yeni basladım

Kodla Büyü

pau14bote

Üye
İlk öncelikler merhaba hocalarım, birinci sınıftayım kendimi web tasarım üzerinde geliştirmeyi düsünüyorum.Okulda html gördük sadece nasıl baslamalıyım bu alanda kendimi geliştirmek istersem yardımlarınızı bekliyorum.Tesekkürler simdiden

Benim Fikrim sırasıyla
1 - Html ve Css
2 - Dreamweaver Programının Kullanımı
3 - Asp.Net veya Php (Ben Asp.net derim ama)

Bu üç maddenin dışında Sitenin güzel görünüme sahip olması için

4 - Fireworks veya Photoshop
5 - Flash

Bu beşi yeterlidir.
Lakin bunlar dışında (Benim çok bilgim yok ama)
6 - Ajax ve Html 5 kullanımı yaygınlaşıyor
7 - Microsoft'un Silverlight programını kullanan sitelerde boy gösteriyor artık (Ben canlı yayın sitelerde görüyorum genelde)

8 - Bu ve bunlar dışındaki en önemli şey ise
Hayal gücü, Nesnelerin ve Renklerin uyumluluğu gibi kişisel tasarım yetenekleri

Farklı fikirler gelebilir, benim fikirlerim böyle

pau14bote' Alıntı:
html ile css arasındaki fark ne hocam ?html yi bilmem yeterli mi ?
Nasıl başlasam ki :)
HTML ile CSS birbirlerine alternatif ya da rakip değildir.
Birbirlerini tamamlar.
css bir web sayfasındaki yazıların rengini, boyutunu, yazı tipini, nereye yerleşeceğine kadar belirleyeceğin ortamdır.
css kodlarını html içine eklersin örnek: http://www.fatihhayrioglu.com/cssi-web- ... a-eklemek/

HTML bu işin temel taşı. Kodları ve nasıl kullanıldıklarını iyi öğrenirsen ilerde işini çok kolaylaştırır. CSS ise html'yi daha kolay kullanmamızı sağlayan yardımcı bir dildir. Bunları hallettikten sonra diğer arkadaşların önerilerine uymaya çalış ve kendini olabildiğince geliştirmeye bak. Çünkü neredeyse her geçen gün yeni uygulamalar çıkıyor ve takip etmeside zorlaşıyor. Ben dil olarak PHP ve MySQL, grafik tasarım olarakta Photoshop tercih ettim ve geliştirmeye çalıştım. Yeni başladığın için senin önünde çok daha fazla alternatifler var. İyi araştır, iyi tercih yap ve iyi geliştir derim.

hemen internete bağlı bir bilgisayarın başına geç, dreamweaver'ı aç, otur bir site yapmaya başla. bunu nasıl yapacağım, onu nasıl yapmış, bu neden olmuyor, bu simge ne işe yarıyor diye diye öğreniyorsun. klasörler nereye nasıl açılacak diye bir başlangıç yapmak gerekir. onu da mebin http://yazarlikyazilimi.meb.gov.tr/egitim/ adresinden hallet (bu adresin yenisi de vardı sanırım)

frezmb' Alıntı:
Benim Fikrim sırasıyla
1 - Html ve Css
2 - Dreamweaver Programının Kullanımı
3 - Asp.Net veya Php (Ben Asp.net derim ama)

Bu üç maddenin dışında Sitenin güzel görünüme sahip olması için

4 - Fireworks veya Photoshop
5 - Flash

Bu beşi yeterlidir.
Lakin bunlar dışında (Benim çok bilgim yok ama)
6 - Ajax ve Html 5 kullanımı yaygınlaşıyor
7 - Microsoft'un Silverlight programını kullanan sitelerde boy gösteriyor artık (Ben canlı yayın sitelerde görüyorum genelde)

8 - Bu ve bunlar dışındaki en önemli şey ise
Hayal gücü, Nesnelerin ve Renklerin uyumluluğu gibi kişisel tasarım yetenekleri

Farklı fikirler gelebilir, benim fikirlerim böyle

Hocam her adımı yazmış zaten :+1:

BBNET
Geri