yeni alan adı ekleme

Kodla Büyü

ORJİNAL

Aktif Üye
Arkadaşlar bundan 10 ay önce natro hosting şirketinden bir domain ve hosting almıstım. özellikleri arasında iki vweb sitesi barındırabilme vardı. Şimdi ise ikinci domainimi almak istiyorum. Fakat bir türlü başaramadım. Müşteri panelini 1 saattir karıştırıyorum hiç bir şey bulamadım. Bu ikinci alan adını nasıl alacağım ile ilgili bilgisi olan varmı? Lütfen yardımlarınızı bekliyorum. bu nasıl yapılır. Acaba Önce alan adını alıp sonra mı kendi hostuma yönlendirecem. bunu yaparken alan adı ücretinden başka bir ücret vericekmiyim. teşekkürler.

Eğer bahsettiğiniz Add on Domain işlemi ise (ki genelde öyle olur), ister alan adınızı önce alın, isterseniz sonra farketmez ama bir yerlerden alan adı almanız gerekiyor.
Ardından sunucunuzun Cpanel ya da ne kullanıyorsanız, ona girip, Add on Domain (Türkçesini bilmiyorum) linkini bulun, sayfada zaten her şey belli, alan adını yazıyorsunuz, bir alt klasör belirtiyorsunuz, onaylıyorsunuz. Alan adınızı aldıktan sonra da NS (Name server) adresi olarak da kendi sitenizin ns server adreslerini yazıyorsunuz. Sitenin dosyalarını da şu anki sitenizin ana klasöründe oluşan alt klasöre yüklüyorsunuz. Yeni alan adını yazan kişiler, sizin o alt klasöre yönlendiriliyor.
Addon domain tanımlama vs. şeklinde arama yaparsanız resimli anlatımlara da ulaşabilirsiniz.

BBNET
Geri