yeni yapacağım siteye sonradan alan adı yönlendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

halk

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Kebirhosttan php hostingi satın almak ve 1-2 ayda joomla sitemi yapmak istiyorum. Ama bu sırada başka bir hosting firmasından alınmış olan .net destekli sitemin o sunucularda faaliyette olmasını istiyorum. Joomla sitesi bittikten sonra kurumumuzun alan adını yeni siteye yönlendirmek istiyorum. Bu süreci nasıl yapacağız? Joomla için kebirhosttan alan aldığımda bana sadece IP numarası mı verecek? Çünkü mevcut alan adının .net 1-2 ay daha .net siteye yönlenmesi gerekiyor? Joomla site bittikten sonra önceki sunucudan kebirhosta alan adını yönlendirme işini nereden yapacağız? Önceki hosting firmasına mı yeni hosting firmasına mı söyleyeceğiz?

Soru biraz karışık olmuş sanki, ama şöyle cevap vereyim. Yönlendirme işi alan adıyla ilgili bir durum. O yüzden alan adınızı nerden aldıysanız o sitedeki dns ayarlarına (domaini aldığınız site), sitenizi nerede barındıracaksanız oranın dns bilgilerini (hosting yapğacağınız site) yazmanız gerekiyor. Bu işlem ilgili sitenin "Alan Adını Yönet", "DNS Bilgilerini Güncelle" gibi linknlerinden birinden yapılabilir. Cevap da karışık olmuş olabilir :)

Hocam ben sizin bu işlemi şöyle yapabiliyorum;
1- Mevcut siteniz aynen devam etsin ellemeyin.
2- Kebir hosttan sipariş verirken aynı domaini sipariş verin. Dolayısıyla alan adınıza ait host açılmış olacaktır.
3- Joomla kurmak için malum kendi domaininizi yazdığınızda eski sunucuya yönleneceksiniz. Bunun basit bir ayarla çözümü var.
KENDİ PC NİZİ İSTEDİĞİNİZ SUNUCUYA YÖNLENDİRDME:
a) C:\Windows\System32\drivers\etc\host dosyasını masaüstünüze kopyalayın.
notpad ile açıp iki yeni satır ekleyin.

xxx.xxx.xxx.xxx www.siteadiniz.com
xxx.xxx.xxx.xxx siteadiniz.com

xxx.xxx.xxx.xxx size verilen yeni sunucunun sitenizin barındığı ip:

b) explorerin cachelerini silin kapatıp tekrar açın www.siteadiniz.com yazdığınızda sadece sizin pc niz yeni hostunuza yönlenecek ve joomlayı kurup işlem yapabileceksiniz :)

Eğer görmüyorsa win7 de şu işlemi yapabilirsiniz başlat çalıştırdan services.msc yazıp entere basın gelen ekranda DNS istemcisini bulup yendien başlatın explorer veya mozilla ne kullanıyorsanız cachelerini temizleyip yenidne başlatın.

3- Son olarak joomla siteniz bititğinde sadece nslerini değişmeniz yeterli olacaktır.
4- son olarak eski hostunuzu suspend ettirin nsler oturana kadar ziyaretçileirniz eski sunucuyu görebilir. 1-2 gün sürer bu sonra düzelir.

Değişik yöntemler aramanıza gerek yok en basit yol budur :)

Ben bu şekilde www.sanalreyon.com.tr nin versiyonunu yükselteceğim mesela. Site açıkken diğer sunucumda verisyon yükseltip tetlerini yapacağım. bağımsız iki site gibi kullanacağım bitince 1. sunucuya yönlenmiş domaini 2. sunucuya yönlendireceğim olay bukadar :)

BBNET
Geri