Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

yeni başlayanlar için php nuke

Konu, 'Windows İşletim Sistemleri, Sorunlar ve Çözümler' kısmında _siyah_ tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. _siyah_

    _siyah_ Site Gezgini

    Kayıt:
    15 Şubat 2007
    Mesajlar:
    93
    Beğeni:
    0
    mrb,
    yeni başlayanlar için php nuke konusunda bilgilerinizi paylaşırmısınız

    tşk.ler
     
  2. ghost

    ghost Site Admin Yetkili Kişi

    Kayıt:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    737
    Beğeni:
    99
    Tabiki hocam öğrenmek istediğini net olarak yaz, elimden geleni yaparım..
     
  3. ghost

    ghost Site Admin Yetkili Kişi

    Kayıt:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    737
    Beğeni:
    99
    Madem sordunuz başlayalım anlatmaya....

    Arkadaşlar herkes bu php-nuke nedir nasıl bişeydir merak ediyor.Aslında merak edilecek fazla birşey yok.Merak etmenizin esas nedeni bir hostinge sahip olmamanız dolayısıyla kendi bilgisayarınızda php-nuke hazır portal sistemi çalıştıramamanız..

    Öncelikle kendi bilgisayarımda Apache server- My sql - Php- nasıl çalıştırırım sorusunu sormak gerekiyor.Çünkü bu 3'lüye ihtiyacımız var.Zaten bu süper üçlüyü bilgisayarınıza kurduğunuz zaman, bilgisayarınız artık bir sunucu olmuştur.Artık sizinde bir server ınız var demektir.

    Bu üçlüyü benim yeni başladığımda yaptığım gibi tek tek kurmanıza, saatlerinizi harcamaya gerek yok.Saolsun muhteşem abilerimiz bizler için bu 3 lüyü hatta daha fazlasını bilgisayarımıza kuracak paket programı tabiki hazırlamışlar.

    Bu programlardan bazıları

    appserv-win32-2.5.4a

    phptriad2-2-1

    apache2triad 1.5.4 ü indirmek için tıklayınız.

    İşte bu programlardan birini kurdunuz.Artık bilgisayarınız hazır demektir.C:\ sürücüsüne bir bakın isterseniz istediğiniz klasör orada olacak...

    Kimi programda www klasörü kimi programda ise htdocs klasörü sizin sitenizi koyacağınız klasördür.C:\ sürücüsündeki programın koymuş olduğu klasöre girin ve bu 2 klasörden birini arayın.bizim sistemde htdocs klasörü.

    Daha sonra php-Nuke sürümünü (herhangi biri) klasörü ile beraber htdocs klasörü içine kopyalıyoruz..Şimdi yapmanız gereken config ayarlarını yapmak ve phpmyadminden veritabanını yüklemek..
     
  4. ghost

    ghost Site Admin Yetkili Kişi

    Kayıt:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    737
    Beğeni:
    99
    Diyelimki php-nuke 7.6 sürümünü internetten indirdiniz..Bu klaörün içerisinde html klasörünü göreceksiniz.Bu klasörü olduğu gibi c:\ kurduğunuz sunucu klasörü\ htdocs... içine kopyalayın.

    Şimdi sıra geldi veritabanı yüklemeye..

    internet explorer a

    http://localhost/phpmyadmin yazın. karşınıza çıkan ilk bölümde yeni veritabanı oluştur u göreceksiniz.

    herhangi bir isimle veritabanı oluşturun.Oluşturduktan sonra yukarıdaki menüden import seçeneğine tıklıyoruz.eğer sürümünüzde import yoksa , sql sorgusuna tıklayın...

    Daha sonra orada bulunan gözat seçeneği ile indirmiş olduğunuz Php-Nuke 7.6 klasörü içindeki sql klasörüne gidin.Oradaki sql dosyasını seçin ve git tuşuna basın.Veritabanınız oluşturuldu.

    Gelelim config.php ayarına...

    Htdocs içine kopyaladığınız html klasörünün içinde config.php adlı bir dosya göreceksiniz.Bunu not defteri veya wordpad ile açın.

    $dbhost = "localhost"; ------------bu ayarı değiştirmeyin
    $dbuname = "root"; -------------sunucuyu kurarken koymuş olduğunuz kullanıcı adı (bazılarında standart root dur)
    $dbpass = "abcd1234"; -------------sunucuyu kurarken koymuş olduğunuz şifre
    $dbname = "abc"; ------------- oluşturduğunuz veritabanının adı
    $prefix = "nuke"; ------------- değiştirmeyin
    $user_prefix = "nuke"; ------------- değiştirmeyin
    $dbtype = "MySQL"; ------------- değiştirmeyin
    $sitekey = "asdffgdrfjhw455476jers54%&+"; ------------- değiştirin :D
    $gfx_chk = 7; -------------------eğer 0 yazarsanız güvenlik kodu sormaz
    $subscription_url = ""; ------------- değiştirmeyin
    $admin_file = "admin"; ------------- değiştirmeyin


    bu değişiklikleri yaptıktan sonra internet explorera

    http://localhost/html yazın

    karşınızda PHP-NUKE mavi ekranı (default theme) olacaktır..
     
  5. _siyah_

    _siyah_ Site Gezgini

    Kayıt:
    15 Şubat 2007
    Mesajlar:
    93
    Beğeni:
    0
    çok tşk.hocam bunların devamı gelicekmi, yani tasarım bölümü , yada tasarıma giriş, yada püf noktaları yada ne dersen de , yani cahilin anlayacağı dili konuşursanız çok bahtiyar eylersiniz beni ve benim gibilerii
     
  6. Hacker

    Hacker Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    14 Şubat 2007
    Mesajlar:
    697
    Beğeni:
    1
    siyah hocam bundan ilerisindeki tasarım bölümünün anlatılabileceğini sanmıyorum. obambaşka bir konu çünkü. Tavsiyem photoshop öğrenin.

    püf noktalar dediğin kısmlar da şöyle olaiblir diye düşünüyorum;

    sizin yapmaya çalıştıgınız birşey vardır yapamadıgınız takıldıgnız yeri forumda sorarsınız tartışılır bilen arkadaşlar cevabını yazar böylece paylaşımın kapsama alanı genişletilmiş olur.
     
  7. cogullu

    cogullu Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    17 Nisan 2007
    Mesajlar:
    719
    Beğeni:
    2
  8. ****

    **** Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    14 Şubat 2007
    Mesajlar:
    273
    Beğeni:
    0
    Ellerinize sağlık.....
     
  9. Hacker

    Hacker Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    14 Şubat 2007
    Mesajlar:
    697
    Beğeni:
    1
  10. SogukSabah

    SogukSabah Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    9 Nisan 2007
    Mesajlar:
    296
    Beğeni:
    0
    hocam şu php olayını derinlemesine bir inceleyelim.
    Öncelikle bir şey sorayım size aynı bilgisayara hem asp server hem php server kurulamıyor sıkıntılar çıkıyor diye biliyorum bunun problemsiz bir yolu varmı?
     
  11. ebf

    ebf Aktif Üye

    Kayıt:
    4 Nisan 2007
    Mesajlar:
    141
    Beğeni:
    0
    Benim önerim wamp

    Merhabalar,

    Localhost üzerinde phptriad ve appserv ile uzun zaman çalıştım, bu programlar birkaç yıl öncesine kadar kendi kategorilerinde en iyilerdendi.Ancak gelinen noktada bu programlar günümüzün php scriptlerini , içlerinde barındırdıkları php sürümlerinin eski olması itibari ile çalıştıramamakta,hatalara yol açmaktadır.Tabi ki php sürümlerini yükseltmek olanaklı.

    Ancak birazdan size önereceğim program gibi bir program varken uğraşmaya değmez.phptriad ve appserv ile manuel olarak yaptığımız pek çok uygulama wamp ile oto olarak yapılmakta, bize sunduğu gelişmiş menüleri, Türkçe dil desteği, modül zenginliği, php ayarlarını kolay yapma imkanları vs... sıralamakla bitmez üstünlükleri var bence.

    Hem amatörler , hemde profesyonellerin memnuniyetle kullanacağı bir programdır kendisi :wink:

    Şiddetle öneririm.
    Programı virüs taramasından geçirdim ve kendim upload ettim arkadaşlar,gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

    Şifre: bilgisayarbilisim.net
    BURADAN...


    [align=center]
    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]
    [/align]
     
  12. Hacker

    Hacker Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    14 Şubat 2007
    Mesajlar:
    697
    Beğeni:
    1
    Hocam apache ve asp server birlikte çalışmaz. çünkü ikisi de 80 numaralı portu ve ftp içi 21 numaralı portu kullanıyor. bundan dolayı çakışıyor. Çözüm farklı portları kullanmak. Yada hizmetler bölümünden ftp hizmetlerini kapatıp apache içerisindeki slimftp yi kullanabilirsin. ftp hizmetlerini açtıgından bu devre dısı kalıyor da durmaadn onu kapat onu ac ne ugrasacaksınız. asp ile php aynı aynda neden gerekki ? ben asp yi dil diye kullanmıyorum bile. PHP gibi bir nimet varken aspye hiç gerek yok bence. ASP biliyosundur emek harcamısındır php ye dönemiyorsundur ozaman hocam hiç uğraşma. Ya hep ya hiç diyeceksin. ikisi aynı anda olmaz bence. Bilgisayr bile sorun çıkarıyor baksana :)
     
  13. SogukSabah

    SogukSabah Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    9 Nisan 2007
    Mesajlar:
    296
    Beğeni:
    0
    Arkadaşlar görüryorum ki iki farklı tavsiye var biri " wamp " diğeri "apache2triad 1.5.4" ben genelde apache2triad 1.5.4 i tavsiye olarak gördüm ama "ebf" arkadaşımız bunun eksik çalıştığını wampın daha iyi olduğunu söylüyor. Bu ikisini birkez daha değerlendirir misiniz hangisini kuralım Kur Kaldır olayı olmasın.

    Apache Php Mysql ayrı ayrı kursak daha mı sağlıklı olur fark var mı bu komple paketlerle

    Hem asp hem Php kullanmak istediğimzde hizmetlerden asp yi durdurup php kullansak yada apacheyi durdurup asp yi çalıştırsak problemler çıkarmı?

    Hep beraber şu işi bir halledlim :D
     
  14. generalim

    generalim Üye

    Kayıt:
    29 Haziran 2007
    Mesajlar:
    2
    Beğeni:
    0
    selam arkadaşlar nuke kurdum herşeyi dediğiniz gibi yaptım beyaz bir ekran çıktı. şimdi ne yapacam
     
  15. unlem

    unlem Site Gezgini

    Kayıt:
    8 Nisan 2007
    Mesajlar:
    96
    Beğeni:
    0
    Re: Benim önerim wamp

     
  16. ebf

    ebf Aktif Üye

    Kayıt:
    4 Nisan 2007
    Mesajlar:
    141
    Beğeni:
    0
    Linkte hata yok hocam, sadece ölmüş.

    Bu adresten wamp serverin son versiyonunu inidrebilirsiniz; http://www.wampserver.com/en/download.php. Yine bu bağlantıdan PROJECT SOURCES başlığı altında yer alan ve wamp içinde bulunan uygulamaların son sürümlerine ulaşabilirsiniz.

    Aşağıdaki adreslerden kurulum ile ilgili açıklama/resimli açıklama bulabilirsiniz yada google araması ile başka kaynaklardan bilgi almanız mümkün,

    Kurulum sırasında win dizininden farlı bir dizin seçmenizi öneririm.Başlangıçta (system tray) çalışmasını tercih etmezseniz - asp çalışanlar için (ISS) - her ikiside 80 nolu portu kullanan ISS ve Apachenin çakışmasını engellemiş olursunuz.Kolay gelsin...

    http://www.siteyapalim.com/showthre....html?s=308a62dbfdccf1d755254b48b12cd689&

    http://www.ceviz.net/wamp-kurulumu-ve-kullanim-ipuclari_a852.html
     
  17. nedenben

    nedenben Aktif Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    235
    Beğeni:
    0


    ghost hocam ya çok sağol baya bişeyler anladım fakat şurası takıldı kafama

    şimdi en başta php yi htdocs içine olduğu gibi kopyalayın demişsin sonra da php nin içindeki html klasörünü kopyalayın demişsin html klasörünü tek başına alıp bi yere mi kopyalayacaz yoksa php klasörünün içinde mi duracak hangisini nereye kopyalayacağız tam olarak yazarsan sevinirim
    teşekkürler ..
     
  18. nedenben

    nedenben Aktif Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    235
    Beğeni:
    0
    bir de sadece php nuke mu kuracağız yoksa hem php triad hem php nuke ikisi beraber mi kurulacak
    teşekkürler
     
  19. ghost

    ghost Site Admin Yetkili Kişi

    Kayıt:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    737
    Beğeni:
    99
    apache2triad 1.5.4 ü indirmek için tıklayınız.

    Hocam bu programı kurun.Kurulum aşamasında sizden şifre isteyecek, bu şifre sizin herzaman kullanacağınız şifredir. Birde o şifreyi kurulum esnasında dos ekranında tekrar isteyecek.Kurulum bitince bilgisayarı restart edin

    Sonra php nuke dosyası içindeki html klasörünü, C:/ içindeki apache/htdocs içine kopyalayın..

    sıra veritabanında...adres çubuğuna
    localhost/phpmyadmin yazın.. şifre soracak
    kullanıcı adı : root
    şifre : apache2triad kurarken koyduğun şifre

    sonra yeni bir veritabanı oluştur..mesela ghost olsun.

    sonra import seçeneği ile veya içeri aktar seçeneği ile php nuke klasörü içinde sql içindeki dosyayı gönderin..

    şimdi sıra htdocs içine kopyaladığınız html klasörü içindeki config.php dosyayısnı ayarlamaya geldi..

    $dbhost = "localhost"; ------------bu ayarı değiştirmeyin
    $dbuname = "root"; -------------sunucuyu kurarken koymuş olduğunuz kullanıcı adı (bazılarında standart root dur)
    $dbpass = "abcd1234"; -------------sunucuyu kurarken koymuş olduğunuz şifre
    $dbname = "ghost"; ------------- oluşturduğunuz veritabanının adı
    $prefix = "nuke"; ------------- değiştirmeyin
    $user_prefix = "nuke"; ------------- değiştirmeyin
    $dbtype = "MySQL"; ------------- değiştirmeyin
    $sitekey = "asdffgdrfjhw455476jers54%&+"; ------------- değiştirin
    $gfx_chk = 7; -------------------eğer 0 yazarsanız güvenlik kodu sormaz
    $subscription_url = ""; ------------- değiştirmeyin
    $admin_file = "admin"; ------------- değiştirmeyin


    kopyaladığın html klasörü içindeki config.php yi yukarıda anlattığım gibi doldurun.

    şimdi explorer açın ve

    localhost/html yazın....eğer kocaman PKP-NUKE yazısı görürsen olmamış baştan
    site gelirse olay tamam..bu işi başarmışsın demektir.
     
  20. nedenben

    nedenben Aktif Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    235
    Beğeni:
    0
    ok sağolasın hocam hemen cevap yazdın çok sağol
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal