Yeni Haftalık Ders Çizelgeleri

Kodla Büyü

isikayhan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Yeni Haftalık Ders Çizelgeleri Tebliğler Dergisi Mayıs Sayısında yayınlanmış:

https://dhgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2025_05/12140517_mayistebligler.pdf

İlköğretim ve çoklu yabancı dil için:

idc.webp
cyd.webp

8. sınıflarda BTY gözüküyor. Maarif modeli kapsamında yayınlanan taslak programda 7. ve 8. sınıflar yok. Hangi müfredatı işleyeceğiz?

Yabancı dil agirlikli okullarda 5-6 bilisimler kalkmis ama 8 lere konmus. Bu en azindan norm acisindan iyi bir durum degilmi ?

bu çizelge ile tam fişimizi çektiler. çoklu yabancı dil uygulanan okullarda 5 ve 6. sınıflarda robotik kodlama ve yapay zeka uygulamaları dersini seçmeliden bile kaldırmışlar. Seneye seçmeli seçer norm oluşur diye düşünürken bir darbe daha yedik bakalım.

Yabancı dil agirlikli okullarda 5-6 bilisimler kalkmis ama 8 lere konmus. Bu en azindan norm acisindan iyi bir durum degilmi ?
şuanda 8. sınıflarda çoklu yabancı dil yok. yeni bir proje oraya gelene kadar 5.ve 6. sınıflarda kalktığı için( seçmeli dersler bile kaldırılmış) bu okullarda çalışan benim gibi arkadaşlar norm fazlası olacaklar.

yabancı dil okulları ile ilgili kendini parçalayan bizler yine hüsrana uğradık. bu sistemle hiçbir okulda bilişim öğretmeni kalmaz. o kadar uğraşıyoruz ama şaka gibi 8.sınıfa ders koymuşlar. o dersi de seneye kaldırırlar hiç işlenmeden ortadan kaybolur. seneye zaten çoklu yabancı dil eğitimi veren hiçbir okulda 8.sınıflar yok. diğer sınıf düzeylerinde de bilişim dersi yok, bu sene bu tür okullardaki tüm arkadaşları norm fazla olarak gönderirler. seneye de 8.sınıfa koydukları dersi kaldırırlar.

Son düzenleme:
Büyük bir yanlışta ısrar ediliyor. Bu proje çöp olacak. 2. Yabancı dil koyup yüzlerce Almanca öğretmeni atanacak 2028'de proje bitince yine norm fazlası öğretmenler olacak. Kesinlikle. Bakanlıkta yetkili birinin Almancadan atanamamış bir akrabası var yoksa 2.dil nedir? İlk çizelgede olmayıp 2. çizelgeye 2 saatte olarak koyulması güzel bir gelişme. 6 ve 7'lere de illa koyulacak. BÖT öğretmeni olmazsa proje olmaz idareciler zorlanır.

TEk kurtuluş BTR kadrosu umarım anladığınızda cok geç olmaz.
BTR normu verildi bakanlık tarafından yanlış bilmiyorsam 250 kişilik fakat ilk norm güncellemede hepsi gitti. İller olayı anlayamadı ve güncelleme yapılırken ilgili maddeye tik konulmadığı ders saatine göre hesaplandı ve sistem norm atamadı.

Büyük bir yanlışta ısrar ediliyor. Bu proje çöp olacak. 2. Yabancı dil koyup yüzlerce Almanca öğretmeni atanacak 2028'de proje bitince yine norm fazlası öğretmenler olacak. Kesinlikle. Bakanlıkta yetkili birinin Almancadan atanamamış bir akrabası var yoksa 2.dil nedir? İlk çizelgede olmayıp 2. çizelgeye 2 saatte olarak koyulması güzel bir gelişme. 6 ve 7'lere de illa koyulacak. BÖT öğretmeni olmazsa proje olmaz idareciler zorlanır.
Proje 2028de neden bitecek?

Okulumda 2 bt sınıfı var. Çoklu tantana yüzünden seneye zorunlu dersim 0, ama 6 saat ders olup da bt sınıfı olmayan okulda norm var. Bu yeni çizelge iyice kötüleştirdi. Bir arkadaş da çözüm btr demiş. Çözüm teknisyen kadrosu hocam, hem işçi olarak emekli olursun. Yazın da okulda çalışırsın, 3 ay tatil yapıyor diyemezler. Çözüm kimsenin btr olmaması ders saatleri verilene kadar. Ama siz oldukça bunlar azıtıyor. Hem derse gir hem btr ol. Yok bir de...

Bu sefer Bilişim Teknolojileri kitabı gerçekleşecek gibi, tebliğler dergisinde 2025 2026 yılında kullanılacak kitaplar listesinde bu kitap var. Ama ortaokul için Lise için mi, bilemedim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250512-235611_Chrome.webp
    Screenshot_20250512-235611_Chrome.webp
    66.6 KB · Görüntüleme: 232
Ha kitap varsa tamam gerisi hikaye. En çok da "Programlamada yaptığı hataları ayıklar" kazanımının olduğu konu. O konuya kadar hata yapmak serbest mi onu çok merak ediyorum.

ortaokul öğrencisine bir haftada 40 saat ders gerçekten fazla. bizim zamanımızda ilkokul 25, orta 30, düz ticaret 35, anadolu ticaret 40 saatti. bilgiye okul ve kütüphane dışında ulaşmak çok zordu, şimdi bilgiye ulaşmak çok kolay eskiye göre.

Son düzenleme:
Sanmıyorum.
Onun için ayrı çıkar sanırım. Bu aya yetişmedi sanırım.
Daha önce başka konuda paylaşmıştım aslında geçen yıl kullanılan.

Edit: Buldum şimdi:

Konu içindeki mesaj 'Beşinci sınıflar hazırlık mi oluyor ?' https://www.bilgisayarbilisim.net/konular/beşinci-sınıflar-hazırlık-mi-oluyor.181582/post-1974318
Hocam bu tebliğler dergisinde çoklu yabancı dil okulu için hazırlanan program var, normal ortaokullarda var ama şu an uygulamada olan çoklu olmayan yabancı dil uygulaması(BTY dersinin sadece 6. sınıflarda olduğu) olan okulların çizelgesi yok. Bu yabancı dil projesinin kalkacağı anlamına mı geliyor aceba.

Bunu ben de merak ediyorum bizim okulda sizi dediğiniz gibi 5 lerde dersimiz yok müdür bey seçmeli robotik ve kodlama seçiyor

Hocam bu tebliğler dergisinde çoklu yabancı dil okulu için hazırlanan program var, normal ortaokullarda var ama şu an uygulamada olan çoklu olmayan yabancı dil uygulaması(BTY dersinin sadece 6. sınıflarda olduğu) olan okulların çizelgesi yok. Bu yabancı dil projesinin kalkacağı anlamına mı geliyor aceba.

Onun için ayrı çizelge yayınlanmıyor.
Açıklamalrdaki Madde 5'e göre yapılıyor sanırım ağırlıklı yabancı dil uygulaması:

Screenshot_20250513_104622_Chrome.webp

Son düzenleme:
BBNET
Geri