Arkadaşlar bu sene 5.sınıfa başlayacak ikiz çocuklarım var. Geçen sene bu maarif modeliyle sistemi değiştirdiler. Bundan 4 yıl sonra muhtemelen LGS 'de de bunların etkilerini göreceğiz. 2,3,4.sınıfta okuldaki müfredatı takip ve eksikleri gidermek amaçlı MORPA Kampüs kullandık. Bu LMS sistemlerde en çok şikayet güncelleme konusu oluyor. MORPA' da zaten böyle ahım şahım bir eğlenceli anlatım da olmadığı için "oturun morpa yapıyoruz" dediğimde çocukları güdülemekte zorlandım. Mesela matematikte partikul matematik diye bir platformu önermişler. Eğlenceli anlatım vb. Yani hem eğlence hem de güncel müfredata göre hazırlanmış yeni içerikleri olan bir LMS önerisi olan varmı? Bulunduğumuz şehirde ne yazık ki orta okullar yetersiz ve sınıflar 45-50 yi zorluyor. Yani okuldan pek de bişey beklemeyeceğimiz 4 seneye başlıyoruz. İlkokulda biraz daha iyiydi sınıf mevcutları, 30-34 gibi... Bu sebeple benim bu eksiklerini John Dewey' in dediği gibi çığa dönüşmeden müdahale etmem gerektiğinin farkındayım. Bu başlığı da bu sebeple açtım. Önerileri olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.