Yeni android oyunum google play de inşallah beğenirsiniz

Kodla Büyü
Eline sağlık biraz inceledim.
Oyundan çıkıp butonu bulunmuyor. Saha rengi yeşil olursa daha anlamlı olur ayrıca top da gerçek bir vektörel top görüntüsü olursa ve çivileri de biraz daha gerçekçi çizebilirsen süper olur.

hocam oyuna giriş var çıkış yok :D yeşil rengi sizden başka da söyleyenler oldu belki ileri sürümlerinde yapabilirim. top aslında top değil maden para

hocam eline sağlık güzel olmuş camiamızdan böyle ürünler görmek gurur verici :+1: hasari hocam mobil işletim sistemleri çıkış butonu modasını tarihe karıştırdı artık :) uygulamaların yaşam döngüsü çok farklı. siz sadece home tuşuna basıp gidiyorsunuz arkaplanda kalıyor uygulama. ama pclerdeki gibi kaynakları kullanamıyor bu sırada. o yüzden gerekmiyor çıkış butonu

Kaynak tüketmiyorsa sıkıntı yok ama uygulama kapatıcıları çalıştırdığımızda bir sürü açık uygulama katılıyor. Gereksiz yere ram işgal ediyor.

aslında o kapatıcıların yaptığını işletim sistemi zaten gerek duyduğunda yapıyor. siz home tuşuna bastığınızda uygulamaya çalışmıyor denecek kadar az miktarda bir işlemci-ram kullanım kotası verilerek askıya alınıyor. zaten farketmişsinizdir çalışanlar listesinde olmasına rağmen uygulamayı 1-2 dk sonra açtığınızda sanki yeni açmışsınız gibi loading ekranı gelir. sebebi budur

hocam indir dedim inmeden mesaj yazıyorum. ellerine sağlık.
benimde elimde bir uygulamam var yakında tam biter . Türkiyeden satış yokmuş ben ücretli yapmayı planlıyordum şuan beklemedeyim.

Oyunu herhangi bir oyun motoru kullanarak mı yaptınız ? Biraz teknik detay verirmisiniz ?

oyunu denedim . Çok güzel hocam.
Tahminim fizik motoru kullanmışsınız , kullanmadıysanız kendi emeğinizle fiziksel gerçekçilik sağlamışsınız. Elinize sağlık

Dudugun altina başla yazarsaniz daha iyi olur. Birde baslamadan nasil oynanmasi gerektiğini. Civili futbol 15 sene öncesinde kaldi. Yeni yetisen cocuklar bilmez.

alpaygunes' Alıntı:
Tahminim fizik motoru kullanmışsınız , kullanmadıysanız kendi emeğinizle fiziksel gerçekçilik sağlamışsınız. Elinize sağlık
teşekkürler hocam andengine ve box2d oyun motorları kullandım. hazır kütüphane kullanmadan çok zor olur fizik hesaplamaları. bu şekilde 1000 küsür satır kod yazdım. sizin oyunuzun da inşallah yakında yayınlanır

her_dem' Alıntı:
Dudugun altina başla yazarsaniz daha iyi olur. Birde baslamadan nasil oynanmasi gerektiğini. Civili futbol 15 sene öncesinde kaldi. Yeni yetisen cocuklar bilmez.
ana sahnede olabildiğince az yazı olması tasarım prensibim olsa gerek hocam

Eline sağlık. Belirli bir gelir modeli var mı, reklam falan?

sonzeybek' Alıntı:
her_dem' Alıntı:
benimki sadece tavsiyeydi. yapıcı eleştiri yapmaya çalışıyorum programınızla ilgili. geliştirmenize bir kullanıcı olarak fayda sağlamak için. ancak sizin tavrınız değişik, sinir bozucu. tasarım prensibiniz nedir bilemeyeceğim çünkü sizi ve tasarımlarınızı bilmiyorum.

düdük var ne olduğu belli değil. düdüğün altına başla yazmak ve ana sayfanda 5 10 20 sayılarının altında oyunun nasıl oynanacağıyla ilgili bir bilgi kalabalık etmez. kullanıcı dostu olur. tasarımda sadelik olacak diye kullanıcı dostluğundan uzaklaşmayın bence.

@her_dem haklı eğer yazıya sıcak bakmıyorsan bile en ezından düdüğü hareket eden gif yapabilirsin. Çünkü gerçekten ilk giriş te nasıl başlatacağını bilmiyorsun.

her_dem' Alıntı:
sonzeybek' Alıntı:
her_dem' Alıntı:
benimki sadece tavsiyeydi. yapıcı eleştiri yapmaya çalışıyorum programınızla ilgili. geliştirmenize bir kullanıcı olarak fayda sağlamak için. ancak sizin tavrınız değişik, sinir bozucu. tasarım prensibiniz nedir bilemeyeceğim çünkü sizi ve tasarımlarınızı bilmiyorum.

düdük var ne olduğu belli değil. düdüğün altına başla yazmak ve ana sayfanda 5 10 20 sayılarının altında oyunun nasıl oynanacağıyla ilgili bir bilgi kalabalık etmez. kullanıcı dostu olur. tasarımda sadelik olacak diye kullanıcı dostluğundan uzaklaşmayın bence.
hocam sinir bozucu olsun diye bir şey yazmadım düdük resmi başlangıcı çağrıştırdığı için ayrıca başla yazmaya gerek görmedim. Teşekkürler yorum yazdığınız için zaman ayırıp denemişsiniz

halk' Alıntı:
Eline sağlık. Belirli bir gelir modeli var mı, reklam falan?
teşekkürler hocam. gelir 2 farklı yolla sağlanabilir. uygulamanızı bir fiyat belirleyerek google play de satabilirsiniz ya da ücretsiz yayınlayıp admob gibi üyelikler sayesinde sahne içi farklı boyutlarda reklam ekleyerek gelir sağlayabilirsiniz

sonzeybek' Alıntı:
alpaygunes' Alıntı:
teşekkürler hocam andengine ve box2d oyun motorları kullandım. hazır kütüphane kullanmadan çok zor olur fizik hesaplamaları. bu şekilde 1000 küsür satır kod yazdım. sizin oyunuzun da inşallah yakında yayınlanır

Forumda andengine ve box2d ile uğraşan birilerinin olması çok güzel. Ben başlangıç olarak http://www.serefakyuz.com/ ve gene aynı kişinin kitabından başlamıştım andengine ye şaun kitapla işim bitti. bayağı yolaldığımı düşünüyorum fakat elimde senaryo yok. Tamamen hobi olarak kaldı elimde :D
En zorladığım konu çizim işleri. pürüzsüz çizim yapmak için gelişmiş sınıfları yok sanırım. line nesnesinden başka. line ile çizimlerde hoş değil. Eğer bununla ilgili fikrin olursa lütfen yaz. çizgi için sprite kullanıyorum oda kasıyor tamleti :(

alpaygunes' Alıntı:
sonzeybek' Alıntı:
alpaygunes' Alıntı:

Forumda andengine ve box2d ile uğraşan birilerinin olması çok güzel. Ben başlangıç olarak http://www.serefakyuz.com/ ve gene aynı kişinin kitabından başlamıştım andengine ye şaun kitapla işim bitti. bayağı yolaldığımı düşünüyorum fakat elimde senaryo yok. Tamamen hobi olarak kaldı elimde :D
En zorladığım konu çizim işleri. pürüzsüz çizim yapmak için gelişmiş sınıfları yok sanırım. line nesnesinden başka. line ile çizimlerde hoş değil. Eğer bununla ilgili fikrin olursa lütfen yaz. çizgi için sprite kullanıyorum oda kasıyor tamleti :(
Aynen hocam andengine kütüphanesi line ve rectangle kullandırıyor ama örneğin bir ellipse çizdirilemiyor. line nesnesini sprite ile çarpışmalarda kullanamadım bunu yerine bazı yerlerde sprite nesneleri oluşturdum. öğrendiklerinizi bir çalışma üzerinde tatbik etmeden pek işe yaramıyorlar hocam o yüzden basit de olsa kendinize ait bir oyun geliştirin derim

sonzeybek hocama teşekkür ederim benim ilgi duyduğum ama hiç bir şey bilmediğim bir konuydu

BBNET
Geri