yeni aldığım plazmanın arkasından ses geliyor...

Kodla Büyü
CRT lerde saptırma bobinlerinden kaynaklanıyor bildiğim kadarıyla değiştirince sorun geçiyor, fakat plazmalarda saptırma bobini varmı bilmiyorum.

mağazaya gidin orada açık aynı tvden vardır zaten, ondada aynı ses varmı kontrol edin.

bu arada konuyla alakası yok ama şu dahili uyduyu tv ye koymak çokmu zor acaba? niye bütün tvlere koymazlar anlamıyorum.

Hocam scartın kalitesizliğinden kaynaklanıyor. altın uçlu skart yada hdmi kablosu kullan geçer.

bu genel bir sorundur arkadaşlar. ama teknik servisler bunu sorun olarak değerlendirmiyor. benim LG lcd televizyonumda da aynı sorun var. özellikle tv yi kısık sesle izlemek zorunda kıstığımızda (geceleri) bariz bir şekilde duyuluyor ve kafanızı o sese taktığınızda çok rahatsız edici oluyor. bu sorunu internetten araştırmıştım. hemen hemen hepsinde var. tv'nin kalitesiz elektirik trafosusundan kaynaklanıyormuş ve garanti kapsamında değerlendirilmiyormuş. bu sesi en aza indirgemek için görüntü ayarlarında arka ışık seviyesini %100 yapınca bir nebze düzeliyor. parlaklığı artırmayı da deneyebilirsiniz. bazı arkadaşlar karasal yayından yada scart kalitesizliğinden demiş ama alakası yok. scartı çıkarınca da (yani herhangi bir görüntü aktarımı yapmadan) geliyor.

Geçen sene sony lcd tv aldım.Servis kurdu gitti ve aynı ses akşam gelmeye başladı.Servisi aradım önce mırın kırın ettiler sonra birşey olmadığına dair servis fişi istedim ,onunla mahkemeye gideceğimi belirttim.Sonra tavır değiştirdiler götürüp desibel testi yapacaklarını , çıkan sonuca göre değişim yapıp yapmayacaklarını söylediler.Yanlış hatırlamıyorsam 21 desibeldi üst sınır...birkaç gün sonra arayıp servis fişi düzenlediklerini fiş ile beraber teknosadan yeni bir ürün yada başka bir ürün alabileceğimi söylediler ve benim açımdan süreç olumlu tamamlanmış oldu...tabi bu arada birkaç defa sony merkez ile görüştüm ,sadece yerel servsle irtibata geçmedim.

Ses inverter 'dan kaynaklanıyor.Genelde adi inverter kullanıyorlar ,bu sebeple hemen hemen hepsinde sorun oluyor...yeni aldığımda da ses geliyor ama arkadaşların da bahsettiği gibi ses tamamen kısıldığında.İlk aldığımdaki neredeyse tv seyredemeyecek kadar çok ses geliyordu.

Sayın hocam ben de sizden bilgi almak istiyorum:

1-LED TV mi neo plazma mı?
2-neo özelliği gerçekten gerçek mi :mrgreen: yani ışığın ekranda yansıma, parlama yapmasını engelliyor mu gerçekten

memnun musunuz? Plazma seçtiğinize pişman mısınız?

scatla felan alakası yok hocam,sadece uydu kablosu takılı..
dedğim gibi tv açıkken dikkat etmezseniz sesi duymuyorsunuz fakat tv arkasına baktığınız da bariz şekilde duyuluyor,ya da sesi kıstığımızda....
şimdi servisi arayıp garantiyi başlatmak baya uğraştırır gibi geliyor,bide yapamayıp yollamaları var ya da başka bi sorunda çıkartırlar diye korkuyorum çünkü tv den memnunum (ses hariç)

hiçkimseyi aramadan önce mutlaka mağazaya gidip teşhir ürününe bakın hocam aynı ses varmı diye.
bu arada 300w güç tüketimi varmış, sırf o yüzden almıyorum plazma.

sitelerdeyim' Alıntı:

2-neo özelliği gerçekten gerçek mi :mrgreen: yani ışığın ekranda yansıma, parlama yapmasını engelliyor mu gerçekten

hocam almadan önce çok araştırdım,ve plazma almakta karar kıldım,plazmaları araştırdım ve panosonicte karar kıldım...
hocam plazmayı led ile kıyaslamam bile ben,led tv ler in panellerin arkasında aydınlatıcı var yani bi nevi sahte görüntü ,izleyenlerde ne kadar canlı diye kanıyor halbuki panelin arkasındaki ışıktan kaynaklanıyor...
plazmalarda gerçek görüntüyü elde edebilirsiniz,helede neo aldıysanız görüntü çok farklı oluyor gerçekten...
ps3 oynucaksan plazma led tv ye fark açar,bi çok led ler in tepkime süreleri plazmalara göre aşırı fazla ,oyun oynarken fark edebiliyorsun...

bu plazma da güç tüketimi tasarrufu var hocam 300 waat nerdeyse yarı yarıya düşüyor,okadar harcamıyor yani...
eski plazmalarda kaldı o artıkkkk..

by_katliam' Alıntı:
sitelerdeyim' Alıntı:

hocam almadan önce çok araştırdım,ve plazma almakta karar kıldım,plazmaları araştırdım ve panosonicte karar kıldım...
hocam plazmayı led ile kıyaslamam bile ben,led tv ler in panellerin arkasında aydınlatıcı var yani bi nevi sahte görüntü ,izleyenlerde ne kadar canlı diye kanıyor halbuki panelin arkasındaki ışıktan kaynaklanıyor...
plazmalarda gerçek görüntüyü elde edebilirsiniz,helede neo aldıysanız görüntü çok farklı oluyor gerçekten...
ps3 oynucaksan plazma led tv ye fark açar,bi çok led ler in tepkime süreleri plazmalara göre aşırı fazla ,oyun oynarken fark edebiliyorsun...

Ben de aynı fikirdeydim hocam sağol, sanırım ben de neo plazmayı tercih edeceğim. Ama :mrgreen: evdeki külüstürü biraz daha eskitelim, ekonomiyi ayarlayalım o zaman.

Şimdi tv alıyoruz diye maaşa zam yapılmamasını eleştirmemize kızan forum sakini arkadaşlarımız çıkabilir. :lol:

Bu arada güç tüketimi 123 imiş
http://www.dijitall.com/urun/panasonic- ... e&v=1.51.6
aynı tv sanırım

evet hocam aynı tv,vatan bilgisayarı takip edersen bu tv bu hafta 1700 e düşücek..
dediğim gibi ben plazmadan çok memnunum ,işte bi o ses var o da belki normaldir ben panik yapıom :)

ürünü garantiye verdim,20 gün sonra geri geldi,kart değişti dediler fakat aynı ses devam ediyor..ne yapmam lazım sizce?

yok mu tecrübeli arkadaş? ne yapmam lazım tekrar servise versem ürünü değiştirme durumum var mı?

BBNET
Geri