Yeni maarif modeline göre güncellenen bir eğitim yazılımı tavsiyesi?

Kodla Büyü

Ortaokulda için tüm dersleri takip ve eksiklikleri görmek için önerdiğiniz eğitim yazılımı nedir?

• Morpa Kampüs

Oy: 1 100.0%
  • Okulistik

Oy: 0 0.0%
  • Vitamin

• Tonguç Akademi

• Doping Hafıza

• Diğer

• Kullanılan toplam oy
    1

kaanrevan

Aktif Üye
Arkadaşlar bu sene 5.sınıfa başlayacak ikiz çocuklarım var. Geçen sene bu maarif modeliyle sistemi değiştirdiler. Bundan 4 yıl sonra muhtemelen LGS 'de de bunların etkilerini göreceğiz. 2,3,4.sınıfta okuldaki müfredatı takip ve eksikleri gidermek amaçlı MORPA Kampüs kullandık. Bu LMS sistemlerde en çok şikayet güncelleme konusu oluyor. MORPA' da zaten böyle ahım şahım bir eğlenceli anlatım da olmadığı için "oturun morpa yapıyoruz" dediğimde çocukları güdülemekte zorlandım. Mesela matematikte partikul matematik diye bir platformu önermişler. Eğlenceli anlatım vb. Yani hem eğlence hem de güncel müfredata göre hazırlanmış yeni içerikleri olan bir LMS önerisi olan varmı? Bulunduğumuz şehirde ne yazık ki orta okullar yetersiz ve sınıflar 45-50 yi zorluyor. Yani okuldan pek de bişey beklemeyeceğimiz 4 seneye başlıyoruz. İlkokulda biraz daha iyiydi sınıf mevcutları, 30-34 gibi... Bu sebeple benim bu eksiklerini John Dewey' in dediği gibi çığa dönüşmeden müdahale etmem gerektiğinin farkındayım. Bu başlığı da bu sebeple açtım. Önerileri olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Hocam bilişim teknolojileri öğretmeni iseniz, en iyi kaynak sizsiniz. Hiçbir eğitim yazılımı kullanmanıza gerek yok. Düzenli ve planlı bir şekilde çocuklarla oturup konu tekrarı, ünite sonu değerlendirme testi, sınava hazırlık ve yılda 5-6 deneme ile takip yeterli olacaktır. İnanın bana yapamayacağınız ders yok. Bir öğretmen olduğunuz ve çocukları en iyi tanıyan kişi bizzat siz olduğunuz için çocukları nasıl güdüleyeceğinizi de en iyi siz bilirsiniz. Piyasada pek çok basılı yayın var. Birisini alıp oradan takip edebilirsiniz. Benim takip ettiğim bir yayın var ama burada reklam olmasın diye yazmayacağım.
Başa dönersek, eğer bilişim öğretmeni değilseniz tüm derslerde yetersiz kalabilirsiniz. Sözüm ona bir Türkçe öğretmeni Matematik dersinde zorlanabilir. Böyle bir durumda bile yine online sistemleri tavsiye etmiyorum şahsen. Basılı kaynakları her zaman daha verimli bulmuşumdur.

Hocam bilişim teknolojileri öğretmeni iseniz, en iyi kaynak sizsiniz. Hiçbir eğitim yazılımı kullanmanıza gerek yok. Düzenli ve planlı bir şekilde çocuklarla oturup konu tekrarı, ünite sonu değerlendirme testi, sınava hazırlık ve yılda 5-6 deneme ile takip yeterli olacaktır. İnanın bana yapamayacağınız ders yok. Bir öğretmen olduğunuz ve çocukları en iyi tanıyan kişi bizzat siz olduğunuz için çocukları nasıl güdüleyeceğinizi de en iyi siz bilirsiniz. Piyasada pek çok basılı yayın var. Birisini alıp oradan takip edebilirsiniz. Benim takip ettiğim bir yayın var ama burada reklam olmasın diye yazmayacağım.
Başa dönersek, eğer bilişim öğretmeni değilseniz tüm derslerde yetersiz kalabilirsiniz. Sözüm ona bir Türkçe öğretmeni Matematik dersinde zorlanabilir. Böyle bir durumda bile yine online sistemleri tavsiye etmiyorum şahsen. Basılı kaynakları her zaman daha verimli bulmuşumdur.
Sayın Hocam Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim. Ancak biliyorsunuz ki müfredat, anlatılan konular, ders planları sürekli değişiyor. Önceki seneler bu Morpa platformunu bir nevi yıllık plan takibi gibi kullanıp örn fen bilimleri dersi için mıknatıs konusundan önce materyal satın alıp hazır ediyordum. Bu yıl bir Matematik öğretmeni arkadaşın "Hocam denizden okyanusa çıkıyor çocuklarınız. Can yeleklerinizi mutlaka giyin" demesi üzerine bu başlığı açtım aslında. Bu seneye kadar çocukluklarını yaşamalarına izin verdim. Birlikte oturup saatlerce kurdukları hayalgücü dünyalarında kurdukları oyunlara müdahale etmedim. Ancak dediğim gibi en azından öğrenme eksikliklerimiz olmasın. Ne olacaklarına, neyi kazanacaklarına çok müdahil olmak istemiyorum. Sadece eğer planlı bir şekilde en azından günde 30-60dk birlikte birşeyler yapacaksak, en optimum bilgileri aktarayım onlara.

ilksms
Geri