Hocam ben sizin bu işlemi şöyle yapabiliyorum;
1- Mevcut siteniz aynen devam etsin ellemeyin.
2- Kebir hosttan sipariş verirken aynı domaini sipariş verin. Dolayısıyla alan adınıza ait host açılmış olacaktır.
3- Joomla kurmak için malum kendi domaininizi yazdığınızda eski sunucuya yönleneceksiniz. Bunun basit bir ayarla çözümü var.
KENDİ PC NİZİ İSTEDİĞİNİZ SUNUCUYA YÖNLENDİRDME:
a) C:\Windows\System32\drivers\etc\host dosyasını masaüstünüze kopyalayın.
notpad ile açıp iki yeni satır ekleyin.
xxx.xxx.xxx.xxx
www.siteadiniz.com
xxx.xxx.xxx.xxx siteadiniz.com
xxx.xxx.xxx.xxx size verilen yeni sunucunun sitenizin barındığı ip:
b) explorerin cachelerini silin kapatıp tekrar açın
www.siteadiniz.com yazdığınızda sadece sizin pc niz yeni hostunuza yönlenecek ve joomlayı kurup işlem yapabileceksiniz
Eğer görmüyorsa win7 de şu işlemi yapabilirsiniz başlat çalıştırdan services.msc yazıp entere basın gelen ekranda DNS istemcisini bulup yendien başlatın explorer veya mozilla ne kullanıyorsanız cachelerini temizleyip yenidne başlatın.
3- Son olarak joomla siteniz bititğinde sadece nslerini değişmeniz yeterli olacaktır.
4- son olarak eski hostunuzu suspend ettirin nsler oturana kadar ziyaretçileirniz eski sunucuyu görebilir. 1-2 gün sürer bu sonra düzelir.
Değişik yöntemler aramanıza gerek yok en basit yol budur
Ben bu şekilde
www.sanalreyon.com.tr nin versiyonunu yükselteceğim mesela. Site açıkken diğer sunucumda verisyon yükseltip tetlerini yapacağım. bağımsız iki site gibi kullanacağım bitince 1. sunucuya yönlenmiş domaini 2. sunucuya yönlendireceğim olay bukadar