Yeni uygulama ile 1.sınıf öğrencisi istenilen öğretmene atanabilir mi?

Kodla Büyü

Bilişimböte

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar oğlum 1.sınıfa başlayacak inşallah, ben yeni uygulama ile tamamen kura sistemi ile sınıflar ve öğretmen belirleniyor diye biliyordum, ama duyumlarım yolunu bulan istediği öğretmene kaydediyormuş, gerçekten böyle bir yöntem var mıdır

Merhabalar oğlum 1.sınıfa başlayacak inşallah, ben yeni uygulama ile tamamen kura sistemi ile sınıflar ve öğretmen belirleniyor diye biliyordum, ama duyumlarım yolunu bulan istediği öğretmene kaydediyormuş, gerçekten böyle bir yöntem var mıdır
Sistemi bilmiyorum ama olabileceğini düşünüyorum. Şu meb her şeyin olabileceği bir kurum değil mi bunca tecrübeden sonra.

Nakille başka okuldan gelenler için olabilir belki. O da o sınftan başka okula nakil giden olursa ve öğrenci aynı cinsiyette ise belki ...

Hocam nakille başka okula gittik diyelim orada istediğimiz öğretmene kayıt olunur mu oradaki kura nasıl oluyor

Benim bahsettiğim öğretmenin çocuğunu kendi çalıştlığı okula nakli ile mümkün oldu. Gerisi üstte yazdığım şartlar oluşunca mümkün olur.
Ama belki bunun da farkına varıp sitemde düzenleme yapılır.

Sayın hocalarım ikamete dayalı okula çocuğumu kayıt ettirmedim. Nakil ilk haftadan sonra açıldı ve kendi okulumun yakınındaki okula nakil yaptık. Müdürle iletişime geçtik sağolsun elinden geleni yaptı. Sistemi anlattı. Nakil okul havuzunda toplanıyor. Mevcut sınıflardan mevcut sayısı ve kız-erkek durumlarına göre nakili al ve sınıfa ata dediğinde bu şartlara bağlı olarak bir sınıfa atamasını kaydını yapıyor. Gözümün önünde yaptı. Ne öğretmen seçebildik nede öyle bir seçenek vardı. Tamamen sistem ataması yani.
Sonuç benim istediğim öğretmene düştük nasip oldu yani

Arkadaşlar, benim gördüğüm tek açık çocuğunu erken yazdırıp okula göndermemek. Devamsızlıktan sınıf tekrarı oluyor ve sonraki sene öğretmen seçebiliyorsun.
Ama bunu da kim yapar bilemem

Sistem, sınıftaki kız / erkek sayısını eşitlemeye yönelik olarak rasgele atama yapıyor.
Öğrenciniz en başta başka bir kayıt olmalı.
Sonra gitmek istediğiniz okula nakil isteyip bekleyeceksiniz. Ancak müdür sizi onaylamayacak.
Gitmek istediğiniz sınıftan, sizin çocuğun cinsiyetinde eksik olduğu zaman müdür sizin çocuğu onaylarsa o sınıfa gidebilirsiniz.

İstanbul gibi yerlerde sene başında biraz hareketlilik oluyor anlattığım sistemi deneyebilirsiniz.
Ancak küçük yerlerde sadece dua edip bekleyeceksiniz.

Başka da seçenek yok.

Aynı şey 5. sınıflar içinde geçerli.

Olmuyor, öğretmen kendi çalıştığı okulda çocuğunu istediği öğretmene veremiyor.

İstediğiniz öğretmen de öğrenci sayısı az iken nakil yapılırsa olabilir sanki.

Bu yıl oğlum birinci sınıfa başladı. Öğretmen seçimi diye bir şey yok. Tamamen kura ile atama yapılıyor. Öğrenciler bir havuzda, öğretmneler bir havuzda toplanıyor ve sistem kız erkek eşitliğine dayalı olarak sınıf listesini oluşturup öğretmeni belirliyor. Sınıf değişikliğini rehber öğretmen görüşüyle yapabiliyorsunuz ki bu da kolay bir iş değil.
Görev yaptığınız okula yakın olsun diye görev yeri belgesi ile nakil yaptırabilirsiniz. Listeler adrese dayalı olarak Ağustos sonunda oluşuyor. E_devletten okulu öğrenebilirsiniz. Sonrasında hemen nakil için başvuru yapın. Okulların açılmasını beklemeyin zira çocuğunuz için travma olur. Direkt gideceği okula başlasın. Bu yıl ben öyle yaptım çok şükür sorunsuz okuluna başladı. Erteleyenler için nakil ssitemi açılmadı, çocuklar sorun yaşadı. İnşallah hepinizin çocuğu seveceği bir sınıf öğretmenine denk gelir. Çünkü ilk öğretmeni çok önemli.

Yaptırabilen üstte yazıldığı yönetmle yaptırdı.
Tabi sirkülasyonun çok olduğu İstanbul gibi yerlerde mümkün.
Fark edilince belki düzeltilmişdir ya da burada yazılanlar okunuyorsa düzeltirler.

Sistem, sınıftaki kız / erkek sayısını eşitlemeye yönelik olarak rasgele atama yapıyor.
Öğrenciniz en başta başka bir kayıt olmalı.
Sonra gitmek istediğiniz okula nakil isteyip bekleyeceksiniz. Ancak müdür sizi onaylamayacak.
Gitmek istediğiniz sınıftan, sizin çocuğun cinsiyetinde eksik olduğu zaman müdür sizin çocuğu onaylarsa o sınıfa gidebilirsiniz.

İstanbul gibi yerlerde sene başında biraz hareketlilik oluyor anlattığım sistemi deneyebilirsiniz.
Ancak küçük yerlerde sadece dua edip bekleyeceksiniz.

Başka da seçenek yok.

Aynı şey 5. sınıflar içinde geçerli.
Aynen tek yöntem bu idi bu yıl seneye belki başka yöntemler de çıkar.

Ben İlkokulda Müdür Yardımcısıyım.
1-Sistem Ağustos ayı sonunda kura ile sınıflar yönergede belirlenen şartlarda (eşitlik) sınıfları belirliyor.
2-Sonradan (ana listeler belli olduktan sonra) nakil gelenlerde kura ile sınıfa yerleşiyor.
3- Sınıfınız belli oldu. Başka okula nakil gittiniz. Geri geldiniz yine sistem eski öğretmene veriyor.
4-Sınıf değişikliği yapmak istediniz. Rehberlik servisine geçerli bir mazeret sunup sınıf değişikliği raporu verecek ve haftanın perşembe gününe kadar sınıf değişikliği sistemine işlenecek Cuma günü yeni sınıfına sistem atıyor.

Sadece şunu yapabilirsiniz.
Okulda iki (2) şube varsa işinize gelir.
İstediğiniz sınıfın sayısının düşmesini beklemeniz gerekiyor.

5- Benim bildiğim sistem açığı yok.

Sınıf Belirleme Ölçütleri:
Ölçütler

MADDE 6- (1) Öğrenciler, Yönergede belirtilen iş ve işlemlerin gerçekleştirilme tarihi
itibarıyla MERNİS-Nüfus kayıtları esas alınarak belirlenir. MEBBİS ve e -Okul üzerinden
kız/erkek sayıları ve doğum tarihleri (ay hesabı) esas olmak üzere aşağıdaki ölçütler dikkate
alınarak her bir şubeye dengeli olarak dağıtılır.
a) İlkokul 1. sınıflar için 5 yaş grubunda okul öncesi kademesinde eğitim alması.
b) Ortaokul 5. sınıflar için BİLSEM öğrencisi olması.
c) Ortaokul 5. sınıflar için 4. sınıfı özel okulda tamamlamış olması.
ç) Ortaokul 5. sınıflar için İlkokulda Yetiştirme Programı (İYEP) kapsamında olması.
d) MEBBİS-RAM Modülü üzerinde tanımlı özel eğitim/kaynaştırma öğrencisi olması.
e) Yabancı uyruklu öğrenci olması.
f) Anne ve/veya babasının vefat etmiş olması.
g) Anne/babanın boşanmış olması.
ğ) Aynı sınıf seviyesinde kayıt olacak kardeşinin bulunması.
h) Aynı isimde birden fazla öğrenci bulunması.
ı) Bir önceki eğitim ve öğretim yılında sürekli devamsız olması, veli isteği ile ya da şube
öğretmenler kurulu kararı ile sınıf tekrarına bırakılmış olması.

Hayır. Sistem sınıf listelerini kendi oluşturuyor. Sadece yıl içerisinde bir kez sınıf değişikliği hakkınız var. O da gitmek istediği sınıftan birinin başka sınıfa gitmek istemesi veya nakil olması ile olur. Sıra tayin gibi. Tabi zor oluşuyor bu şartlar.

BBNET
Geri