Yeni MEB Şablonunu meb.k12.tr de kullanma..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gunica
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

gunica

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hocalarım merhaba...
yeni meb şablonu bizim ilçede okullarda da kullanılacakmış artık.. müdürler toplantısında ilçe mem müdürü söylemiş..
çok konu var bununla ilgili sayfalarca forumda okudum okudum okudum sonuç elde edemedim..

benim aradığım meb.k12.tr uyumlu yeni MEB şablonu..

kullanan, yapan, bilen, gören varsa cevap olarak indirme linki ekleyebilir mi??

şimdiden teşekkürler.. :)

Yahu tam bugün hosting ve alan adı alıyordum..

Sadece sizin ilçede geçerlidir bence hocam. Hep söylenti var ama genel bir durum yok sanırım.

Bazı Milli Eğitim Müdürlükleri kendi içlerinde böyle karar alıyorlar. Bakanlıktan gelen yazılı birşey yok henüz bildiğim kadarıyla.
Joomla kullanmak isterseniz yaptığımız örnek çalışmayı ve detayları http://okuldemo.joomlaekip.com adresinden inceleyebilirsiniz.

Doğrudan xml şeklinde kullanmak için http://www.meb.gov.tr/sablon/ adresinden şablonu indirebilirsiniz. Fakat bu şablon xml çağırma fonksiyonu içerdiği için meb.k12.tr'li sunucularda çalışmayacaktır.

enxdesign hocam şu anda bizim okulun windows server da bir sitesi yayında.. XML asp de kullanılırmı?? yani mevcut servera meb şablonu atabilirmiyim.. joomla olanı kullanamam çünkü o php.. :(

gunica' Alıntı:
enxdesign hocam şu anda bizim okulun windows server da bir sitesi yayında.. XML asp de kullanılırmı?? yani mevcut servera meb şablonu atabilirmiyim.. joomla olanı kullanamam çünkü o php.. :(

Windows server xml şablonu çalıştırır. Çok düşük bir ihtimal sunucuda xml çağırma fonksiyonu yüklü olmayabilir. Onu da sunucu yöneticisine söylerseniz aktif eder.
Yalnız xml olan şablonun üst menülerine müdahele edilemiyor. Doğrudan bakanlıktan çekiyor.

teşekkürler enxdesign hocam.. akşam eve gidince bir deneme yanılmayla bulucam bakalım..

enxdesign ustam şimdilik kesinlikle yok yazılı bir şey , millet üflüyor kulaktan kulağa daha ilçeleri tam çözemediler.

aynen oyle.. resmi yazı filan yok ama ilçe mem müdürü yapılacak demiş bide acil.. müdürümde bana bugün dedi.. sanki gökten hazır web sitesi iniyor bize. tövbe tövbe.. ben çalışmalara başlarım dedim oyle bıraktım şimdilik.. olmadı ilk etapta sadece sablonu geçircem artık içerikte yavaş yavaş eklerim

gunica' Alıntı:
aynen oyle.. resmi yazı filan yok ama ilçe mem müdürü yapılacak demiş bide acil.. müdürümde bana bugün dedi.. sanki gökten hazır web sitesi iniyor bize. tövbe tövbe.. ben çalışmalara başlarım dedim oyle bıraktım şimdilik.. olmadı ilk etapta sadece sablonu geçircem artık içerikte yavaş yavaş eklerim

Aslında yapılacak şey şu şekilde. Şablonu http://meb.gov.tr/sablon adresinden indirip, FTP'ye yüklemek gerekiyor. Sonrasında tek tek yeni sayfa oluşturup içeriklerinizi girmeniz lazım. Kursiyernet üzerinde hazırlanmış dersler mevcut şablonla ilgili.

Dünkü mebbit toplantısındada konuşuldu.Tüm okullar yeni şablona mayıs sonuna kadar geçecek arkadaşlar.REsmi yazı yakında gelir merak etmeyin...

kdoksan' Alıntı:
Dünkü mebbit toplantısındada konuşuldu.Tüm okullar yeni şablona mayıs sonuna kadar geçecek arkadaşlar.REsmi yazı yakında gelir merak etmeyin...

Üstmenü yine meb'ten otomatik çekecek şekilde mi olacak? yani doğrudan mem şablonunu aynısı mı kullanılacak?

enxdesign' Alıntı:
kdoksan' Alıntı:

Üstmenü yine meb'ten otomatik çekecek şekilde mi olacak? yani doğrudan mem şablonunu aynısı mı kullanılacak?

Şu anda yapılanlar mem şablonunun aynısı..

zamanı olan bir arkadaşımız olursa... bbnet tin en iyi paylaşımcısı olarak seçeriz. bizlerde yapılacak bu emeğe katkıda bulunmak isteriz.

bu iş ciddi gibi arkadaslar... artık okul siteleride meb sablon gibi olacak.. bunun çalışmalarına başlamak lazım... :(

bu şablon'un üst menüsü meb.k12.tr de çalışmıyor. bu şablon okullara da uygulanacaksa bakanlık meb.k12.tr'ye uyarlanmış şablon yayınlamalı.

Arkadaşlar var mı bu konuda çalışma yapan bizede geldi böyle bir yazı Esperadoz hocam eklerim demiş ama başka bir sayfa mı açıldı konuyla ilgili :cry:

Bütün okullar meb in yeni şablonuna geçecekse joomla ve diğer cms lerle yapılmış dinamik siteler ne olacak?
yazık değil mi onca emeğe?

ilçe milli eğitimde çalışıyorum...okulların da il ve ilçelerdeki şablonları kullanacağına dair bir yazı gelmedi...yeni şablon tam verimli çalışmıyor ki...önce bir içerik yönetim paneli eklesinler...sonra okullara uyarlayalım...

daha önce yapmış ve bu forumda yayınlamıştım. bazı eksikleri falan var ama tamamlanabilir. bi daha ona dönmeye vaktim olmadı buradaki şablonu indirip bakarsanız işinize yarayabilir. üst menüyü xml den çekmesini önlemek için bakanlığın sitesinin kaynağını görüntüledim üst menüye ait kodları alıp yapıştırdım. çalışıyor ancak bakanlıkta yapılacak olan herhangi bir güncellemeyi almayacaktır. o zaman da kodları tekrar alıp yapıştırmak gerekebilir. branşım sınıf öğretmeni ama elimden geldiğince bu şablon konusunda yardımcı olmaya çalışırım. kolay gelsin.

ordaki örnek dışında birde http://bartinulushem.meb.k12.tr/ bizim halk eğitimi merkezi için yapmaya çalışmıştım. ayrıca http://ulus.meb.gov.tr adresinin de güncellemelerini ben yapıyorum.

örnek ve şablon aşağıdaki linkte mevcut...

okul-web-sitenizi-tanitin-f31/meb-uyumlu-okul-sitesi-t82699.html

Yazıya falan gerek kalmadan k12 uzantılı site alıp biz de mi geçsek şimdiden bu sisteme? Zaten 100 mb yetmiyor sürekli eskilerden silip yeni birşeyler ekliyorum siteye...

Arkadaşlar, eğer bizden böyle birşey istenirse Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğünü çalışmasını gösterelim. Böyle bir çalışma yapılırsa BT öğretmeni olmayan okullarda da sorun kökten çözülmüş olur.

BBNET
Geri