıyım deyip bekleyende çok. konya milli eğitim müdürü kendisine yapılan baskılar ve yaşanan sorunlardan dolayı izin alıp gitmiş giderkende ben daha buralara gelmem demiş. il milli eğitim müdürü bile kafayı yedikten sonra sizin ki normal
işte konunun özeti

aliantep27' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:
işte konunun özeti

Yeni eğitim yılına girerken çok azımız dışındaki öğretmenlerin psikolojik durumu iyi değil.
Eylül seminerlerinin ilk haftası yine canlı yayın şeklinde bu sefer kendi okullarımızda izleyeceğiz ve tüm öğretmenler katılacak.
http://uzem.eba.gov.tr/3-7EylulMeslekiG ... elgesi.pdf Çizelgeye bakarsak 3 Eylül pazartesi ilk 60 dakika bakan konuşacak. Ders içeriği kısmını boş bırakmışlar. 2012-2013 yılının ne kadar hayrımıza olacağı başlayış şeklinden belli olacak. Bakanımız bozuk psikolojimizi çok güzel emir , söz ve vaatleri ile düzeltecek bizleri motive edecektir. :(

Aynı durumları yaşıyorum ve sıkıntılı anımda hep aynı söz aklıma geliyor... Tevbe 40'da geçer... Hz. Muhammed Hz. Ebu Bekir'e sevr mağarasında söyler... La Tahzen! İnnALLAHe-l meana! (Üzülme! Muhakkak Allah bizimle beraberdir)

Bu söz aslında elimizden bişey gelmediğinde vekilimizi tayin ediyor... Mücadeleye devam ve dilimizde marş gibi aynı sözcük "La Tahzen! İnnALLAHe-l meana!"

Allah yardımcımız olsun!

kapak topladim gozum yerlerde coplerde kaldirim kenarlarinda.derken dunyada ne kadar cok ambalaj ve ustlerinde ne kadar tasarim varmis.ver elini guzel snt. fakultesi.orada aradigimi, kendimi buldum.artik ogretmenlik ek isim.ama bu sene once mufettislik sinavi.

14 yıllık öğretmenim bunun 5 yılı formatörlükle geçti hiç bir yıl kafam rahat olmadı. 5 yılda geçen formatörlükte bile her yıl farklı uygulamalara şahit oldum.

hocam yapılacak bişi yok bu sorunu çözmek için meb kendi düşünecek. banka borcum vardı formatörlüğe güvenip Allah tan kapattım ve formatörlük iptal oldu ödeyemezdim şu durumda. Allah borcu olan arkadaşların yardımcısı olsun.

hasari' Alıntı:
Ne diyeyim sanırım yanlış zamanda yanlış branş öğretmeni olduk. Başımızdakiler utansın. :sleep:
Size sonuna kadar katılıyorum hocam.Uzun zamandır düşündüğüm tek şey bu...Gülüp geçin diyor bazı arkadaşlar ama olmuyor. Ben hala ilçe emrindeyim,hala bi okulum yok, haftaya semineri bile nerde geçireceğimi bilmiyorum...Bulunduğum ilçede BT öğretmenliği yapamayacağım kesin. Başka branşta mı görevlendirirler, ne yaparlar onu da bilmiyorum. Alıştım bu duruma demiyorum,demek istemiyorum... O kadar kolay teslim olmayı sindiremiyorum içime. Tepkimi haykırdığım zaman birileri işi siyasi boyutlara çekip saçma sapan şeyler söylüyor. Ne zamanki haksızlığı yapan senin partin de olsa,benim partim de olsa tepkimizi ortaya koymalıyız diyen insanlarla yaşamaya başlarız işte o zaman adam olmaya başladık derim. Etrafımda canı benimkinden çok daha fazla yanmış insanlar biliyorum,ağızlarını açmıyorlar,onu bırak bizi bu duruma düşürenlere toz bile kondurmuyorlar...Biz hala oturduğumuz yerde ağlayalım...

jazemin' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Size sonuna kadar katılıyorum hocam.Uzun zamandır düşündüğüm tek şey bu...Gülüp geçin diyor bazı arkadaşlar ama olmuyor. Ben hala ilçe emrindeyim,hala bi okulum yok, haftaya semineri bile nerde geçireceğimi bilmiyorum...Bulunduğum ilçede BT öğretmenliği yapamayacağım kesin. Başka branşta mı görevlendirirler, ne yaparlar onu da bilmiyorum. Alıştım bu duruma demiyorum,demek istemiyorum... O kadar kolay teslim olmayı sindiremiyorum içime. Tepkimi haykırdığım zaman birileri işi siyasi boyutlara çekip saçma sapan şeyler söylüyor. Ne zamanki haksızlığı yapan senin partin de olsa,benim partim de olsa tepkimizi ortaya koymalıyız diyen insanlarla yaşamaya başlarız işte o zaman adam olmaya başladık derim. Etrafımda canı benimkinden çok daha fazla yanmış insanlar biliyorum,ağızlarını açmıyorlar,onu bırak bizi bu duruma düşürenlere toz bile kondurmuyorlar...Biz hala oturduğumuz yerde ağlayalım...
Asıl acınılacaklar onlar işte hocam halen durumun farkına varmayan kafasını kuma biraz daha gömmeye çalışanlar için yapılacak hiç bir şey yok. Keşke bir tedavi yöntemi olsa da onları bu davranışlarından vazgeçirebilsek ama maalesef yok... :sleep:

sabır hocam inş bunların suyu ısınıyor başka bir hükümet gelirde bu dertlerden kurtuluruz yani depresyona girmek üzülmek sadece size zarar verir sıkıntılarını artırır. Sallamayın kısacası

BBNET
Geri