yeni alan adı nasıl alacam... yardım

Kodla Büyü

md4483

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar ben lisede görevliyim okulun web adresi yok ama yeni şablona göre alan adı almak istiyorum mebbsi kullanıcı adı ve şifresi giriyorum ondan sonra bir yere yönlendirme yapmıyor eposta ve şifre istiyor yanlış bieşeylermi yapıyorum yönlendirebilirmişsinz

Re: yeani alan adı nasıl alacam... yardım

habibocak' Alıntı:
http://www.bilgisayarbilisim.net/meb-k12-tr-f122/mebweb-hesabi-resim-ve-videolar-t100361.html

Buradan yardım alabilirsiniz.
hocam oraya baktım olmuyor çok karışıyor konu

Öncelikle MEBBİS kullanıcı adı ve şifresiyle siteyi aktifleştirip site adını ve FTP şifresi alıyorsunuz. Daha sonra aldığınız site adı, okulun e-postası ve ftp şifresi giriş yapıp menüleri düzenleyip, haber ve duyuru ekliyorsunuz.

hocam işte mebbis kullnıcı adını giriyorum ama başka hiç bir şey olmuyor ftp şifresi filan vermiyor

Mebbis Kullanıcı adını girince bilgi giriş menüsü gelecek. Ordan okulun telefon, fax, okul müdürünün ismini girip kaydet deyince FTP şifresini veriyor.

yok hocam öyle birşeyler gelmiyor işte sebeb nedir mebbis şifre ve kullnıcı adını giriyorum direk eposta ve ftp şifresini istiyor

bende eşimin okuluna alamıyorum hocam, aynı sizin anlattığınız gibi başa dönüp duruyor.hocam sizinle ortak noktamız daha önce hiç sitemizin olmaması sorun sanırım ondan kaynaklanıyor.

agazi' Alıntı:
bende eşimin okuluna alamıyorum hocam, aynı sizin anlattığınız bilgi başa dönüp duruyor.hocam sizinle ortak noktamız daha önce hiç sitemizin olmaması sorun sanırım ondan kaynaklanıyor.

bende aynı durumdayım

Habib arkadaşın söylediği bu yeni sisteme geçmeden önceydi. Orada Mebbis kullanıcı adı ve şifreyi girinci çıkan menülerden ftp şifresini almak mümkündü ama şimdi yeni sistem şuan böyle bişey yok. Ben de yeni kurum koduyla eski olan sisteme giriş yaptım ama yeni sisteme geçileceğini bilmediğim için ftp şifresini biyere kaydetmedim ve artık giriş yapamıyorum malesef. Siteni ana sayfasındaki sabit konu olarak belirtilen yerde not 2 de yeni ftp şifresinin unutulması durumunda beklenmesi gerektiği belirtilmiş. Şuan için beklemekten başka çare yok....

md4483' Alıntı:
arkadaşlar ben lisede görevliyim okulun web adresi yok ama yeni şablona göre alan adı almak istiyorum mebbsi kullanıcı adı ve şifresi giriyorum ondan sonra bir yere yönlendirme yapmıyor eposta ve şifre istiyor yanlış bieşeylermi yapıyorum yönlendirebilirmişsinz

Hocam forumda sizin için biraz dolaştım. Kurum kodları değişince okullara kurumkodu@meb.k12.tr şeklinde birer e posta adresi ve şifre tanımlanmış. Eğer şifrenizi bilmiyorsanız ilçe veya il mem mebbis koordinatörünüzden öğrenebilirsiniz.

https://okulwebyonetim.meb.gov.tr/mebpanel/login.php adresinden yeni web adresi linkini tıklayıp ilgili alanları doldurunca ftp şifreniz kurumkodu@meb.k12.tr şeklindeki adresinize gönderiliyormuş.

Okul web alanım aktif olduğundan kendim deneyemedim. Bi deneyin derim...

yalcinbayrakci' Alıntı:
md4483' Alıntı:

Hocam forumda sizin için biraz dolaştım. Kurum kodları değişince okullara kurumkodu@meb.k12.tr şeklinde birer e posta adresi ve şifre tanımlanmış. Eğer şifrenizi bilmiyorsanız ilçe veya il mem mebbis koordinatörünüzden öğrenebilirsiniz.

https://okulwebyonetim.meb.gov.tr/mebpanel/login.php adresinden yeni web adresi linkini tıklayıp ilgili alanları doldurunca ftp şifreniz kurumkodu@meb.k12.tr şeklindeki adresinize gönderiliyormuş.

hocam teşekkürler araştırma için ama ben şu anda lisedeyim liselerinde mi kurum kodları değiştideğişenler sadece ilköğretim okulları değilmi ilkokul ortaokul olarak

Özel okullar ve Liselerin kurum kodu ve e-posta şifrelerinde herhangi bir değişiklik yok. Sadece ilköğretimler değişti.

md4483' Alıntı:
yalcinbayrakci' Alıntı:
md4483' Alıntı:

hocam teşekkürler araştırma için ama ben şu anda lisedeyim liselerinde mi kurum kodları değiştideğişenler sadece ilköğretim okulları değilmi ilkokul ortaokul olarak

Değişip değişmemesi problem değil. Yeni web adresi ftp şifresi kurumkodu@meb.k12.tr adresine geliyor..

md4483' Alıntı:

ben de ilk defa alan adı alırken aynı problemi yaşıyordum. okulun mebbis şifresinde türkçe karakterler vardı. önce mebbis şifresini değiştirdim (türkçe karaktersiz, noktasız ) sonra problem ortadan kalktı alan adı alabildim. çözüm bu mudur bilmiyorum ama bir deneyin isterseniz .

arkadaşlar ben de bir yanlışlık yaptım ve nasıl düzelteceğimi bilmiyorum.. bu da olur mu diyeceksiniz ama dalgınlık diyelim. okulumuz ilkokul oldu. yeni alan almak isterken okulun e-posta adresini @meb.k12.tr yerine @meb.gov.tr vermişim. yeni alan da alamıyorum, düzenleme de yapamıyorum. verilen şifreyle de önceki ftp şifresiyle de açamıyorum. ne yapmam gerekli. bu kadar saçma birşey başka kimsenin başına gelmemiştir herhalde ama yine de fikri olan var mı?

Sayın Hocam durumu İl Mebbis Yöneticinize bildirin. Bakanlığa konuyla ilgili bir e-posta atsın. Kısa bir süre içinde çözerler.

Tüm arkadaşlara kolay gelsin.Sanırım hepimizin ortak özelliği aceleci olmamız.Sistem iki günlük biz balıklama atladık ve bu problemler başımıza geldi.sanırım hepsi çözülecek sayemizde... Accele davranmayanlar da bu sorunlarla karşılaşmayacaklar gibi...
Hepimizin ortak noktası sistemin tam işlemeyişi nedeniyle karşılaşılan sorunlar:
1. Alan adı alma (şifre alma)
Bu sorun ile dün bütün gün uğraştım.akşama doğru halledebildim.explorerdan yapamadım google chrome den hallettim. https://okulwebyonetim.meb.gov.tr/mebpa ... _kayit.php adrasine mebbis kullanıcı adımı ve şifremizi yazarak açılan sayfaya gerekli bilgiler girildikten sonra üst tarafta Meb12345 şeklinde giriş şifresi verdi ve oradan panele giriş yaptım.Zten oraya girdikten sonra gerisi kolay.
2. bu günkü sorun
okulda internet gitti modemi resetledim. ip değiştiği için siteye giremiyorum.yeni ip adresinden siteye girebilmem için kurumkodu@meb.k12.tr uzantılı kurum mail adresine link veriyormuş.kurum mail adresine bütün gün uğraşmama rağmen giremedim. admin@meb.k12.tr ye mail attım.cevap bekleyeceğiz.Baştada belirttiğim gibi aceleci olmamızdan dolayı bu gün sıkıntıdan patladım.
diyeceğim o ki;
sitedeki değişiklikleri yapmanız için her girdiğiniz ip aynı olmalı yoksa girişi kabul etmiyor.kurum mailinize ulaşabiliyorsanız problem yok. okuldaki modemide yeniden başlatmazsanız ii olur.herkese iyi akşamlar

Sayın Hocam okul IP'leri ile ilgili sıkıntı yaşamamak için IP'yi sabitlemek bir çözüm. Bildiğim kadarıyla meb uzantılı ADSL'lerin IP'leri sabit. Değilse bile sabit olması gerekiyor. Mevzuatı böyle. Bu bizim işimizi kolaylaştıracaktır.

Günaydın arkadaşlar;
Ben de alan adı alacak olanlardanım dünden beri siteyi sürekli takip ediyorum ama
Sorunları duyunca gözüm korktu elim gitmiyo bi türlü.
Ama alıcaz tabi eninde sonunda.
herkes bir sürü sorunla karşılaşmış. Ama sanırım çözüm konusunda meb'ten yardım gelmiyo.
Yine kendi kendimize deneme yanılma yöntemiyle çözeceğiz sorunları..
Herkese kolay gelsin...

arkadaşlar sorunu çözdüm tek sorun mebbis şifresindeki türkçe karaktermiş değiştirdik oldu

Ben de yeni alan adı almak için çok uğraştım ama yeni e-posta adresimizi 2 gündür sürekli kontrol etmeme rağmen ftp şifresi gelmiyor...

arkadaşlar ben günlerdir giremiyorum bu panele yahu. Okulumuz ortaokul oldu alan adının sonuna bi 'oo' ekleyeceğim ama 'YENİ WEB ADRESİ' linkine tıklıyorum formu yeni kurum kodu ile dolduruyorum 'GİRİŞ' diyorum ama beni yine 'YENİ WEB ADRESİ' linkinin de bulunduğu sayfaya atıyor ve bu günlerdir böyle. Yeni kurum kodu ile mailde bi sorun yok, sorun ne bilen varsa aydınlatsın beni please :(

BBNET
Geri