Yer değiştirme pilavı artık su kaldırmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan agazi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
hocam neresi doğru tespit.hiçbirşeyi beceremediler, ellerine yüzlerine bulaştırdılar şimdide yok çözüm şu ya da bu oldu.doğuda öğretmen yokmuş.peki 2010 da doğu hizmeti affını kim çıkardı.binlerce kişiyi oraya gitmesi lazımken kim göndermedi.ben 5 yıl doğu hizmeti yaptım, sonra ilçeye geldim.ee adamın 1 ayda doğu hizmeti kalktı atandığı yerde kaldı.sonra da sistem tıkanır tabi.kaldıki sistem ağırlıklı olarak sınıf öğretmenleri üzerinde tıkantı.bu da yine onların beceriksizliği.birçok branşta hiçbir sıkıntı yok.bunun nesi mantıklıdır...

hakand77' Alıntı:
hocam neresi doğru tespit.hiçbirşeyi beceremediler, ellerine yüzlerine bulaştırdılar şimdide yok çözüm şu ya da bu oldu.doğuda öğretmen yokmuş.peki 2010 da doğu hizmeti affını kim çıkardı.binlerce kişiyi oraya gitmesi lazımken kim göndermedi.ben 5 yıl doğu hizmeti yaptım, sonra ilçeye geldim.ee adamın 1 ayda doğu hizmeti kalktı atandığı yerde kaldı.sonra da sistem tıkanır tabi.kaldıki sistem ağırlıklı olarak sınıf öğretmenleri üzerinde tıkantı.bu da yine onların beceriksizliği.birçok branşta hiçbir sıkıntı yok.bunun nesi mantıklıdır...
hocam aynen bende sizin gibi düşünüyorum
doğru tespit dediğim:geçmiş bakanlar hep günü kurtarmak için çözümler ürettiler.(nimet ç. içine etti sistemin) buğün bence onların ettiği çekiyoruz.
ömer d. yaptıklarının bir çoğu yanlış olsa bile en azından gelecek yıllarıda düşünerek biraz daha mantıklı geliyor bana.

hocam kimsenin çözüm ürettiği yok.yukarıda bahsedilen çözümlerin hangisi adil ve mantıklıdır ki.valiliklere verince yetkiyi herkese her yer açık mı olacak?ya da herkes eş durumundan yer mi değiştirecek.torpilin babası devreye girer o zaman.en azından şu anda el altından ufak ufak yapılıyor.o zaman hiçbiryere hareket edemeyiz...

doğuyu hem maaş hem de sosyal açıdan güçlendirmedikçe, herkes kaçmaya çalışıyor.

Nelerini görmedik:
Yalandan yüksek lisansa kaybolanlar,
yalandan evlenenler,
yalandan heyet raporları ile sağlık özrüne başvuranlar,
vs. vs..

kısaca kimse doğuda çalışmak istemiyor.

Eğitim yöneticisi zatın çözümleri şahane :!: Merkezi alım ve yer değiştirme kaldırılıp bu iş valiliklerin keyfine kalırsa şu ankinden çok daha fazla torpil ve adam kayırmacılık olur.
2000 ve 2010 zorunlu hizmet afları olmasa doğu-batı arasında zaten sirkülasyon oluyordu. 2010 affından sonra batıda çok az boş yer kaldı. Gelenlerin emekli olmasına da uzun yıllar var.
Sorunlu yerlerde çalışmak isteyenlere doğru dürüst maddi ve özlük haklarda avantaj verilsin bakalım aynı durum oluyor mu. 5 yıl oradan ayrılmadan çalışacaklara maaşlar bugünkü parayla 500-750 TL gibi fazla verilsin eşler oralarda çalışmak için an atar. :)
Yer değiştirmeler ile ilgili çözüm ne diye soracak olursanız… Bilinen iki yolu var… Birincisi tüm öğretmenlere bölge hizmetine dayalı rotasyon uygulamak! Diğeri ise bu ara gündeme gelen öğretmenlerin valiliklerce duyuru sonunda alınmasıdır. Merkezi alımdan ve yer değiştirmelerden vazgeçmektir. Er ya da geç bakanlık yer değiştirmeler hususunda böyle bir tercih yapacaktır. Öyle kazanılmış hak, geçmişe doğru işlem tesis edilemez diye itiraz edenler olabilir. Ama çözümü bilen var ise yazsın. Doğuda, güneydoğuda ve küçük yerleşim yerlerinde mali hakları arttıralım falan ile bu iş çözülmez. Olağanüstü hal tazminatı alan deneyimli bir eğitimci olarak bunu da belirteyim.

bizim akrabada öğretmen çok emekliler 30 sene çalışmış yaşam şartları pek mükemmel değil.Biz yine emekli olduk diyorlar sen 59 yaşına o hayalindeki emekliliği yapabilirsen öp de başına koy diyorlar.Gerçekten de hep müfredat sistem değişiklikleri 35 senedir.Öğretmenin yaşam şartlarında şöyle yüzlerimizi güldürecek pek de ahım şahım şeyler olmuyor.Şikayetçi değilim çünkü memleketimde görev yapıyorum az kaldı ev borcu bitsin öğretmenlik benim ek işim olacak.Yazın bayağı bir matbaacılar sitesini reklam ajanslarını arşınladım

Kim dedi zorunlu hizmeti affet diye.O zaman bir çokları bu duruma seviniyordu.Şimdi aldınız mı alacağınızı.Biz yaptıysak doğu görevini herkes yapsın.Gelecek planı yapılmadan günü birlik kurtarmalık işler yapılırsa sonuç içinden çıkılmaz hale gelir.Bir kere şu ülkemizde eğitim politikası yok ki.Gelen vuruyor bir darbe giden vuruyor.

BBNET
Geri